Välj en sida

GAMMAL KROPP BLIR ÄLDRE

Jag borde i skrivandets stund ligga kvar i sängen och vänta på att någon ska komma in med frukost på sängen och sjunga för mig. Men vaknar man kl 6 på sin födelsedag så kan man inte riktigt förvänta sig det 😉 Istället gick jag upp och tog lite lätt frukost, gör ett snabbt blogginlägg, för att sedan ge mig ut på en löptur!

Tänkte göra en liten sammanfattning av försäsongsträningen – i kombination med att bli äldre (jag fyller ändå 32 idag)… I år startade vi ett samarbete med Motionspalatset, som har hjälpt oss med en del av uppbyggnadsträningen. Styrka, explosivitet och spänst tror jag ingredienserna var. Två pass har vi kört där sedan i december, ett med mycket styrka och stabilitet med skivstång och vikter och ett i MP:s coola Function Area. Så här såg det ut i början på säsongen:


Här är ett pass i MP:s Function Area.

 

MP2
Styrka i otakt!

 

Det har varit riktigt roligt, jobbigt och varierat! Under december och januari stod även inomhusfotboll på schemat, för alla utom mig då. Min kropp har tyvärr blivit för gammal för inomhusfotboll. Min rygg och mina övre lårmuskler tog för mycket stryk så resten av säsongen fick lida. Så de senaste två åren har jag stått över inomhusfotbollen, och kroppen har hållit sig hel. (Peppar peppar…)

I januari startade även fotbollspassen på konstgräset. Vad lyxigt man har det nu för tiden, det var annat på grusplanernas tid. Och förutsättningarna för fotboll har ju varit fantastiska hela vintern. Jag kan minnas ett pass i år som har varit riktigt kass p.g.a. vädret, då låg det ett lätt lager snö på planen som vi halkade runt och förfrös tårna. Annars tycker jag det har varit riktigt bra förutsättningar.

Och på tal om konstgräs. Det är inte heller helt smärtfritt för en gammal kropp. Jag har tidigare haft ganska mycket problem med just rygg och lårmuskler på konstgräset. Men förra året hittade jag min medicin för detta; skoinlägg och konstgrässkor!

Foto 2015-04-03 08 42 10

De formgjutna sulorna fick jag tips om när jag var i en Intersportbutik i Göteborg för något år sedan. Jag var egentligen där och skulle köpa kompressionsbyxor och säljaren frågade vad jag hade problem med. Tja, inte mer än kramp i vaderna, ont i ryggslutet och övre lårmusklerna svarade jag. Då tog han fram Footbalance-sulorna och sa att alla fotbollsspelare borde ha formgjutna sulor. Så det fick det bli! Jag har alltid sulorna i fotbollsskorna och problemen har minskat radikalt. Så ett starkt tips från mig!

Nu längtar vi efter att det riktiga gräset blir grönt och vi får träda på planen på vårt älskade Hallevi! Även fast konstgräset är guds gåva under försäsongen – så finns det inget konstgräs som slår en fin gräsmatta. Att göra säsongens första träning på Hallevi, det är kärlek det!

Vi har en fotbollsfri påskhelg och jag spenderar helgen i Bovallstrand på västkusten. Så då är det bara att ta på sig löparskorna och njuta av vädret och utsikten. Så här underbart var det ut under gårdagens runda:

Foto 2015-04-02 15 31 29

Och förresten, ni vet väl att Bovallstrand har Västsveriges, eller kanske Sveriges(?) mest välskötta fotbollsplan?! Kolla här:

Stensnäsvallen_Bovallstrand

Välskötta och vackert belägna Stensnäsvallen i Bovallstrand. Jag har helt oärligt lånat bilden från Bovallstrands Facebooksida, hoppas det är okej när de får lite marknadsföring… Foto: Johan Larsson

 

Sen ska jag tillägga att alla i laget har inte fotbollsledigt denna påskhelg. Större delen av laget är iväg och spelar F19-DM idag mot Äspered på långfredagen. Så jag håller tummarna för dem idag!

Glad påsk alla!