Ännu en träningsvecka har gått och vad försiggår då i Upphärad?

Ja men då var det äntligen fredag och dags för lite välbehövlig vila, så nu sitter man här i soffan med en kopp kaffe och ska försöka snickra ihop ännu ett till inlägg. Tycker det här med att blogga är en skön hobby ändå, för det måste man väl ändå få kalla det för en hobby?

Det är faktiskt väldigt avslappnande att sitta här i soffan med en go kopp kaffe och printa ner sina tankar och reflektioner. Inte dumt alls!

Nog om det och åter till det som jag tar mig tid för att förmedla och det är ju vad som händer i Upphärads IS….

Vi har börjat successivt att mer och mer börja med uppspelsövningarna och spelövningar som vi använde av oss från fjolåretssäsong. Våra nya killar har börjat förstå tankesättet om hur Emir och Jilo vill att UIS ska lira boll, det ser stundtals bra ut för att bara vara i februari, vilket ger mig riktigt bra förhoppningar om säsongen 2015. Riktigt roligt att Sergio Godino vart med hela veckan och bestämt sig för att även köra denna säsong med oss! Sergio kommer nog toppa assistligan och den mest prestigefyllda ”Syndarligan” alltså samla på sig lite kort… Men blir ju så när man har ”the italian stallion” i sitt lag 😉

Vad jag reflekterat över från fjolårssäsongen träningar kontra nuvarande är att det är inte ett nytt lag med 90% nya spelare utan majoriteten var med förra året och vet vad som skall göras, detta höjer oftast nivån på träningarna och gör att tränarna hinner med sina övningar istället för att instruera vilket tyvärr tar mycket ibland…. En annan skillnad från fjolårssäsongen är att vi ställer krav på varandra och det finner jag bara som positivt. Förra året var det mycket smekmånad osv, men nu så nöjer vi oss inte med att högerbacken inte tar sin offensiva löpning utan den skall komma, forward ska veta vart han ska stå och vad han skall göra när han får boll, Ja ni förstår.

Nu närmar sig årets första träningsmatch och den kommer vara mot en seriekollega och en ärkerival nämligen Sjuntorps IF, ett Sjuntorp med nya tränare och så vitt jag vet några nyförvärv och några killar som gör comeback. Sjuntorp har nog Västsveriges piggaste tränare i Lill-Uffe Karlsson som säkerligen hade kunnat gå in i Div6 och bjuda på några tunnlar. Jag är lite skeptiskt till hur Sjuntorp skall få ihop det i år då det jag sett på deras träningar inte direkt varit imponerande, men på något jävla vänster får de alltid ihop något varje år.

http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=result&fmid=1809861

Åhhh denna matchen var helt underbar, bra väder och storpublik på Lindåsvallen och undertecknad skribent hamnade i protokollet.

Lätt att bli lite nostalgisk ibland…

Annars så vet jag inte riktigt hur läget är där, men sett till vad som vi presterade mot Sjuntorp förra året sett över två matcher så fick vi 1p och typ 5- i målskillnad vilket är super jävla IG….

Tid för träningsmatchen är 26/2 och tid kommer nog dyka upp på www.Sjuntorpsif.se eller http://uppharadis.com/  så höll ögon och öron öppna!

Sen efter det så är det DM-match mot Edet FK och Samba-Mats! även där kommer mer info dyka upp på UIS hemsida.

Ung afghan som vet vad som gäller

Ung afghan som vet vad som gäller

Bjuder på en bild från min tid i Afghanistan och en kille som vet vilket lag man ska hålla på.

Detta avslutar detta inlägg och min magkänsla att mitt tips på 2-1 till FCT står sig imorgondagens match mot Blåvitt i Svenska Cupen.

Ha en trevlig!

// Tobias #21