Välj en sida

    Semestern är över och man blev välkomnad tillbaka till verkligheten på nya jobbet den 3:e augusti, samma dag som även träningarna tog fart igen för Hjärtums IS. Ett tufft pass väntade och träningsvärken som satt i ett par dagar var med stor hatkärlek. Mestadels var det väl mest kärlek då det var många gånger det nämndes: ”-F*n va skönt det är att vara igång igen!” Och jag kan väl bara hålla med om det. Då jag och även Robin från HIS sprang kraftprovet under fallens dagar trodde jag att jag ändå skulle ha en hyfsat god kondition och fysik. Kunde snabbt dra slutsatsen att det är väldigt stor skillnad på att löpa långt ”bara rakt fram” och spela fotboll med enbart intervaller in princip för herrejäklar va trött jag va. Sen att en förkylning satt som en tennisboll i halsen och näsan på mig gjorde väl inte saken bättre. (Nej Mamma, Moster och Mormor, jag sprang inte med halsont, var bara lite roslig.)
Många lag har redan dragit igång sin höstsäsong och spelat sin 13:e match i serien. Eftersom Upphärad och vi mötte varandra innan uppehållet så har vi fått en ytterligare vecka att vila upp oss på. Tyvärr hade jag inte tid att åka och kika på någon utav matcherna men av resultatet att tyda så var det väl två matcher som var extra intressanta. Lödöse – TIF slutade 2-1 för hemmalaget på Alevi. Kanske ingen skräll på det viset men hade jag fått tippa på förhand att jag hållit TIF som favoriter. Värt att nämna är ju även att Alevi måste vara den mest tuffa bortaplanen att besöka. Stora spelpjäser i laget, stor hemmapublik och ledarstab som är lika delaktiga i spelet som spelarna själva. Ja, Roger Brunberg är väl kanske ett undantag. (Glimt i ögat.) Brukar jämföra Lödöse Nygård med Stoke City för den som är något insatt i Premier League. Om det någon gång kommer en ny stjärna till Premier League så brukar det oftast låta så här:

”- Yes, the lad is good alright, but could he do it on a cold and rainy night at Brittania against Stoke City?”

Kan bara reflektera till första säsongen för Eden Hazard i  Premier League och han besökte Brittania Stadium i just en kylig och regning kväll. Hyfsat tidigt in i matchen kommer kaptenen i Stoke, Ryan Shawcross som definierar stor, stark, hård Stoke spelare, rusandes full fart bakifrån Eden som samtidigt tar emot en pass. Utan att tveka klipper Shawcross Chelsea stjärnans ben ca 30 cm kortare. Reser sig upp medans Hazard ligger kvar och man kan tyda på hans läppar: ”Welcome to the Premier League!”. Uteslöt något ord för censurering. Kan tänka mig att liknande situation kan hända på Alevi. Jag gillar’t! Men Stoke däremot, nä, dom är inga favoriter.
Syrianska fick möta Hemsjö på bortaplan där det blev en bitter förlust med 5-2. Tråkigt för Syrianska då dom haft en fin vårsäsong. Poängtapp i jakten på förstaplatsen.
Ur Hjärtums synvinkel var båda matcherna goda resultat då två utav alla lag som jagar oss i toppen tappar poäng. Lödöse däremot fick i sin tur 3 viktiga poäng och ansluter alla lag i toppen som tidigare var 4 men nu är 5. Höstens första match för HIS blir just mot tuffa Lödöse. Så nära ett derby det går att komma i serien för oss och jag minns inte någon match mellan lagen som inte bjudit på spänning, mål och en hel del hets.
Att vi har en god utgångspunkt för att ta hem serien går inte att skjuta under stolen, allt är i våra egna händer. Men att gå ut och säga att serien redan är klar går inte, i alla fall inte på det viset TTela Fotbollsbloggen gjorde. För som så många vet kan allt hända i fotboll och det kan vända fort. Hur som helst blir det en spännande höst att följa Trollhättesexan, hur den urartar och om det blir någon kvalplats att kämpa om.

Nu ska jag iallfall slänga mig iväg för ytterligare en träning i den Polska värmen som tydligen tyckte att det var fruktansvärt passande att komma EFTER semestern. Men jag är inte bitter, Premier League har ju börjat. Lyckades faktiskt titta på alla 3 tv-sända matcher under Premiärlördagen.  6 timmars underhållning när den är som bäst.

Vi hörs,
/Lucas