Veckans profil är även ett nyförvärv som tidigare har representerat Trollhättans Syrianska, en spelare som jag själv har spelat med tidigare och som jag nu har turen att få göra igen. Hansson är en utav dem tuffaste försvarare jag både mött och spelat med, ger alltid 110% i alla träningar och alla matcher och man vet att man kan lita på honom i backlinjen. En ledare både på och utanför plan! Får även tilläga att Hansson har en vass högerfot och det visade han på prov när han satte bollen i krysset i matchen mot Trollhättans Bois.

IMG_2538

Hej Mattias ”Vidic” Hansson!

Vad har du för förhoppningar om dig själv och klubben denna säsong?

Stora! Både på mig själv och laget. Endel saker som behöver styras upp men när det är löst så ska vi vara ett lag som är med och krigar om en ”TOP FOUR” position.

Om du fått välja helt själv, vilken position föredrar du att spela?

Givetvis som mittback.

Vart tror du att du gör mest nytta på planen? Om Ulf skulle välja att ha med dig i startelvan som mittback, vem ser du helst bredvid dig i mittlåset och varför?

Spelar väl ingen större roll vem som spelar med mig som mittback, funkade bra med Daniel senast. Men måste nog ändå kanske säga Nedad. Bilda ett Balkan mittlås och flytta ut Daniel på vänsterbacken där han får utnyttja sin fina vänsterfot.

Hur känns det att spela i ”Trollhättesexan?

Känns bra, blir roligt.

Du har ju tidigare representerat en annan lokal klubb här i Trollhättan, hur känns det att spela mot dem i år? Vad var det som gjorde att du bytte klubb?

Syrianska är en go förening där jag har mycket goa minnen ifrån! Men kände att jag behövde en nytändning bl.a. därav klubbytet.

För några veckor sedan spelade du din första match i TIF-tröjan, vad tyckte du om din egna insats i matchen?

Kändes bra! inte varje gång man får knorra in ett frisparksmål i sin debut!

Tack Hansson, vi hörs!