Ännu en vecka har gått och juni månad har välkomnat oss med ett sisådär gott sommarväder. Denna dag efter studenten skulle Hjärtum tagit emot Sjuntorp men tyvärr så var Sjuntorp tvungna att lämna WO. Mycket tråkigt när sånt sker, men känns som en typisk helg att det händer. Läste även att Upphärad hade mycket folk borta vilket är tufft. Men en 6-1 förlust Upphärad, har man råd med det om man ska vinna serien? TIF spelade 1-1 i sin match och under matchen och i halvlek skedde märkliga händelser inom just TIF. Jag ska visserligen inte spekulera i detta men det var hursomhelst gynnande resultat för oss i Hjärtum som känner toppkonkurrenterna flåsa i nacken. Alltid kul med 3 poäng brukar man oftast säga men en WO är fruktansvärt tråkigt. Speciellt för Marcus Algevi då han kände på sig att han skulle hitta nätet hela 5 gånger. Låter kanske mycket men oddsen är nog rätt så goda med hans målsnitt. Hoppas vi kan få ett blogginlägg från Sjuntorps skribent som kan förklara läget!

******************

I onsdags hoppade jag in bak i Puddings vita-fara till Saab. I baksätet satte jag mig bredvid Fredrik Karlsson och hade ett par frågor i bakfickan men först som vanligt kommer mina tankar om denna spelpjäs.
Fredrik Karlsson, en brandman med rötter i Lidköping som hittat till Hjärtum. Fredrik kom senast från Halvorstorp där han fick ett snörpligt avslut. Då han kände Martin Petterson sedan innan kom han och tittade på vårat skönspel en kall vinterkväll på försäsongen. Veckan därpå provtränade han och redan efter träningen frågade han var papper och penna fanns. Undra om det var vårat spel som imponerade på honom eller om det var det ”goa gänget” som lockade mer? Tror det var en kombination om jag får gissa.
På planen är inte Fredrik den som hörs och skriker mest, men det behövs inte för då han väl pratar är det klokt och man lyssnar. Han bidrar mycket med sin rutin och erfarenhet vilket många egentligen saknar i våran trupp. Dom flesta har bara spelat på den nivån vi är på nu och med spelar som just Fredrik, Hannes och Pontus som alla tre har varit i Skoftebyn i division 3 märks det skillnad på spelare och spelare i många avseenden. Alla tre höjer sina medspelare väldigt mycket med bara sin närvaro. Fredrik är en något äldre spelare (i alla fall jämfört med mig) som spelar resolut, bestämt men framförallt enkelt. Det är ingen större skräll att i hans debut knep ”matchens lirare” genom att stänga matchen helt för våra motståndare.
Om han passar in i Hjärtums glade gäng? Som fisken i vattnet hade jag sagt. Att hänga med i snacket i omklädningsrummet är inga problem och inte heller att acceptera att även om vi haft övningar på träningar som vi gjort tidigare är det viktigt att ALLTID gå igenom reglerna. Vissa mer än andra men är bollen verkligen död om den är 20cm utanför kvadraten? Isåfall är varje pass man slår till Per Grähs död då han skapar sina egna linjer. Ska bli kul att fortsätta spendera säsongen med Fredrik och jag hoppas som med alla andra att det blir fler. En skön gubbe!

fredrik-karlsson-20150417223159

Hej Fredrik Karlsson!

Beskriv dig själv som fotbollsspelare med några få ord.
-Lagspelare, stark defensiv och en förmåga att kunna läsa spelet.

Vad tror du att du kommer bidra med mest i år och vad har du för förhoppningar om klubben i år?
-Med min ålder tror jag att kommer kunna bidra mycket med erfarenhet och stabilt defensivt. Om klubben har jag faktiskt inga förhoppningar så sett. Mest glad att jag kommit till ett gött gäng, vilket märktes från första sekund. (Detta är Fredriks egna ord, så det är inte lögn när jag säger att vi är ett gött gäng. Inspelning från intervjun finns för dom som fortfarande tvekar!)

Du kommer senast från Halvorstorp. Hur kommer det sig att du lämnade dom, ville du trappa ner på fotbollen eller var det något annat?
En het potatis fortfarande tror jag. Kort sagt så sa dom i Halvorstorp att dom skulle satsa på dom yngre och min speltid skulle bli begränsad. Jag svarade med att jag inte har gjort mitt i fotbollen ännu så jag kommer leta mig vidare isåfall. Dom trodde nog inte på mig fullt ut.

Vilka klubbar har du annars representerat?
Började i IF-Heimer, sen blev det Vinninga, båda två är Lidköpingslag. Flyttade till Trollhättan så då blev det en halv säsong i Wargön. Efter det gick jag i ordningen: Skoftebyn, Upphärad, Halvorstorp och nu Hjärtum.

Vilken klubb håller du lite varmare än dom andra då?
Skoftebyn håller jag högt. Resan på nysätra från division 5 till 3 var angenäm.

Innan du beslöt dig för Hjärtum så var du på en träning och kikade sen tog det bara en enda träning innan du ville krita på för den rödvita matchtröjan. Vad var det första intrycket som fick dig att bestämma dig?
Martin Pettersson har jag spelat med tidigare och då jag såg att Hannes skrivit på så var det också en stor bonus. Alltid gott att känna några killar innan man börjar, dessutom är det två ”goa gubbar” också.

Hur känns det nu i efterhand då?
Ja det känns kanon.

Vi har en rätt så god målskillnad i serien, 39 gjorda och enbart 4 insläppta. Bäst i serien på minst insläppta och bäst målskillnad. Vad tror du är den största anledning?
Vad jag har förstått så har det inte varit en jättestor bredd på truppen i tidigare säsonger och med stor konkurrans blir alla bättre.

Redan i din hemmadebut hoppade du in i halvlek och stängde matchen samt knep ”matchens lirare” på bara 45 minuter. Var det lätt att anpassa sig och spela ihop med Per Grähs?
Ja, Per är riktigt grym. Även om han inte pratar så jättemycket är han en god stöttespelare.

Utöver Per, någon annan i laget du tycker gör det lite extra bra?
Ja Mr. Hjärtum, Viktor Johansson som har varit matchens lirare i ett antal matcher.

Som avslutning, kniper Marcus Algevi interna skytteligan eller kommer Persson komma ikapp?
Algevi tar hem det enkelt. Persson får isåfall ligga i.

Tack Fredrik, vi hörs!
/Lucas