Välj en sida

Vid den här tiden på året är det underbart att gå och se på fotboll. Det blir inte sämre när man bor intill en anläggning som Stavrelunds IP och enkelt kan ta en kortare promenad för att se en match.

Igår spelades Trollhättans FK/Halvorstorps IS mot Sävedalens IF i division 1 norra Götaland, dam. Trollhättetjejerna har inlett seriespelet bra, med tre segrar och en förlust iför den här matchen, och Sävedalen (med en match mindre spelad) två segrar och en förlust.

TFK/HIS inledde matchen bäst och var det lag som förde spelet de första 20-25 minuterna. Inom den tiden skulle också matchens första mål komma då Hannah Skoglund gav hemmalaget ledningen. Sävedalen komin mer i matchen mot slutet av halvleken, men backlinjen i TFK/HIS såg till att man inte lyckades skapa några riktigt vassa målchanser. Ställningen 1-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvleken blev en minst sagt rafflande historia! Riktigt underhållande för oss som såg matchen från sidan.
Dryga fem minuter in i andra halvlek nådde Sävedalens Tilda Ljungblom högst på en hörna och kvitterade till 1-1. Några minuter senare gav Saga Fahlström gästerna ledningen. TFK/HS kom tillbaka bara tre minuter senare när Amanda Aronsson snyggt lirkade in bollen från snäv vinkel och matchen var jämn igen.
TFK/HIS drabbades av två tunga skador på kort tid då först Ida Kristoffersson fick bäras av planen efter huvudskada och målskytten Hannah Skoglund drog på sig en fotledsskada. Tungt värre för hemmalaget, som just kommit ikapp spelmässigt i den andra halvleken. Roligare blev det tio minuter från slutet då TFK/HIS lagkapten Sanna Jensen knorrade in en frispark till ledning 3-2 till hemmalaget. Med bara tio minuter kvar såg det ut att bli tre poäng till TFK/HIS, men vem dök upp på en hörna i slutminuterna, om inte Sävedalens Tilda Ljungblom som nickade in sitt andra mål för kvällen, fram till 3-3 som också blev slutresultatet.

På söndag spelar TFK/HIS hemmamatch igen. Då mot serietvåan Örebro SK FK.

Share This