Välj en sida

 

Han har varit ordinarie på sin innermittfältsroll under försäsongen, även bidragit med några baljor tro det eller ej och tar ett ansvar utanför planen som få andra gör. Nu är ni ju säkert hur nyfikna som helst på vem det är jag menar och det är ju ingen mindre än Erik Lövgren!

Här kommer en intervju med UIS pöjken! håll till godo!

 

För dem som inte riktigt känner till dina styrkor på en fotbollsplan får du gärna utveckla dem:
För tillfället är styrkorna inte speciellt många då jag dragits med mycket sjukdomar det senaste. Annars är väl styrkorna konditionen, spelförståelse och driva på mina medspelare. Svagheterna är en vänsterfot som jag inte ens skulle önska min mest bittra fiende och en snabbhet som får Per Mertesacker att framstå som Usain Bolt.

Du är en av dem som vart i föreningen längst samt du har en historia av att byta mellan Sjuntorp och Upphärad, förklara gärna.

Är uppväxt i Sjuntorp och det blev därför naturligt att man spelade där som liten. Var sedan en sväng i IFK Trollhättan från att jag var 13 tills jag var 16. Efter den säsongen lades 89-laget i IFK ner och då gick jag tillbaks till Sjuntorp. Spelade en säsong med Sjuntorps a-lag, men trivdes inte och gick istället till Upphärad i och med att de flesta av mina närmsta vänner var där. Trivdes bra i Upphärad, men lämnade föreningen i samband med att jag började plugga i Karlstad. Efter några år i Karlstad var jag sugen på att spela lite fotboll igen och då blev det Sjuntorp igen i och med att de hade ett fungerande b-lag och det fanns det inte i Upphärad. Var där i två år, men trivdes aldrig och gick tillbaks till Upphärad igen i och med att alla kompisar fanns där och är nu inne på min fjärde raka säsong i Upphärad. Anledningen till att jag inte trivts i Sjuntorp beror på sättet som föreningen har fungerat på under åren som jag varit där och tycker inte att de värderingarna som de har stämt överens med mina. Numera ser jag mig som en Upphäradspelare ut i fingerspetsarna och tror att publiken, föreningen och mina medspelare ser mig på samma sätt. Längtar som bara den efter flundrederbyt och att ta en härlig derbyseger mot Sjuntorp!

Efter säsongen 2015 så var det mycket snack och spekulationer om vad som skulle hända med A-laget i UIS, du var en av dem som bestämde sig föra att stanna kvar, vad fick dig att ge UIS ett år till ?
Valet för mig var väldigt lätt. Ska jag spela fotboll så gör jag det i Upphärad eller så gör jag det inte alls. Tycker det känns betydligt bättre i år än under fjolåret.

Vad skulle du vilja säga är skillnaden än så länge jämfört med fjolåetssäsong ?
Vi är en tajtare grupp i år än förr året, där alla kan umgås med varandra. Det gör att alla är beredda att fajtas och ställa upp varandra både på träning och under match. Förra året var det grupperingar inom laget och det gjorde att vi drog åt olika håll. Det bidrog till att det varken var roligt att träna eller att spela match. I år ser man framemot både träningarna, matcher och framförallt lagfesterna.

Vem tycker du har visat framfötterna under försäsongen ?
Den som har haft störst utveckling under försäsongen är Bengan. Väldigt oskolad spelare som lärt sig mycket om det taktiska spelet under försäsongen, vilket gjort honom till en bättre fotbollsspelare.
Vill ge beröm till Målvakts-Nisse också. Visste att han var bra målvakt, men inte att han skulle vara så här bra.

Undertecknad tycker att du är en kompetent fotbollspelare samt även en möjlig tränare för framtiden, är det något du själv kan se dig som ? Nisse-Pistol och Erik L som ett framtida radpar möjligtvis ? hihi
Tankarna på att bli tränare har funnits där under en lång tid. Har gått första tränarsteget på den gamla tränarutbildningen. Har dock inte kommit till skott och blivit tränare än, och det beror nog främst på att jag fortfarande spelar själv. Hjälper till som tränare på träningarna ibland då David eller Salle inte kan närvara av olika anledningar, så får ju känna på rollen emellanåt. Skulle du och jag bilda radarpar hade du fortfarande fått vara den som sköter bollpumpande.

Under försäsongen så har du fått ta klivet upp från din tidigare mittbacksplats till att bli ett rivjärn på innermitt, är detta ovant för dig eller gör Coach DNB och Sahlinkas här ett genidrag ?
Jag har ju spelat på alla positioner och flyttats runt ganska mycket genom hela min karriär. Trivs bra på innermittfältet och det känns som en nytändning av att få spela där istället för på mittbacken som jag inte trivs lika bra på. Det känns hittills som att det varit ett bra drag, men det får summeras efter säsongen om det var ett bra eller dåligt beslut.

Du har ju även en yngre broder som även han har ett förflutet i både Sjuntorp och Upphärad men nu är ute på östkusten och härjar, vem av er är pappaspojk ?
Lillebror Albin är ju den som är mest bortskämd av oss, så han är ju garanterat pappas pöjk.

På tal om din broder, rykten säger att han kommer ”hem” till upphärad efter sommaren, kommentarer på det tack! Ja vi har ju inte hittat någon ny i laget att köra ordentligt med sen Hugo flyttade till Göteborg. Hugo var ju fantastiskt duktig på att fylla vatten och pumpa bollarna, och det är något som skulle passa Albin också.

Erik, vad är dina förhoppningar om säsongen 2016 ?
Att vi förbättrar fjolårets 7:e plats samt har det kul på träningar och matcher. Har ju redan lyckats göra mål den här säsongen, så behöver ju inte ha det som förhoppning längre.

Några snabba frågor med Erik
Favoritspelare genom åren i UIS ?
Peter ”PG” ”Sjuntorpsdräparn” Gustavsson, briljant både som vänsterytter och forward. Bjöd både på finesser och drömmål under sin tid i Upphärad. Han avgjorde också ett derby mot Sjuntorp på helt egen hand, bara det gör han till en UIS-legend.
Flundrederby eller Manchesterderby ?
Flundrederby med en hetsig Mikael Nordgren på läktaren är svårslaget.

Erik Israelsson eller Tobbe Nilsson ?

Hade du ställt den här frågan förra veckan hade jag svarat Erik Israelsson direkt. Efter din succéträning i tisdags måste jag säga dig, Tobias även om det tar emot.

Gris vinst eller ett kämpar kryss ?
Grisvinst, vill alltid vinna!
Serie A eller Allsvenskan ?
Allsvenskan alla dagar i veckan. Det är ju högre tempo i Division 6 än vad det är i Serie A.

Favoritspelare i div6 trollhättan säsongen 2016 ?
Jag gillade Niklas Andersson i Wargön förra året i och med att han snackar mycket skit på planen och sådant tycker jag är kul. Han har ju bytt till Vänersborgs IF till år, så då får jag nog säga Pontus Hansson hos oss i Upphärad. En kille med ett svängigt humör som bjuder på lite utbrott då och då. Han brukar bjuda på rabonas under matcher och sånt är alltid trevligt.

Uddevalla eller Trollhättan?
Trollhättan går före även om jag är boendes i Uddevalla. Försöker fly härifrån, men David gör allt för att hålla mig kvar i Uddevalla och har lyckats ganska bra hittills.

Erik L

Tack för att du tog dig tid Erik! jag hoppas att du fortsätter vara ett rivjärn på mitten för oss!

Share This