Välj en sida

Sol, sommarvärme, fotbollsmatch och – PUBLIK!

Det blir en väldig skillnad med publik på arenorna. Även om det ”bara” är ca 300 åskådare, som när FC Trollhättan tog emot IFK Malmö i Ettan södra igår. Man fick äntligen njuta av måljubel, hejaramsor och spontana publikreaktioner på domslut. Det sistnämnda är jag säker på att det påverkar domarna ganska mycket, vad dom än själva säger om det.

FC Trollhättan tog tag i matchen omgående, och mittfältaren Jonas Emanuelsson pangade in 1-0 till hemmalaget redan i matchens femte minut. Stor glädje på läktarplats så klart.
Bara tio minuter senare var det dags för nätrassel igen. Sebastian Loyola Nydén höll sig framme på en målvaktsretur och kunde stöta in bollen för 2-0

Den andra halvleken var bara knappa tio minuter gammal, då Frederick Ofori Acheampong gick omkull i straffområdet på ett utsträckt Malmöben. Domaren blåste och pekade på straffpunkten, till Malmöspelarnas ilska. Man kan nog tycka att det kan vara en av dom billigaste straffarna som FC Trollhättan blivit tilldömda, då Malmö spelaren spelade undan bollen innan Ofori föll över benet. Tycka vad man vill, men Yoann Fellrath placerade straffsparken i mål. Hans tolfte mål på tio matcher.
IFK Malmö fick in en reduceringsboll en kvart före slutet, men var aldrig nära att göra fler mål.

FC Trollhättan behåller sin andraplats i tabellen, med skillnaden att man nu är uppe på samma poäng som serieledande Oskarshamns AIK.
IFK Malmö behåller även dom sin tabellplacering på den nionde positionen.

FC Trollhättan och IFK Malmö har nu spelat mot varandra fem gånger. Fyra segrar för FCT och en för Malmö.

Höjdpunkter från matchen
FC Trollhättans matchreferat
IFK Malmös matchreferat

 

Share This