Välj en sida

Fotbollsskola för seniorer

Fotbollsskolan har man ju härliga minnen från när man var liten! Förra veckan fick vi i Wargöns damlag vara med om två olika fotbollsskolor men på seniornivå: en stod Holmalunds IF för och en annan stod vi själva för. Tur att vi avslutade med den sistnämnda. 

Efter bara två blogginlägg haltar bloggen, jag skäms!! Men jag skyller på en hektisk fotbollsvecka förra veckan, som jag nu istället får tillfälle att berätta mer om här.

Fotbollsskola nr 1 signerad Holmalund

Vi gick ju vidare i DM och fick för andra året i rad äran att möta topplaget i division 1 Holmalunds IF. Onsdag kväll på Vänersvallen kl. 20:30 var det dags, med ett något haltande lag där vi saknade några viktiga spelare. Vi hade mentalt förberett oss på tufft försvarsarbete och att vi skulle släppa in färre mål än förra året. Efter 90 minuter kunde vi konstatera att vi har mycket att lära av ett skickligt Holmalund, och att resultatet blev identiskt som i fjol – förlust 12-0. Jag hade hellre skådat detta division 1 lag från läktaren, än att agerat kona på planen. Men men, bara att lyfta på hatten och blicka framåt.

Fotbollsskola nr 2 i Landskrona

Och framåt helgen var precis vart vi blickade! Då var det nämligen dags för den andra fotbollsskolan – resan till Landskrona för träningsläger! Vid fredag lunch så startade fyra minibussar och en bil från Hallevi, med 37 entusiastiska spelare och ledare.

Första fadäsen kom innan vi ens hade passerat Göteborg. Vår ledare Claes gör det fatala misstaget och skickar ut en fråga på grupp-sms till hela laget: ”Ska vi äta på Ikea?”. 39 sms senare, så stannade vi på Ikea för att äta lunch. Regel nummer ett om du har med 30 tjejer att göra: Fråga inte, bestäm bara!

Foto 2015-04-10 14 00 47

39 sms senare…

 

Lagom till att vi passerade Hallandsåsen försvann molnen och solen sken från en klarblå himmel. När vi kom till Landskrona åkte vi direkt till träningsanläggningen för fredagens träningspass och det var ljuvligt! Första träningen på RIKTIGT gräs och vi kunde träna i shorts och t-shirt utan knottrig hud. Men – chocken varje år när man sprungit ett varv runt gräsplanen – vad TUNGT det är. Men fortfarande ljuvligt.

Foto 2015-04-14 21 38 46 Foto 2015-04-14 21 39 16
Bilder från vårt Instagram-konto som några passade på att skapa på väg till Span… Landskrona! Följ oss @wargonsikdam

 

Efter träningen åkte vi och checkade in på Hotel Öresund. Jag, Frida, Erika och Thorsén fick äran att bo i det handikappanpassade rummet på första våning, passade oss bra 😉 Extra stora sängar och extra stort badrum! Och larmknapp…

Efter lite välbehövlig mat bar det av ut på stan och raka vägen till Hemmakväll för att köpa på sig lösgodis, glass och dricka för att klara hela helgen. Sen stupade vi nog i säng hela högen.

Lördag morgon var det frukost kl 8.30. Och det viktigaste av allt på hela träningslägret; frukostbuffén var riktigt bra! Därefter var det dags för lite teori med gruppdiskussioner om spelidéer och målsättningar. Sen var det löparskorna på för en löptur till fotbollsplanen. Ca 4 kilometers löpning på en fantastiskt fin strandpromenad längs med vattnet.

Ja, så flöt det på. Träning, samkväm, skratt, mat, sova, träning, löpning, skratt, samkväm, skratt…

Foto 2015-04-11 14 45 07

Så här härligt hade vi det!

 

Vad har vi då fått ut av en helg i Landskrona? Så mycket mer än vad man kanske kan tro. För lagets sammanhållning och utveckling ger det otroligt mycket. Peppet inför säsongsstarten om två veckor är på topp!

Vinnarlåt

Men hur gick det egentligen med målsättningen att hitta en ny vinnarlåt för säsongen? På förra årets träningsläger blev Enrique Iglesias’ ”Let me be your lover” en favorit och utvald till säsongens vinnarlåt, och som bekant fick vi spela den efter 15 matcher. I år är vi väl medvetna om att det kommer bli mer sparsamt, men därför nog så viktig! Kan det bli Bea’s bidrag Juicy Wiggle med Redfoo mån tro…

Extra + under helgen:

+++

Landskrona – vilken stad! Överraskade mig väldigt positivt.

++

Frida Erixons lagtävlingar. Alltid lika roligt! Men i år extra roligt eftersom MITT lag vann.

+

Floskler. Vi älskar flosklser!

”Ser ni Frihetsgudinnan? Där är han” (Hmm möjligen hen)

”Är det där Vänern?” (Eeeeh nej, det är Öresund…)

”Gotland och Öland är inte Sverige.” (Orkar inte ens kommentera…)

 

Share This