Välj en sida

Det här är mitt sista inlägg för Rakt upp i krysset. Åtminstone på ett tag.

Och ja, hur avslutar man egentligen något på bästa sätt? Jag har haft flera olika ämnen i tankarna ett längre tag faktiskt, och ett är den totala bristen på ödmjukhet som vissa personer i våra lokala fotbollsklubbar visat upp.

Men nej, det får bli någon annan gång. Jag tänker inte heller göra ännu ett FCT-djupdyk, utan jag rundar av med något som varit mitt eget signum:

Listorna.

Om vad? Framtiden, tänker jag.

I det här fallet en ranking över de lag, på herr- respektive damsidan, som känns allra mest spännande inför 2017. 

HERR

  1. Trollhättans BoIS

Man vågar ju, med den senaste säsongens succé i minne, knappast utesluta att det blir ännu en serieseger för TBoIS nästa år. Det här är ju den lokala fotbollens kinderägg, som är fyllt med återkommande överraskningar. Nu har TBoIS dessutom hamnat i den fördelaktiga sitsen att kunna välja och vraka från stora delar av traktens spelarutbud, och den verkar man verkligen utnyttja. Många är och har varit där på besök, och några lär sannolikt stanna. Som sagt, det blåser medvind på Torsbovallen. 

  1. Trollhättans Syrianska

Jag tror mig veta att Syrianska står bättre rustat inför den kommande säsongens division 5-spel än årets nykomlingar (LNIK & Hjärtum) gjorde. Man har ett lovande grundspel, rejäla offensiva muskler och ett supernyförvärv i form av min förre lagkamrat Dino Gasal. Bäddar det för en topplacering 2017?

  1. IFK Trollhättan

Ali Mohammadian hade sagts vara klar som ny tränare i flera månader innan det bekräftades häromdagen. Och det är ju en finfin ersättare till Fady Daoud. Förändringens vindar verkar också blåsa på Kamratgården, och det är inte omöjligt att man får in ett gäng med intressanta nyförvärv i slutändan. Det pratas ju bland annat om det sällskap där Iba Ramic och Femija Selmanovic ingår.

  1. Vänersborgs FK

Raimo Käkelä ut, Henrik Fridolvsson in. Det går nog på ett ut, skulle jag tro. Samtidigt lär den nya rösten behövas på Vänersvallen, för att gjuta liv ett projekt som gick på tomgång i år. VFK verkar också redan nu testa många nya spelare – att alla däremot sökt sig dit på egen hand är jag tämligen tveksam till – och borde kunna uppgradera truppen till det bättre. Då ser det lovande ut.

  1. FC Trollhättan

Ja, det här har ju inte känts så jävla positivt, ärligt talat. Åtminstone inte förrän det stod klart att Tor-Arne Fredheim skulle ta över huvudansvaret. Nu är istället framtidsoptimismen stor och FCT lär ha som ambition att skutta tillbaka till ettan direkt. Om det går? Tja, det beror nog mycket på hur man presterar under säsongens silly season-del. Klart är i alla fall att laget behöver rejält mycket mer eldkraft framåt än vad man hade i år.

DAM

  1. Skoftebyns IF

Jag går ut och gör en vågad gissning här: Patrik Thulin är inte världens mest populära man i Vänersborgs IF just nu. Skoftebyns tränare lämnade ju nyligen VIF, ett år in i det projekt som var tänkt att hålla i flera säsonger, och verkar dessutom ha tagit med sig fyra (!) spelare från Vänersborg. Inte vilka som helst heller. Men sån är fotbollen, och det inser nog även VIF. För Skoftebyns del ser det samtidigt väldigt positivt ut inför nästa år, inte minst tack vare det faktum att Thulin ju också är en helsickes noggrann och skicklig tränare.

  1. Vänersborgs FK

VFK förefaller ha muskler som ingen annan förening just nu, även om jag fortfarande väntar på att man ska släppa någon riktigt stor transferbomb under vintern. Så här långt? Ja, laget har åtminstone hämtat in målvakten Sandra Jansson från grannen VIF, och det var en viktig pusselbit. Tanken är nämligen att VFK nästa säsong ska komma ännu ett steg närmare uppflyttning, vilket känns klart realistiskt i nuläget. 

  1. Trollhättans FK/Halvorstorp/Trollhättans BoIS

Håkan Sandersson klev in som tränare för det här lokala samarbetsprojektet för någon månad sedan, och jag om någon vet ju vilken kapacitet han besitter. Behåller laget dessutom sin nuvarande trupp och förstärker på någon position så finns det inget som inte talar för att det ska kunna bli en mittenplacering eller bättre i 2017 års tvåa.

  1. Åsebro Brålanda

Hur håller Åsebro Brålanda i en tvåa som även innehåller västgötalag? Det är svårt att säga, men visst kan det bli ordentligt tufft för dalsländskorna. Truppen innehåller många fina fötter, men det här blir ändå en utmaning. En spännande sådan, bör tilläggas.

  1. IFK Trollhättan

Fler och fler tjejer spelar fotboll på Kamratgården, och det innebär framförallt en sak: kvalitén höjs, sakta men säkert. I år slutade laget sist i den västra fyran, och målsättningen får vara att göra det bättre än så under 2017. Det tror jag, faktiskt, att IFK lyckas med.

Det var allt för mig. Ta hand om er!

/Ahlin

Share This