Välj en sida

Efter en treårig utflykt i de Dalsländska skogarna är hon äntligen tillbaka på Hallevi. Idag får ni en intervju med Wargön-fostrade Sofia Thorsén, som av Fotbollsbloggen utsågs till årets värvning på damsidan. 

För tre år sedan lämnade Sofia Wargön för att testa sina vingar på andra håll. Hon spelade en säsong i Kroppefjäll, och sedan två säsonger i division 2 med Åsebro/Brålanda. Nu är hon äntligen tillbaka hos oss, äldre, klokare, snabbare, starkare och känd från tv!

Thorsen_WIK

 

Hur var division 2 Bohuslän/Dal och tror du det kommer vara skillnad mot division 2 i Västergötland?

– Det var bra kvalitet tycker jag, men jag tror att det kommer vara tuffare i Västgötaserien.

Vad tycker du att du har utvecklat mest under de åren du varit ifrån Wargön?

– Spelförståelsen tror jag. Jag spelade ju forward i Wargön tidigare men nu har jag spelat innermittfält och då får man ju en helt annan roll på planen.

Vad var det som gjorde att du valde att gå tillbaka till Wargön nu?

– Sedan jag lämnade Wargön har jag hela tiden haft som mål att jag ska avsluta min så kallade fotbollskarriär i min moderklubb. Och nu var det ett bra tillfälle eftersom jag pluggar och inte har tid att pendla. Sen är det ju extra roligt nu när vi är i division två.

Du är bara 25 år, du har inte tänkt att avsluta din karriär än väl?

– Haha, nej då, jag vill spela så länge jag kan. Men man vet ju inte hur länge man är skadefri.

Vad har du för förväntningar på laget och dig själv inför säsongen?

– För laget hoppas jag att vi ska våga spela bra fotboll. Vi ska visa att vi klarar av att möta bättre lag och att hålla oss kvar i serien är prio ett.

– Personligen att jag vågar ta för mig lite mer. Jag vill våga mer och skjuta mer. Jag har väldigt dåligt självförtroende och jobbar mycket med det hela tiden för att stärka det och våga mer.

Fotbollsbloggen utsåg dig till årets bästa nyförvärv på damsidan, vad var din reaktion på det?

– Jag blev väldigt, väldigt, väldigt glad och rörd. Jag blev nästan tårögd. Det har väl med mitt självförtroende att göra att jag inte tycker att jag är så bra, och tyvärr hindrar det mig nog för jag begränsar mig själv. Men det var häftigt, jag blev glad!

Hur känns det nu att vara tillbaka i Wargön?

– Det känns jättebra! Det är ett väldigt gött gäng.

På söndag är det premiär borta mot topptippade Borås GIF, vad tror du om premiärmatchen?

– Jag tror det att kommer bli tufft, men det kan gå vägen bara vi håller ihop våra lagdelar och jag hoppas att vi kan hitta rätt i laget. Vi får inte göra för mycket misstag som de kan utnyttja och det gäller för oss att ha tålamod. Det viktigaste av allt är att vi gör en bra laginsats och att vi efter matchen känner att vi gett allt.

Vem tror du blir det största utropstecknet i år?

– Jag hoppas att hela laget blir ett stort utropstecken!

 

Snabbfakta:

Namn: Sofia Maria Thorsén
Smeknamn: Thorsén/Torsten
Ålder: 25
Nummer: 12
Position: Innermitt
Bor: I Vänersborg
Civilstatus: Sambo med Gustav
Pluggar: Till sjuksköterska
Arbete: Undersköterska
När hon inte spelar fotboll, pluggar eller jobbar sysselsätter hon sig med: Familj, vänner, gym, löpning, innebandy, ridning, dans, beachvolleyboll…
Övriga meriter: Var med i Gladiatorerna 2014

[dt_divider style=”thin” /]

Sammanfattningsvis

Ja, den här lilla duracellkaninen är jag väldigt glad och tacksam över att få äran att spela ihop med igen. Det är en oerhört skicklig fotbollsspelare med många kvaliteter, som alltid ger allt på både träningar och matcher och hon peppar och pushar också sina lagkamrater. Jag kan inte låta bli att fundera över hur långt hon hade kunnat komma i sin fotbollskarriär om självförtroendet hade varit med henne…

En helg med fotboll

Idag, lördag, har vårt U-lag seriepremiär hemma mot IK Rössö! Extra mycket känslor för Emily ”Mackan” McDermott och Isabelle ”Issa” Marcusson som har sin rötter i Rössö. Kl 12.00 är ni välkomna till Hallevi för denna drabbning!

Sedan bär det av till grannstaden och Nysätra där våra seriekollegor Skoftebyns IF och Bergdalens IK spelar kl. 14.00. Här ska det börja analyseras matcher, och man får passa på att vara läktarexpert medan man kan 😉

På söndag kl 14.30 styr vi minibussarna mot Borås, historisk matchstart i div 2 för WIK dam kl. 17.30 på Sjöbovallen. Välkomna!

Underbart att säsongen är igång – nu kör vi!!

 

PS. Wargöns herrar har också hemmapremiär idag kl 15 på Hallevi. Men jag måste ju välja och till skillnad från Västergötlands Fotbollsförbund väljer jag idag att prioritera divsion 2 damer. Ur strikt utvecklingssynpunkt.

Share This