Välj en sida

Då har det gått en del vatten under bron sen senaste jag klämde ut mig ett inlägg och vad har hänt sen dess ?

 

Vi har spelat match mot TFF som vi vann med 5-0 rätt så komfortabelt. För övrigt blev jag förvånad över att TFF jämfört med förra året faktiskt försökte spela boll istället för att backa hem och slå långt, i slutet av matchen när det var nere på 10 man och trötta i huvudet så börjades det slå långt, men de har tagit kliv framåt helt klart.

Lirat en match borta mot Mjörn där vi vann med 4-2 oklart hur den matchbilden var då jag ej var där och närvara, litar inte på Erik L och hur han beskrev matchbilden. För enligt initiala rapporten gjorde Jocke Andersson gjorde 3ass i en match och det är ju indirekt omöjligt.

Igår var jag och bevittna två topplagg som var desperata av 3p för att forsätta haka på de andra lagen i toppen, jag menar ju då givetvis Wargön och Sjuntorp.

 

Den bataljen gick Sjuntorp segrande ur med 2-1. Detta var första matchen för säsongen 2016 som jag såg SIF spela med sina nya tränare och sitt nya spelide. Jag blev imponerad över hur SIF behärskade det enkla spelet och hade det mesta under kontroll, det märks att SIF har fått in spelare med rutin från högre divisioner samt att deras åldermän verkar ha hittat ett till snäpp att växla upp. Spännande att se hur långt detta kommer bära ? Efter att ha sett dem spela denna match så är ju deras topp 2 målsättning helt klart möjlig!

 

 

Wargön likt Sjuntorp är topptippade att ta hem serien men ojojojojojoj vilken start det har blivit för dem… Att komma topp 2 känns riktigt tufft nu för dem.

Serien för övrigt börjar bli ett riktigt getingbo nu snart 6omgångar in och ett lag som går som tåget är ju Sollebrunn! 15p av 15 möjliga, där måste ledningen i Sollebrunn vara nöjda med att ha hittat något som fungerar!!

 

På måndag ska det spelas match ute på Lindåsvallen mot Åsaka, en match som vi skall ha 3p i om alla gör sitt jobb för när vi går in med rätt inställning så är vi svårslagna, går vi in med fel inställning kan det bli som mot Sollebrunn, att vi åker på en 0-5 i rumpa. summa summarum är att vi behöver bli jämnare helt enkelt.

 

Tips från coachen för att vinna div6:

Ända sen jag åkte ur div5 med UIS år 2012 har jag vart med om diverse olika seriesegrare i div6 iform av:

Tbois 2013

FC Gauthiod 2014

Hjärtum 2015 (LNIK gick opp via kval)

För 3 av 4 lag så har de gått upp pga av att de har löpt ihjäl sina motståndare, inget av lagen har haft något vidare spel utan det har spelats en enkel fotboll med löpstarka spelare och 1-2  målskyttar som burit sina lag.

Det enda lag som frångått ovanstående är FC Gauthiod med sina superstars som var allllllldeles för bra för att tillåtas få vara med i div6…..

Så där har ni receptet för att vinna div6! mycket långbollar, löpa halvt ihjäl sig själv och sina motståndare samt ha 1 kille som kan ösa in mål.

Då undrar ni varför vi i UIS inte gör detta ? ähhhh det är för tråkigt och för lätt om man gör enligt facit.

 

Tack för mig.

Mvh Tobias Nilsson #21

 

 

 

 

 

 

 

Share This