Välj en sida

Man får ta till vara på den tid man har nu och lägga upp ett inlägg innan man drar iväg på övning med jobbet. Söndagens match mot FC Corner var ett bra test på kyla, tålamod och kalla fötter vilket jag tycker personligen att jag klarade galant trots att jag vägrar köra långkalsonger och dylikt. Är en princip sak för mig fotboll skall spelas i shorts och underställshorts på sin höjd inget mer och inget mindre punkt slut.

Var och små tittade innan vår match mot Sjuntorp som tog emot Göta BK i DM, en gruppfinal där de andra två lagen har dragit sig ur…. såg ungefär 45min sen fick det vara nog, behövde värma upp kropp och knopp innan våran egna match. Men det jag såg i 45min var spel mot ett mål och ett Sjuntorp som slog desperata långa bollar mot en trött(?) Simon Lönn, Annars så utnyttjade SIF sin styrka på hörnor och fasta, men det bar ingen frukt denna gång.

 


 

 

Efter att det har varit så fint och skönt vårväder så blir det skitväder och varför blir man förvånad varje gång det händer….

Även till denna match så hade vi flertalet återbud vilket har varit lite av en återkommande signum under våra träningsmatcher denna säsong, men detta gör ju bara så att alla verkligen får chansen att visa upp sig och ha sina minuter i rampljuset.

DSC_0130

Denna match mot FC Corner betydde mycket för oss då vi ville avsluta 2015års upplaga av DM med flaggan i topp så man kände att i omklädningsrummet att det var dags för en seger! speciellt eftersom vi spelat bra men inte fått resultaten med oss(Bortsett från förlusten mot Halvorstorp) men sådan är fotbollen.

I Corner så lirade tydligen denna kille http://www.laget.se/CORNER/Troop/1258107/Sarhildan-Said-Hussein och han är tydligen jävligt känd för att han imiterar Zlatan och så ringer han upp och lurar lite gubbar.

 

Men på planen var han långt ifrån att imitera ”ibracadabra” utan han var väldigt grå och anonym. Nog om detta

 

Lite kort om matchen då, första halvlek äter vi fullkomligt upp detta Corner som inte alls var taggade utan verkade vara kvar i Lidköping rent mentalt. Joakim Andersson skruvar in en hörna i bortre krysset redan i matchminut 2( Hade det inte blåst så jävligt hade den nog aldrig gått in). Kommer inte ihåg när 2-0 målet kom men det var också i första, David chippar in den snyggt i mål, detta är i alla fall vad jag kommer ihåg… Men ett snyggt mål och det var nog oerhört skönt för David att nu ha gjort mål i två raka matcher! Kanske islossning på G nu ?!?!
Första halvlek är våran, inget snack om den saken hade kunnat komma in både 3-0 och 4-0 men så blev det ikke….

 

I andra halvlek har Corner bytt formation och flyttat runt lite gubbar, vilket ger dem ett övertag på mitten där de hade 3st bra bollspelare som rullade runt bollen riktigt bra, i denna halvlek fick vikarierande målvakt Edo göra några matchvinnande räddningar och även se 3-4 bollar ta i målramen så ja här hade vi en rejäl dos tur…

 

I slutet av matchen blir David nedsparkad alldeles utanför straffområdet, jag tänkte att denna är ju 100% min, den här kommer jag enkelt skruva in, men så såg jag att våran mittback Marcus var intresserad och ja grabben ska ju bli farsa om några dagar så detta fick bli min gåva till honom. Storsint som jag är släppte jag frisparken och stega därifrån.

Marcus då han lägger en frispark som knappt hade styrfart men som ändå lyckas gå igenom Corners mur som såg ut som en schweizerost och in i mål. 3-0 till UIS och kort därefter blåste domaren av matchen!

 

DSC_0152

 

* Var nära att jag fick syna säsongens första röda mot Corner, tog ett taktiskt gult på mittplan, inget snack om saken det var gult och en farlig kontring höll på att komma. Sen gjorde domaren årets miss och missade en solkar handssituation när en kille kastar sig framför mig med nävarna först för att täcka mitt inlägg och jag träffar ju solklart nävarna men denna friade han helt på vilket gjorde att jag ställde 1-2 relevanta frågor, domaren ställde en motfråga tillbaka till mig och det var ”nr7 vill du fortsätta vara på plan?” hopp…. då fick jag vara tyst och sura vidare

 

*Tycker att vi ska forsätta #hyllaFoppa , detta klipp är sevärt och jävlar vad gåshud man får. En större vinnarskalle är svårt att hitta är nog Peter och Gunde Svan som besitter de största i modern historia. Se och njut!!!

 

Följ mig gärna under kommande vecka på Instagram under #vartärpirlo där kommer det läggas upp bilder på vad jag sysslar med på och kanske en liten inblick i min verksamhet. 

väl mött!

//Tobias #21

 

Share This