Välj en sida

Det var en solig fredagskväll då jag svida om till Hjärtumsdressen och satte mig i bilen med Marcus Algevi och begav oss till Seriepremiären i Alingsås. Sjövik stod för motståndet och det blev en brakseger, fördel Hjärtum. I nytt matchställ marscherade truppen ut på en något ojämn plan men klart godkänt för April månad. 1-11 blev resultatet och vill ni ha matchreferatet så hänvisar jag till vår Facebook-sida där Robin flitigt kommer hålla referaten rullandes efter alla seriens matcher.
Förutom 11 stycken fullträffar var det oerhört kul att se att konditionen lider det ingen brist på, inte på någon position. Visserligen var det kanske inte en match där vi behövde springa jättemycket då det var mest spel mot ett mål. Pudding, Robin och Jordfräs tog väl mest löpmeter denna match och ingen utav de ovan nämnda såg ett dugg trötta ut. Mittlåset såg inte jätteberört ut, i 70:e minuten såg man både Hannes och Per Grähs gå med händerna bakom ryggen i cirklar på mittplan, sparkandes lite fundersamt på grästuvor. Frågade Hannes om han hade mycket att göra och till svar fick jag ett litet leende och ett skakandes på huvudet. Kort därefter blev det ett byte för Hannes del och Fredrik Karlsson fick göra sin debut i Hjärtum, Kul!

En superfräsch Jordfräs i halvlek

En superfräsch Jordfräs i halvlek

Då jag sprang efter lite bollar som sparkades iväg under uppvärmningen och matchen så kändes Fibularis Longus och Brevis (min fot) betydligt bättre än vad den gjorde i Danmark. Springa känns inte längre som något problem och inte heller någon större smärta i vissa rörelser. Rehab och beslutsamhet lönar sig och det känns, ursäkta uttrycket, förbannat bra då rehabträning är fruktansvärt jättetråkigt. Under tiden jag stått vid sidan har det kliat i fötterna, man vill springa och sparka boll. Så för att få en extra morot att jobba för förutom möjligheten att spela fotboll igen så har jag sagt att jag ska köpa mig ett par nya fotbollsskor när jag närmar mig comeback. Dom flesta tänker nog ”Vad är det för speciellt med en fotbollssko?”. Men man kan nog jämföra det som så att skulle man säga åt en 18 årig tjej att hon får en Prada väska, en påse med Viktoria Secret kläder och choklad om hon gör 20 armhävningar så tror jag att hon redan börjat innan man avslutat meningen. Samma morot för mig kan man säga fast med Nike Superfly istället. (Svindyra skor men ack så sköna)

Puddings kollektion

Puddings snedträffs-kollektion

Det råder utan tveka en skomani i Hjärtum och jag har undrat många gånger ifall vi är den dyraste startelvan i Trollhättesexan när rätt gubbar är på plan. Att bränna, nej fel ordval, att investera i ett par fotbollsskor för 3000kr är inga problem längre, inte för min del. När man väl spräckte 2000kr gränsen så spelar det längre ingen större roll. Två utav gubbarna i laget besitter 2 par skor utav Nike’s Magista och Superfly. När ett par nya skor kommer upp i omklädningsrummet ska det klämmas, kännas, vägas, kastas runt och vid något tillfälle även luktas på.
Och det är då, det är då den äldre generationen med ett par Adidas Copa Mundial ifrån 87 kommer med kommentaren, speciellt ifrån Håkan och Lennart som jag vet att innerst inne vill dom inget hellre än att dra på sig denna ”socka” till sko och känna på hur det är.
– ”Du blir ju inte bättre fotbollsspelare ändå!”
Så må det vara men med ett större självförtroende och att veta att man har dom snyggaste pjuxen på planen så måste man bli något bättre. Går man även från en sko på 225 gram till ett par som väger 130 gram så måste man bli någon procent snabbare, rätt logiskt eller hur?

Algevis målsprutare

Algevis målsprutare

Ni må kalla vissa utav oss materialspelare men det gör mig inget, för det är ett stort intresse många utav oss har och det gäller att vara värst. Viktigt att tillägga är att jag var först med Superfly i laget. Utöver skor så är det även så lätta benskydd som möjligt som gäller och True sox. (Strumpor med gummitussar på insida och utsida så du ej glider i strumpan och strumpan ej glider i skon) Robin Strömberg var med ett tag i kampen om värst skor men halkade snabbt efter men jag får ändå säga att han är ”Modesättaren” för laget, Han är ofta först med annat material. Det senaste är hans ”Recovery tights” som han drar på över benen efter träningspass och dessa skall hjälpa honom med återhämtning. Jag undrar vad som händer om man spelar med dom på? Får man lika mycket återhämtning som man gör av med får man ju oändlig kondition. Coolt life hack.
Marcus A, Pudding, Jag själv, Robin, och även Jonas på senare tid är nog dom spelare som är värst. Värt att nämna är även att Viktor och Sportis har börjat med True sox, en liten bubblare är även Mikael Persson som ligger någonstans i mellan oss i toppen och Per Grähs skor ifrån Coop. Det är inget fel på skor från Coop, absolut inte, Per presterar oavsett sko.
Men för att återvända till det jag skrev om förut, min morot, är det inte dags nu då Lucas, du är ju på god väg tillbaka? Ja, kanske är det dags. Kanske är dom redan beställda. Kanske ligger dom hos Posten. Kanske är dom redan påsnörade på mina fötter i skrivande stund. Något som är säkert i alla fall är att jag kommer att ha lokalfotbollens absolut snyggaste sko…

Vi hörs!
/Lucas