Välj en sida

Det var bra förutsättningar för en riktigt fin fotbollsfest på Edsborgs IP på söndagseftermiddagen. Solsken, sommarvärme, ettan mot tvåan, och kanske framförallt mycket publik. FC Trollhättan hade tillåtelse att släppa in 500 åskådare på arenan, och biljetterna var slutsålda när matchen blåstes igång.

Det märktes tidigt i matchen att det var en match med väldigt viktiga poäng på spel. Seger för Trollhättan, och man skulle ha 6 poängs försprång till just Oskarshamn som ligger tvåa i tabellen. Seger för Oskarshamn och man skulle ha återtagit serieledningen tack vare starkare målskillnad.

Båda lagen hade en del chanser, och Oskarshamn hade det mesta av bollen, dock utan att egentligen hota så mycket. FCT var starka i omställningarna och gick till attack blixtsnabbt. Det dröjde till slutminuterna av första halvlek innan vi fick se första målet. Det var hemmalagets Enoch Adu som slog ett inlägg från vänster som passerade Yann Fellrath, men på bortre stolpen dök Alibek Aliev upp och petade bollen i mål från snäv vinkel.

I den andra halvleken var det fortsatt jämnt spel- och chansmässigt. Oskarshamn hotade främst med sina otroligt långa och hårda inkast in i straffområdet. Det var också på ett sådant inkast som kvitteringen kom. Ett långt hårt inkast in mot mål där Simon Forslund i målet tappade bollen och gästernas Viktor Kruger nickade bollen i mål från nära håll i den 63:e minuten.

Ställningen höll sig tiden ut och vi hade varken vinnare eller förlorare på planen när domaren blåste slutsignal.

Höjdpunkter från matchen
FC Trollhättan om matchen
Oskarshamns AIK om matchen

Share This