Välj en sida

117 dagar har gått sedan vi, under en kylig kväll i januari, drog igång säsongen 2016. Vi har fram till mitten av April tränat fyra dagar i veckan plus match och det har varit många tuffa träningspass då man velat spy på allt vad löpning och styrka heter. Men som man brukar säga, inget ont som inte har något gott med sig, eller hur? Vi startade säsongen med att vinna kommunmästerskapen i futsal vilket såklart var superkul och gav oss lite extra energi till att förbereda oss inför den ”riktiga” säsongen. Under försäsongen mött både lag från högre divisioner och lag från lägre divisioner och haft bra resultat men framför allt bra spel och vi känner oss trygga i vår spelmodell som vi nött mycket under försäsongen. Vi vet vad vi kan och vi är redo!

Jag gör som sagt min första säsong i VFK och trivs kanon. Vi är många nya men alla har kommit in bra och vi är en väldigt tajt grupp där det är mycket tjo och tjim. Min säsong så här långt har varit lite upp och ned. Lite sjukdom, en blindtarmsoperation och lite småskavanker som hör fotbollen till, men jag var tillbaka i god tid och kunde ladda upp inför seriepremiären.

I premiärmatchen mot Frisco var vi väldigt revanschsugna efter DM-mötet som vi tyvärr förlorade i förlängningen och det var en jämn och tuff match men vi gav oss aldrig utan kämpade ända in i kaklet och kunde knipa tre poäng. Ibland stämmer inte spelet till 100% utan då är det skönt att vi kan vinna genom att visa upp en stark lagmoral där alla kämpar för varandra.

Förra helgen var det dags för vårt första derby då vi mötte VIF på ”borta” plan. Vi båda spelar på Vänersvallen så det var lite konstigt att kalla det för en bortamatch. Även i den matchen visade vi en riktigt bra lagmoral då vi lyckades vända 2-0 till 2-3 sista femton minuterna. Så himla gött!!! Efter två spelade matcher leder vi just nu div.2 men säsongen är lång och i år känns serien väldigt öppen. Jag har sett vissa av de andra lagens matcher, och det känns verkligen som att alla kan slå alla denna säsongen. Jag tror att det kommer blir en väldigt rolig och spännande säsong som jag hoppas lockar mycket publik och intresse. Publiksiffrorna såhär långt på Vänersvallen har varit kanon! Fortsätt så!

Vi syns på Vänersvallen på söndag!

/Jennifer

Ett gött gäng efter segern mot VIF

Ett gött gäng efter segern mot VIF