Jag frågade vår sportchef i Oranje FK, Jannis om han hade lust att skriva ett gästinlägg här på bloggen och det tog inte många minuter innan jag fick detta i min mailinkorg :). Ska även nämna att han är ett ännu större Milan fan än vad jag är vilket är kul i dessa dagar… ah, läs så förstår ni 🙂

image-2
Jannis

 

Landskamp
Oranjes huvudsponsor, entreprenören Abbe har släkt i Norge. Hans kusin Tarek Elyounoussi spelar i Norges landslag, så när han frågade mig om jag ville med och titta på Norge-Sverige så tackade jag givetvis ja. Jag visste dessutom att Ibra Cadabra skulle spela och med alla rykten som florerar nu om att han eventuellt är på väg till Milan så var det inget snack. Vi var där med Tareks storebror som dessutom ordnat biljetter åt oss från Tarek. Överallt på väg till arenan så pratades det om Ibra. Norskar som svenskar. Han är stor!!
Vi fick familjebiljetter och jag kan säga att norska fotbollsförbundet verkligen tar hand om spelarnas gäster och familjer. Väl ute på arenan så ser vi att det kom ut två stycken Elyounoussi. Den lilla kusinen Mohamed Elyounoussi var även han uttagen. Glad överraskning och nu hoppades vi på att få se båda kusinerna på planen samtidigt. Matchen slutade 0-0 och jag tyckte att Norge gjorde det bra mot ett på pappret tyngre Sverige. Även om Marcus Berg hade ett skott i stolpen så kändes det som att matchen dog lite när Ibra gick ut. Det fanns inget roligt att titta på. Tarek kom in och gjorde det bra tycker jag. Tyvärr så fick lilla Mohamed inte komma in. Han duschade och åkte direkt till U-21 samlingen efter matchen. När spelarna sen kom upp till sina familjer så märkte jag hur populär Martin Ödegaard är. Alla ville fota sig med honom. Jag fick även träffa Omar Elabdellaoui som spelar i Olympiakos så jag var tvungen att testa hans grekiska. Och det gick bra tycker jag. I rummet såg jag även Eikrem, Åge Hareide och många fler. Daniel Nannskog såg jag utanför arenan och han fick flera supportrar runt sig som ville fota sig med honom(!).

11351875_1757579721135717_85261167_n 11426819_1757579791135710_228328457_n
Martin Ödegaard                                 Zlatan Ibrahimovic

Oranje
Oranje fortsätter att vinna matcher. Det rådde en viss nervositet i laget inför matchen mot BK Gärdet då de året innan lyckades få med sig ett kryss mot oss. I halvtid stod det 0-0 men som vanligt hade vi haft fler chanser och mycket mer boll. Vi kände att om vi bara fortsatte på samma sätt så skulle målen komma till slut. 4-0 slutade den här matchen vilket ger oss en målskillnad på 35-2 i år. Tarek är också riktigt imponerad av Oranje och han önskar oss lycka till i fortsättningen.

1533290_1757079677852388_2050112746_n
Tarek Elyounoussi

 

Forza Oranje!!

/ jannis