Välj en sida

Vilken kväll!

Många gick på semesterledighet, sommarkvällen visade sig från en bra sida, två lag som var taggade för derby, 800 åskådare och målfest.

Det var hemmalaget FC Trollhättans som startade bäst och skapade flest målchanser. Yoann Fellrath och Alibek Aliev hotade längst fram och Enoch Adu var vindsnabb på högerkanten för FCT. Matchens första mål nickades in av anfallaren Alibek Aliev redan i matchen tolfte minut. Det var Alievs åttonde mål för säsongen. Publiken behövde inte vänta så värst länge förrän det var dags för mål igen. FC Trollhättans supemålskytt Yoann Fellrath dök upp intill stolpen och nickade in 2-0 till hemmalaget. Där och då kändes det som att det skulle bli en lugn resa mot tre poäng för FCT. Men två psykologiskt viktiga mål för gästerna skulle ge nerv i matchen. Först nickade Niklas Andersson in 2-1 i minut 45+1, och nästan direkt i början av andra halvlek (49 min) kvitterade Nils Berner till 2-2 på straffspark.

Då kändes det som att matchen kunde sluta hur som helst. Det var ganska oordnat spel från båda lagen under en period, men i matchens 65:e minut nickade fransmannen Yoann Fellrath in 3-2 till FCT och vid glädje utbröt på Edsborg bland hemmapubliken. Det här var Fellraths 16:e mål på 15 matcher. Ett fantastiskt resultat! Tio minuter senare var det dags igen. Mittbacken Alexander Almqvist gjorde 4-2 till hemmalaget. Givetvis på nick, vilket verkade vara ett framgångsrecept i den här matchen. Man trodde åteigen att matchen var avgjord, men Vänersborgs IF är ett lag som aldrig ger sig. Med tre minuter kvar av ordinarie tid nickade Marwin Liedewall, sittande, in bollen till 4-3. De 6 tilläggsminuterna blev väldigt spännande då Vänersborg flyttade fram alla spelare, vilket gav FC Trollhättan ytor för fina kontringslägen. Det blev inga fler mål i matchen och FC Trollhättan tog tre poäng och är fortsatt med i toppen av tabellen. Vänersborgs IF ligger på nionde plats, men får börja se upp för att inte dras med i bottenstriden.

Kul med derby, kul med många mål och riktigt skoj med mycket publik. Supportermatchen vann Vänersborg stort! Deras lilla klack höll igång hela matchen och bidrog till en härlig stämning.

Nu är det sommaruppehåll i Ettan södra. Sen drar det igång i början av augusti igen, och avslutas i slutet av november.

FC Trollhättan om matchen
Vänersborgs IF om matchen
Höjdpunkter från matchen

Share This