Välj en sida

Om ni inte märkt det tidigare, kommer ni märka det när ni läser. Fotboll är en känslomässig sport. Det speglar även mina inlägg.

Gör om, gör rätt.  Lika glad jag är när vi vinner, lika arg är jag när vi förlorar. Jag satt sent igår kväll och skulle fila ihop ett inlägg. Vilket jag också gjorde. Det var bra tyckte jag då. Lite kritiskt kanske, men det får man väl tåla. Jag var arg.

Jag läste igenom inlägget idag när jag vaknade. Det var en jävla tur det. Jag sågade ganska bryskt. Medspelare, motspelare, domare och ja Korosh, du åkte på en känga du med. Korosh är vår tränare och han läser denna blogg. Igår tyckte jag att du var dålig. Men idag har jag ändrat mig. Du var inte dålig. Fotboll är fascinerande måste jag säga. Den får igång mina känslor. Igår visade jag min dåliga sida. Min negativa sida. Jag skyllde ifrån mig. På allt. Men jag gjorde om, jag gjorde rätt.

Enligt den amerikanska psykologen Silvian Tompkins finns det en mängd olika grundkänslor:

  • Intresse/nyfikenhet
  • Glädje/stolthet
  • Förvåning
  • Ilska
  • Rädsla
  • Sorg/Ledsamhet
  • Skam
  • Avsky
  • Äckel/Avsmak

Jag tror att jag upplevde alla igår. Under 95 minuter. Fotboll är en känslomässig resa. En intensiv sådan. Över hälften av Silvians punkter upplevdes under loppet av 5 minuter. De sista fem minuterna.

Och matchen då?

Den inleddes sådär och det tog ett tag innan vi fick grepp om bollen. När vi väl fick tag i den skapade vi en hel del målchanser. Jag tror vi hade fyra, fem bra, eller riktigt bra, lägen att göra mål. Dock stod det bara 1-0 till oss i halvtid. Isa gjorde målet. Han kanske skulle ha gjort något mål mer. Men sådan är fotbollen. Det är inte där vi förlorar.

Efter paus var det egentligen inget snack om saken. Vi blev tillbakapressade. När vi fick bollen så gav vi bort bollen. Som en present. Varsågod. I minut 86 kom 1-1 och i minut 89 kom 2-1. Dalstorp vann. Vi förlorade. Att målen inte kom tidigare var förvånansvärt. Men när målen kommer så sent blir jag ännu argare. Vi lyckas värja oss i 86 minuter. Vi ska klara 90 minuter. Var det på grund av att Dalstorps IF hade bättre fotbollsspelare än vi? Nej. Det tycker jag inte. Vi har bättre fotbollsspelare än Dalstorp. Det tycker jag. Men vi tänker inte fotboll. I alla fall inte rätt.  Och inte igår. Det är inte bra. Där måste vi lära oss. Vi ska börja tänka rätt. Jag har varit ganska dålig på att tänka fotboll. Tror jag började tänka fotboll för ett par år sedan. Innan det tänkte jag inte så mycket. Reflekterade inte så mycket. Hade inga egna tankar eller idéer. Lite som en robot. Nu tänker jag mer. Igår tänkte jag en del, men inte tillräckligt.  Oavsett hur dåliga vi är på en match och hur tillbakapressade vi blir, får vi inte sluta tänka. Det gäller alla. Hade vi tänkt rätt igår hade det gett oss tre oförtjänta poäng. Rättvist oförtjänta. Rättvist för att vi tänkte rätt. Oförtjänt för att Dalstorp var bättre. Nu fick vi noll.

Är det en kris?
Ja. En enorm kris. Vi har noll poäng och vi spelade dåligt. Men krisen är momentan. Den gick över nu. Det är sån fotbollen är. På söndag är det ny match och då ska vi vinna. Det lovar jag.

Jag har varit lite dålig med bilder. Igår fanns det inget att visa. Det kommer i nästa inlägg. Jag lovar det med.

Gott snack.