Välj en sida

Två förhandstippade topplag i division 4 södra, drabbade samman på Stavrelunds IP på måndagskvällen. Hemmalaget Trollhättans FK kom med premiärseger i bagaget, medan gästerna Sandareds IF kom till spel med två oavgjorda matcher.

Redan tidigt i matchen tvingades TFK till två byten, då Pontus Sandersson och lagkaptenen Alexander Adolfsson drog på sig skador. Men det var ändå Trollhättans FK som gjorde matchens första mål, efter att Casper Eriksson hann före Sandareds målvakt på en boll, som rullade mot öppet mål. Gästernas mittback Oskar sund räddade, glidandes, bollen på mållinjen. Anton Ödman störtade mot mål och kunde, efter mycket trassel, lyfta bollen över Sund och in i nätmaskorna. Lång ifrån det snyggaste målet som gjorts på Stavrelunds IP, men det räknas lika mycket!
Sandared kvitterade med drygt fem minuter kvar av första halvleken, när Anton Wall fick fritt skottläge en bit in i straffområdet.

I den andra halvlekens inledning hade SIF ett par riktigt fina lägen att ta ledningen i matchen. Först sköt man i stolpens insida och något senare tvingades hammalagets målvakt Markus Mäkinen till en kanonräddning. TKF tilldömdes en straffspark i 68:e minuten, till tonerna av gästernas vilda protester. Jag såg inte situationen riktigt,  men tydligen var det ingen solklar straff. Hur som hels, så tog mittbacken Elias Blom hand om straffen och skickade målvakten till ena hörnet och bollen till det andra och TFK var i ledning med 2-1. Det stod sig också matchen ut och Trollhättans FK går till uppehåll med två segrar av två möjliga.

Trollhättans FK om matchen