Välj en sida

Regnet började sakta falla vid Alvik.

Det finns ett lugn över att cykla till samlingen på matchdag. Man kan förbereda sig mentalt inför matchen genom att slänga på sig väskan, sätta på sig lurarna och bara trampa ut i vårluften. I lurarna river Mark Knofler av ett gitarriff i Dire straits ”Money for nothing” och humöret är på topp. Det gjorde alltså inget alls att det började regna när jag cyklade till Stadshagens IP idag, det var ju matchdag! FC Stockholm skulle ta sin fjärde raka seger!

 

Dagens match

Motståndare för dagen var Ingarö. Ett lag som hade tagit 1 poäng på 3 matcher och var i behov av poäng för att inte halka ner i bottenträsket. En match där man förväntas vinna men absolut inte kan ta något för givet. Detta var också fokus innan match för att vi skulle ta jobbet i 90 minuter utan att slappna av och slarva. Coach körde genomgång med oss med bred och snabb skånska. Fan jag kommer börja drömma på skånska snart. Budskapet gick i alla fram såg det ut som för alla såg ut att vara 100% fokuserade.

Första 30 minuterna av matcher är väldigt försiktiga och det är inget vidare spel från något lag. Vi är dock det bollförande laget och ju längre halvleken går desto mer tryck får vi och Ingarö blir mer och mer trötta. Sen på en hörna med ca 10 minuter kvar av halvleken får vi utdelning. Gurra, vår Liger, når högst på kapten Loves perfekta hörna och skallar dit 1-0. Bara 3-4 minuter senare gör Gurra mål igen efter att ha blivit framspelad av Ivan. 2-0 i halvlek alltså men i spelet finns det mer att ge.

I andra halvlek blir det väl ingen direkt uppryckning spelmässigt men vi fortsätter att vara bättre än Ingarö och gör ytterligare 2 mål. Det första gör Mattias Sundberg i öppen kasse efter ett inlägg från högerkanten och sedan gör även den notoriske målskytten Johan Sund mål efter att ha skallat in en hårt skruvad frispark från Hristos ”Zorba” Kitsos.

 

Vi gör det vi behöver framåt idag och det är egentligen aldrig farligt bakåt på hela matchen. Kan vi spela bättre? Självklart. Men vi får se det som att vi sparar våra bästa insatser till de matcher där de verkligen behövs. Det gäller bara att göra jobbet i varje match så inga poäng tappas på vägen.

 

Återkomsten till Kristinebergs IP

Nästa vecka ska vi äntligen få börja träna på Kristineberg igen. Denna magiska matta, som känns mer som än golfgreen än en fotbollsplan. Man märker direkt på stämning i laget att alla har sett fram emot detta. Det snackas om framtida träningar med glöd i ögonen hos grabbarna. Ömma leder ska få vila från konstgräs och dobbarna ska få sjunka ner sådär lagom djupt ner i jorden. Detta är tiden på året när man känner sig som 6 år igen, både psykiskt och fysiskt. Doften av gräs tränger in i näsan och man nyser så där lagom högt, mjukt och försiktigt men ändå så att det hörs.Det är en fin tid!

 

IMG_0312

Nästa vecka ska man få kliva ut på Kristinebergs IP igen efter nästan 6 månaders väntan.

 

 

Skönt att spela 14.00 dessutom för då hann man hem till andra halvlek mellan Liverpool – QPR. Skön 2-1 vinst till pool där! Nu blir det NHL och New York Rangers – Washington för hela slanten.

 

Må gott

 

//Magnus

Share This