Välj en sida

Min efterlängtade säsongsdebut får vänta ytterligare några dagar. Nämnde jag frustration i förra inlägget?
Som många redan vet så har både BK Spark och Sjövik hört av sig om att flytta matchen eller lämna walkover, ”WO”. Från Spark väntar vi i skrivande stund på besked om nytt speldatum som blivit förslaget. Sjövik däremot var inte alls intresserade av att flytta datum. En ren slump? Skulle nog väntat med att publicerat mitt förra blogginlägg om min ”comeback”, verkar ha skrämt iväg Alingsåsborna. Skämt åsido.

Detta svar fick vi av Sjövik i diskussion om att flytta matchen:
” Hej H****, Ska gå in på ett möte nu så skriver ett sms. Vi är nog tvungna att ta en WO ändå pga att om vi flyttar matchen till hösten finns risken att vi står för samma öde som nu. Vi är nog tvungna att ta det beslutet så får vi ladda och strukturera om i laget så att vi kan spela säsongen ut. Ring mig vid senare tillfälle om du vill att jag ska kontakta någon osv. Med vänlig hälsning, M***** Sjöviks SK”

Min första tanke är att om det nu finns ”risk till samma öde i höst” varför då inte spara sin WO så man har den senare i år? Varför insistera i en WO om man misstänker spelarbrist i höst också? Ska också nämnas att om man lämnar 2st WO blir man alltså utesluten ur serien.

Det råder stor irritation för tillfället i Hjärtum. Det är inte för att det går dåligt för någon eller något liknande, snarare tvärtom. Alla vill spela varje match och varenda spelare i den rödvita tröjan vill visa vad dom går för men istället så blir det inställda matcher. Spelsugna killar som inte får spela helt enkelt. Men det är väl egentligen positivt, hade det varit tvärtom hade man blivit orolig.

Martin Ahlin skriver på fotbollsbloggen om situationen och har även tagit sig en liten pratstund med Martin Pettersson (coach). Han ifrågasätter då situationen genom att fundera över om det är så att några lag inte vågar möta Hjärtum. Jag svarar som Martin Pettersson:
”-Ja, man kan ju börja undra”
Är det en ren slump att 3 lag som har det tufft i serien vill lämna WO, 3 veckor i rad? Klart att chansen finns men ett mönster syns tydligt sen får man ju tolka det hur man vill. Skulle det nu vara så att lag lämnar WO för att det är en svår bortamatch blir jag lite orolig. Man pratar ofta inom fotbollen att man inte bara ska ”ställa ut skorna på planen” men i detta fall om nu det rör sig om en taktisk WO så har ju inte spelare, tränare, ledare och styrelsemedlemmar ens gjort det. I sådana fall har man ju låtit skorna stå kvar längst in i garderoben samt struntat fullständigt i märket man bär över bröstet. Ja, ni kan kalla mig ”old fashioned” och gammalmodig men för mig så är det med stolthet man ska bära upp sitt klubbmärke och välja, om man kan, klubb att spela i efter hjärtat. Därefter kriga för kropp, själ och hjärta för sin klubb oavsett vilka det är som står som motståndare. Kan bara reflektera till och komma ihåg året vi gick upp till division 5 Bohuslän och i samma veva lämnade större delen av startelvan för andra klubbar. Resultaten i alla matcher genom serien snittade väl med 7-0 förlust men aldrig någonsin var det på tal om att lämna WO för att det var serieledarna som väntade 1.5 timmes bilfärd bort. Men att brinna för en klubb är väl kanske för mycket begärt, speciellt så som jag själv faktiskt brinner för Hjärtum. Uppriktigt sagt så är det nog ohälsosamt. Inför varje match man fått stå vid sidan av och tittat på så har nerverna varit på helspänn, hela dagen. Jag har sagt det förut men jag tror fotbollen en dag kommer att ha ihjäl mig. Skulle man bli äldre och skåda en spännande match på Billerödsvallen i solnedgången så vet jag inte vad som skulle kunna hända. Men jag hade varit lycklig.
(Kom ihåg att allt är mina egna tankar och enbart spekulationer.)

HATERS

Framgång går hand i hand med avundsjuka. När det går bra för någon annan svider det helt enkelt i någon annans ögon, så har det alltid varit, så kommer det alltid förbli. Hjärtums IS går som tåget för tillfället och lyckas man inte slå oss så försöker vissa ”trycka ner” oss på andra sätt istället. Självklart gäller ju inte det allt och alla men oftast finns det någon eller några. Hjärtum som klubb har fått utstå ”peakar” och blivit framstådda som om att vi bugar och bockar för en WO och säger tack och hej för 3 poäng. Självklart är inte fallet så. Att gå i försvarsposition och försvara oss i den diskussionen gör jag inte. Folk får tro vad dom vill.

5-0

Vi hörs,
/Lucas

(Bild: Pegitboard.com)

Share This