Välj en sida

I förra inlägget var jag lite arg. Men så kan det vara. Idag är jag gladare, men inte nöjd. För det är jag aldrig.

Jag vet att jag skrev i mitt första inlägg att jag skulle berätta vilka vi i ABK är. Det är nog syftet med denna blogg. Att ni ska veta vilka vi är och vad vi gör. Det har jag inte gjort än. Bara lite grann. Nu får ni lite mer, men bara lite. Mer hinner jag inte idag. Och mer orkar ni nog inte läsa.

Jag skrev att ABK är en familjär klubb. Det är lätt att slänga sig med ord, utan att förstå innebörden av det man säger.

Så: vad menar jag med att ABK är familjära?

En känsla av samhörighet tror jag. Eller en äkta känsla av samhörighet, det är nog det som det betyder. Enligt mig. Äkta alltså. Det är där skillnaden ligger. Den äkta känslan. Bland alla. Mellan spelarna finns det oftast en äkta känsla, det är i alla fall så jag upplevt det i tidigare klubbar. Men här menar jag hela föreningen, verkligen hela föreningen. Alla bryr sig om mig, och jag bryr mig om alla. Bättre än så kan jag inte beskriva. Kom hit och testa, så får ni se. Farsan har testat. Han märkte det. Farsan är förresten en go göbbe. Han gillar ABK och ABK gillar farsan. Ni fattar.

Det var förresten upplagt för fest idag. Ingen fest med dans, musik och sång, utan en fest med fotboll plus fotboll, en ren fotbollsfest. Den gemensamma nämnaren var Assyriska. Assyriska FF, från Södertälje, var nämligen i Göteborg och mötte Utsikten på Ruddalen förut. Och vi skulle mött Högaborgs BK några timmar innan. En assyrisk fotbollsfest. Kul, tyckte alla. Nästan alla. Inte SvFF. De valde att flytta vår match. Enligt reglerna måste, vid en superettanmatch, arenan vara tom tre timmar innan match. Dessa regler hade förbisetts. Av SvFF. Så kan det vara ibland. Som med allt annat.

Det blir istället en Assyrisk fotbollshelg. Det är kul det med. Det tycker SvFF också. I morgon spelar vi mot Högaborgs BK. Festen börjar klockan 13. Vi hälsar er hjärtligt välkomna.

 

Återkommer på måndag. Återigen utlovas bilder. Men jag lovar inget. Håller ju aldrig vad jag lovar ändå.

 

Gott snack.

Share This