Veckans profil är även ett nyförvärv eller så kan man kalla det ett kärt återseende. Då denne karaktär inte fick vara med i förra blogginlägget: Avslöjandet så tar jag tillfället i akt att presentera Jonatan ”Lövet” Lövkvist. Innan ni får läsa hans tankar tänkte jag först att jag ska försöka sammanfatta vad jag tycker och tänker om denna bjässe.
”Lövet” är en utav dom mest disciplinerade människor jag mött, inte särskilt envis när det gäller en diskussion eller liknande men när det kommer till träning och kost är jag mäkta imponerad. Gympass före en fotbollsträning är starkt gjort, speciellt ett vadpass och sen intervall träning på strömsvallen.
En stadig spelpjäs på planen med vad jag tror Hjärtum absolut behöver, ett jävla anamma både fysiskt och i sitt pepptalk. Kanske ligger det kvar sen juniortiden då han agerade som kapten. Han är en av dom absolut tyngsta försvarare jag mött på en fotbolls plan. Bestämmer sig Lövet för att ta bollen så gör han det oavsett om det resulterar i ett kort eller inte. Det visade han senast på träningsmatchen mot Stala i Torsdags. Hjärtum hade under en period i matchen inte vårdat bollen särskilt bra och var under stor press och i samma stund tröttnade Lövet och bestämde sig för att bryta. En 50/50 duell uppstår och han går in 100. Från sidan av planen där jag stod, med en fortfarande halt högerfot, såg man rädslan i motståndarens ögon för godståget som kom emot honom, olyckligtvis studsade bollen Stalas väg och dom fick bollen rättvänt med Lövet bakom sig. Lövet testade en ny brytning jag aldrig skådat förut. Han testade att sparka igenom spelarens hälsenor för att få bollen, det funkade inte. Det gula kortet restes från domarens ficka. (Motståndaren mer bra). Även denne 23-åriga man är som gjord för Hjärtums omklädningsrum med lätt till skratt. Det här är Jonatan Lövkvist, min bästa vän, granne, kollega och nu även min lagkamrat, igen.

Hej Lövet!                                                                                  lövet

Vad har du för förhoppningar om dig själv och klubben denna säsong?
För klubben hoppas jag att alla spelare orkar, kan och vill hålla igång med fotbollen så vi slipper se någon sluta dyka upp på träningarna och detta är även min förhoppning om mig själv eftersom det varit sisådär under åren som gått.
Om du fått välja helt själv, vilken position föredrar du att spela?
Släpande mittback.
(-Va fan menar du med släpande mittback!?
– Ja, jag vill inte vara den som tar nickduellerna, asså fallande mittback.
– Städgumma alltså?)

Vart tror du att du gör mest nytta på planen?
Fallande mittback.

Om nu Pettersson (coach) skulle välja att ha med dig i startelvan som mittback, vem ser du helst bredvid dig i mittlåset och varför?
Per Grähs för att han alltid presterar på hög nivå och är säker. Man känner sig trygg.

Hur känns det att spela i ”Trollhättesexan?
Kul att få möta lite kända ansikten.

Du har ju varit en periodare kan man ju säga, till och från fotbollen ett antal gånger. Vad är det som gör att du alltid kommer tillbaka till just Hjärtum?
Moderklubben är Göta men det finns en speciell kärlek till Hjärtum som alltid får en att komma tillbaka. Man saknar även stämningen i omklädningsrummet. Du kan komma som du är och du är alltid välkommen, underbart.

Ett rykte har även gått att du blir väldigt nervös när du ska starta en match, vad är det som händer och varför?
Jag blir fruktansvärt nervös för jag vet inte riktigt vad som väntar. Hur är motståndaren? Är han snabb, tuff, spelskicklig? Jag stressar nog upp mig i onödan. Det som händer är att jag blir fruktansvärt bajsinödig så jag behöver bytas av och springa på dass.

Din far har även ett förflutet i Hjärtum som bl.a. fystränare. Tror du att han är en anledning till varför du är så disciplinerad till din kost och träning?
Ja absolut. Då vi hade honom som tränare i juniorlaget så hjälpte han mig mycket med tips om både det ena och andra. Han kan en hel del om träning så han har helt klart hjälpt mig lägga en bra grund för träning osv.

Som avslutning så mötte vi Stala i Torsdags. Vad tyckte du om din egna insats i matchen?
Det gick väl helt okej, svårt med första matchen på ett tag. Lite virrigt med positionen och spelsystem men det kommer.

Tack Lövet, vi hörs!