Välj en sida

Äspered som vi mötte för 3 helger sedan och vann över med 5-1, har en blogg som en man därifrån driver . På den skriver dom lite inför deras matcher och även en del referat från deras spelade matcher. Vi vill här uppmärksamma de referat som denne man har skrivit efter matchen mot oss. (Detta är alltså inte föreningens ord utan den man som skriver för dom).

Här kommer det-

 

Heder åt Äspereds IF:s tjejer som trots förlust på hemmaplan med 1-5 inte följde med eller bjöd in till den grisfotboll som Lödöse-Nygårds tränare med stab bjöd upp till utan istället visade sig kyliga. Det är inte första gången som Lödöse-Nygårds ledartrojka beter sig på en nivå som inte vittnar om att vara ett bra föredöme. Jag ska inte nedlåta mig till att försöka hitta de bokstäver som han syntes ha missat genom livet men att något var fel blev åter helt uppenbart. För 1 år sedan filmade jag en av deras hemmamatcher, den gången blev han utvisad från innerplan. Domaren tog i söndagsmatchen först ett längre snack med denne tränare som handlade om att han inte tycktes kunnig om vad som gäller för den zoon som han som ledaren får vistas i. Om han bara hade klarat av att vara tyst så kanske domare hade kunnat blunda för de regler som finns men icke så. Åtskilliga gånger närmade han sig skrikande likt en övernitisk dagskramla flaggan vid mittlinjen där har han inte rätt att vara. Lite senare så var det en av deras andra ledare som agerade linjeman som inte visade den kompetens som man borde kunna kräva när man tar den rollen. Han agerade som en direkt inhoppare för tränaren som för en stund lugnade ned sig i båset, även linjedomaren kunde konsten att skämma ut både sig själv samt sin förening. Det blev där en tydlig diskussion om vad som gällde och vem som bestämda. OM jag ska ge ett råd till Lödöse-Nygårds styrelse så är det att dom måste ställa sig frågan om vilket uppförande som deras representanter ska visa både på hemma och bortaplan. När man har gjort det så finns det bara en lösning – ge dom omedelbart sparken för ett sådant beteende tjänar inte föreningens verksamhet, det är helt enkelt en skam. Det ska för sakens skull sägas att denna blogg INTE är en officiell blogg för Äspereds IF men jag tror inte att dom har andra åsikter än vad jag har då det gäller hur man ska föregå som föredöme för ungdomar, det finns en mening med VARFÖR man ska vara ett bra föredöme. Så tjejer betänk att ni faktisk vann genom att inte sälja er och medverka till något som ni i längden skulle skämmas över – tack för att ni fortfarande är BÄST.

 

Då undrar vi, är det okej att skriva ett sådant inlägg? Är inte detta rena påhopp? Sedan anser vi att denna ilskan på planen och bland ledarna inte bara befann sig i vårat lag, utan den var ganska ömsesidig.

Mer än så yttrar vi oss inte här då man kan tycka väldigt mycket och vara otroligt frustrerad efter vissa matcher, av olika anledningar, men det är ingenting som vi skulle skriva ut på detta sättet.

Eller vad säger ni om detta?

 

********

 

Så hoppar vi över till lite positivare tankar trots en förlust

Senaste matchen vi spelade var utanför Borås mot Sjömarken och där åkte vi på däng då dom vann matchen med 3-1. MEN vilka föreningsmänniskor dom hade där, man fick ett fantastiskt bemötande av både spelare, ledare & alla runt omkring. Så ett stort plus till dom, för det blir ju alltid så himla mycket roligare att både spela och kolla när man möter ett sådant lag (även om man förlorar). Vi har dock planerat att ta tillbaka dessa 3 poäng när dom till höst gästar oss på våran hemmaplan!

 

Ha de gött, hajj! – My & Emilia

Share This