Välj en sida

Det var den 11:e Oktober som det senast publicerades något från min del här på Rakt upp i krysset. Då efterfrågan varit oerhört stor så kan jag inte längre hålla på de och det känns som rätt läge att återigen sätta igång med ytterligare en säsong som skribent (Bloggare låter helt fel då vi inte ska snacka varken mode eller inredning) för att ge er en inblick in i Hjärtums IS allra hörn och vrån.

Försäsongen har erbjudit ruggigt väder med en hel del blås och regn. Både träningsmatcher och DM-matcher har spelats med en hel del varierande resultat. Bl.a 1-0 förlust mot Edet och TIF och 4-2 vinst på träningslägret mot Borstahusen BK.

Och med det nämnt så blev de alltså återigen söderut som HIS begav sig 1:e April. Helsingborg var målet efter flera önskemål.

”-Vi ska till Helsingborg” rungades i bussen på väg mot Skåneland.

Självklart kommer jag absolut inte dela med mig så mycket utav den helgen. Taktik, matchsnack och finslipning stannar innanför våra murar. Likaså även incidenter som kan uppstått samt det som händer på fest.

Men festa gör man ju inte på träningsläger? Absolut inte två dagar av två möjliga väl?

För på träningsläger ska man ju göra just det. Träna.

BP

Under försäsongen har vi fått in två nyförvärv och en comeback. Den kvicke forwarden Tobias Andersson som kommer ifrån Halvorstorps IS. Patrik Lilleeng som kommer från Västerlanda har även kritat på för den rödvita tröjan. Patrik är en sån spelare man älskar att ha med i sitt lag men avskyr att möta. Ett käft som går i ett under match och lämnar du några fingrar emellan får du skylla dig själv för herrejävlar va det smäller på ibland. Alldeles underbart och precis som det ska vara. Viktor Algevi kommer tillbaka efter sin sejour i FCT-juniorer och går från klarhet till klarhet. Fullkomligt dominerade som mittback i DM-matchen mot Lilla Edet. Viktor gjuter sin plats i startelvan allt hårdare och hårdare för varje match.

På minussidan har vi inte någon spelare som valt spel för något annat lag men vi har däremot fått två grabbar som gått under isen. Viktor Johansson och Emil Johansson. Viktor är tyvärr en väldigt stor förlust då hans poängstatisk i fjol var top 5 i HIS och hjälpte till att styra de flesta matcher. Är det någon som hört något om dessa grabbar kan ni väl gärna höra av er. Eller varför inte tjata på dom direkt istället?

Seriestart är det redan nu på söndag den 24:e April på Billerödsvallen och vi rivstartar direkt med ett derby då Lilla Edet kommer till Hjärtum. Som jag redan nämnt så har de båda lagen redan möts tidigare under försäsongen och lyckats känna på varandra. Edet gick ifrån den matchen med ett ynka må på hörna. Ingen övertygande vinst och ett revanschsuget Hjärtum kan bjuda upp på en rejäl batalj på hemmaplan.

2016 har vi som mål att etablera oss som ett stabilt division 5-lag och att sluta ovanför mittenstrecket på tabellen när säsongen är över.

Med ljuvligt grön och kortklippt gräsplan hälsar vi alla återigen välkomna till Billerödsvallen 2016.

Hjärtum hoppas kunna bjuda publik, motståndare och domare på underhållande fotboll.