Välj en sida

Lagom till avspark sprack det upp på himlen och solen tittade fram efter en stunds regnande strax innan matchstart.

FC Trollhättan, med häng på topplagen, tog emot jumbolaget FC Linköping City, som endast lyckats ta en poäng under de inledande sju omgångarna. Det var som upplagt för en komfortabel seger för de rödsvarta från Trollhättan. Men vi vet ju alla hur såna här matcher kan sluta. I Ettan södra kan matcherna sluta hur som helst, eftersom det ofta är jämnt mellan de flesta lagen.

Den här gången blev det dock inga större problem för FCT att vinna matchen. Linköping var inte särskilt bra, och de få farliga chanser dom skapade bjöd FC Trollhättan på, men då var Simon Forslund i målet vaken och kunde rädda upp situationerna.

Trollhättans nyförvärv från allsvenska Varbergs BoIS gav hemmalaget ledningen efter 25 minuter, då han nickskarvade in ett inlägg från kapten Kasumovic.
Två minuter före pausvilan kom ett inlägg från Enoch Adu på den andra kanten. Vem höll sig framme och nickade in 2-0 för FCT? Jo självklart var det målkungen själv, Yoann Fellrath.

Fellrath gjorde även matchens tredje mål då han dök upp på en retur och placerade bollen i nätmaskorna, och fastställde slutresultatet 3-0.

FC Trollhättan var klasser bättre än stackars Linköping som kommer få det oerhört jobbigt den här säsongen.

Trollhättan klev upp på tredje plats i tabellen. Två poäng efter serieledande Oskarshamn.

Share This