Välj en sida

Vi har betat av två halvtidsrapporter nu. Allt från div.1 till div.4. Både i herr och dam.
Självklart snackar vi närområdet och Trollhättan/2stad med omnejd.

Kvar har vi då div.5 och div.6. Här finns endast herrserier och det är just skönt för min skrivkramp som så smått börjar kännas av.  😉
(Inte skrivkramp som att det låst sig i inspiration alltså. Utan fysiskt kramp. Styrplatte-arm.)

Vi slopar krusidullerna och dyker rakt på div.5 där vi återigen hittar ”mitt” lag. Sjuntorps IF.

Div.5
1 – Trollhättans FK 13-10-2-1 36-13  23  32
2 – Thn Syrianska FK 13-10-1-2 35-10  25  31
4 – Sjuntorps IF 13-6-3-4  33-21  12  21
5 – Edet FK 13-6-2-5  24-22   2  20
Trollhättans FK
Vart ska vi börja. Markus Tersing har tagit över rodret efter sitt uppdrag i Göta BK. En strateg. Smart som fasen och kan fotboll. Ja, detta visste jag redan innan han sadlade om till coach då jag följt hans spelarkarriär hyfsat nära. Både som medspelare och publik. Att han senare då fått till det som coach är bara hur kul som helst. Kan bli riktigt bra om han bestämmer sig för att fortsätta framöver.
Laget då? Ja, med klasspelare som Adolfsson, Lotsbom, Mäkinen och Bilan i truppen, kan man inte annat än förvänta sig topplacering. TFK har heller inte gjort fansen besvikna då de leder serien i halvtid. Detta även om de spelmässigt inte övertygat varje match.
Det senaste har man förstärkt (?) truppen ytterligare med gamla målskytten från bl.a. FCT, Bilgin Aliosman. Direkt från Åsebro IF i div.5 där han registrerats för 0 (noll) fullträffar i vår. Vi får se hur det utvecklas i höst.
Martin Ahlin him self, leder interna skytteligan tillsammans med Alexander Adolfsson. 7 var. Enda förlusten hittills är mot jagande Syrianska, som de också inleder hösten med att möta. Den 11 aug. Den kanske jag bör kolla in om jag är hemma ja.  🙂
Angående Ahlin där också: Ja, det finns ju inga ursäkter med såna lirare runt sig…  😉
Trollhättans Syrianska FK
Namnbyte, tränarbyte och satsning mot eliten. Inför säsongen pratade man mycket om Syrianska.
En poäng bakom ledande TFK, men en nyligen tappad Tahini som producerat 9 mål under våren. Nästkommande i skytteligan heter Andreas Svanström. Kan han eller Daniel Malky ersätta Tahini i målprotokollen, så kan det ju gå vägen. I alla fall en kvalplats. Men som sagt, hösten startar med seriefinal och den får vi inte missa. 11e Aug.
Sjuntorps IF
Nykomlingarna som levererar kvalitet. Mina kanske färgade (?) ögon ser match efter match hur Sjuntorp verkligen är värda tre poäng. Spelmässigt. Jag har inte sett alla matcher, men ibland känns poängtappen lite sura, trots bra spel.
Spelande tränaren Alexander Karlström har hittills strutat hela 10 gånger, vilket ändå måste ses som mycket väl godkänt även om hela 4 mål är på straff. Göta-bördiga Victor Lundin har också levererat framåt med sina 8 mål. Nyförvärvet och raska Sevdan Alija är också ett en målskytt, och hade marginalerna varit på Sjuntorps sida lite oftare hade man haft toppkänning redan nu. Istället får man jobba hårt bakom topp-kvartetten och kanske kan hösten betyda lite mer stolpe in för Slumpåns matadorer. Då kan det bli toppkänning igen.Sen har vi ju såklart det återkommande. DM. 😉
Med TIF, TFF & Elmer i gruppspelet, kunde man segra där och gå vidare till slutspelet.
I 1/32-final slog man ut Vänersborgs FK med 1-0 (Karlström)
I 1/16-final besegrade man Trollhättans BoIS med 2-1 (P. Sjöberg & Lundin)
I 1/8-final fick man då FC Trollhättan som blev lite för svåra och kunde till slut sätta 0-7 bakom duktige Hansen i Sjuntorpsmålet. Även om typ 3- eller 4-0 hade speglat matchen bättre, så var det ingen snack ändå. Det blev för svårt.
(2017 åkte man ur i gruppspelet, men 2016 vann man också gruppen. (Herrljunga & Halvorstorp) man slog sedan IFK Trollhättan i 1/32-final (3-1 – Karlström, Ken & Nisse O) och blev även då utslagna av FC Trollhättan. Men då i 1/16-finalen. Och då med 8-0.)
Så, ska man gå efter DM-statistiken, åker Sjuntorp ur i gruppen 2019, men vinner istället serien. 😉
Man fyller ju mäktiga 100 år då också.
(2020 går man till kvartsfinal i DM och åker ut med 6-0 mot FCT) 😉

Edet FK
2012 slogs Inlands IF och Lilla Edets IF ihop. Man lyckades hålla sig kvar i trean det året, men åkte ur året därpå. Ett år i fyran och 2015 degraderades man återigen. Sedan dess har man huserat i toppen av femman. I år verkar man inte riktigt ha hittat samma form, men man är trots det inte borträknade ännu. 10p kan kännas mycket, men det är mycket som ska stämma för topplagen också. Jag gissar i alla fall på en lite medioker säsong för Edet-grabbarna i år. En mittenplacering. Precis som nu.
Mats Johansson heter lagets skyttekung med sina 8 mål.
Notera 1
Ahlin tippade ”sitt eget” TFK etta, Syrianska tvåa, Sjuntorp fyra och Edet femma.
Notera 2
Förra året kvalade TFK uppåt. Coach Bengtsson var på semester då. Planerat sedan längre tillbaka.
Svårt läge där. Hur mycket spelade det in i kvalmisslyckandet tro?
****************
Vi avslutar med den fortfarande superheta ”#Supersexan”. Trollhättans egna sexa med en hel del godbitar.
Div6
1 – Trollhättans IF 11-10-1-0  46-9   37 31
2 – Wargöns IK 11-8-1-2   62-10  52 25
3 – LNIK 11-8-1-2   44-13  31 25
4 – Halvorstorps IS 11-8-1-2   29-14  15 25
7 – Hjärtums IS 12-4-1-7   28-42 -14 13
8 – Trollhättans FF 12-3-0-9   25-43 -18  9
9 – Åsaka SK 12-2-1-9   14-45 -31  7
10 Upphärads IS 11-1-2-8   13-38 -25  5
Trollhättans IF
Visar Gerbeshi kom in och satte fokus på rätt saker. Förlustkolumnen är intakt och målskillnaden är fina +37. Lägg där till en skytteliga som är ganska lång (Med Jonas Olsén i topp på 11) och endast 9 insläppta mål, så förstår man att det receptet varit vinnande hittills. Man har dock hela tre jägare bakom sig, men de känns ändå på hyfsat behörigt avstånd inför andra halvan. Jag tippar att Wargön, LNIK & Halvorstorp får göra upp om kvalplatsen.
Bra jobbat, Visar.
Wargöns IK
Målmaskinen är igång i år igen. 107 mål gjorde man 2017. Hittills i år har man gjort 62. Då, 2017 hade man Pajtim Beka i laget (inte hela säsongen dock) som nu är i div.2 och IFK Uddevalla. Man hade även Sevdan Alija, som nu är i Sjuntorps IF.
I år har man Isak Larsson som redan nu är uppe på 15. Hur de försöker spela i år har jag inte fått bevittna ännu, men plumpen mot Långared känns nog surast än så länge.
Vad kommer målskörden sluta på i år tro? Jag tror det slutar på 114 mål, men en tredje plats efter Halvorstorp som kniper kvalet.
Lödöse Nygård IK
Laget som kvalade sig upp i femman 2015 men fick respass tillbaka till supersexan inför i år. Man är nu med i topptrion som jag tror slåss om kvalplatsen uppåt och vad jag erfar genom alla år, har både Lödöse, Nygård och kombinationen varit tunga/svåra att möta. Rasmus Ydal kan titulera sig skytteligaledare för tillfället med 8 fullträffar och vi lär få se hur alla dessa toppmatcher går när det närmar sig. Svårspelat eftersom de flesta matcherna i denna serie är av derbykaraktär. Men jag tror på att det berömda målsnöret tyvärr sätter krokben för laget i år. Placering 4.
Halvorstorps IS
En klubb man mött oerhört många gånger. Alltid denna derbykaraktär och kamp-match. Ett tungt lag att möta och skickliga såklart. Med plumpar i protokollet som St. Mellby borta (1-1) och LNIK hemma (2-3) tror jag HIS är ett lag som bara blir bättre för varje match. Just matchen borta mot LNIK den 24/8 tror jag är nyckeln för årets placering. Där tror jag HIS har växt ytterligare och kommer dra längsta strået. Så, kvalplats till Halvorstorp.  🙂
Hjärtums IS
Ännu ett landsbygdslag. Vann supersexan 2015. Åkte sen ur femman direkt, efter kval. Har sedan haft svårt att få ihop allt kring laget. Huserade förr i Bohusläns serier men är nu alltså med i västgötaförbundet sedan en tid.
Toppen med serieseger och avancemang och det direkta fallet igen, kan väl förklaras genom ett klassisk ”Spelare-stormade-in-och-sedan-försvann”-scenario. Fenomenet som just då är fantastiskt för både lag och förening, men som sedan tyvärr bara mynnar ut i negativt. Här har vi flera lag i trakten som kan vittna om detta fenomen. Vi hoppas man kan resa sig för att sedan stå stadigt ännu en gång. I årets trupp sticker i alla fall Mikael Persson ut en aning, och med sina 15 fullträffar ligger han på delad ledning totalt i serien. Imponerande.
Hjärtum lär nog sitta kvar på sin 7e plats året ut, tror jag.
Trollhättans FF
Ett gäng yngre kämpar. Ett gäng flyktingar, som tillsammans med Allan Mourujärvi gläds tillsammans på en fotbollsplan. Räddningen för föreningen och räddningen för grabbarna. Nu har det gått en tid och laget känns mer och mer samspelta. Seger mot FC Gauthiod och Alvhem förra året toppas i år genom att redan ha tre segrar. Steg framåt. Rätt riktning. Ett lag.
Ett lag som genom åren i sexan setts lite som slagpåsar, men startade året starkt genom två segrar. Man förlorade också mot suveränen TIF med uddamålet, men man ser dock fortfarande oftast de stora siffrorna i förlustresultaten.
Men kanske är detta unga lag på gång med något. Kanske bygger man inför framtiden här, och vem är mer lämplig till detta projekt än just Allan.
Kör på!
Åsaka SK
Coach Jordan Ames in. Men räcker truppen?
Tyvärr har man redan använt sig av ett tillfälle att lämna WO. Två, då får man tyvärr lämna för året. Vi hoppas det var svåra omständigheter och att Åsaka kan resa sig igen nu när man äntligen är med. Alvhem och TFF har man lyckats besegra i år och man behöver nog vässa formen ytterligare för att slippa bli jumbo. Men det gör ju inget i och för sig. Inget lag åker ju ur. Vassast hittills har Filip Bryntesson varit, som producerat 6 mål.
Upphärads IS
Det är många landsbygdslag här i supersexan. Många av lagen har haft paus genom åren och behövt ladda om. Alvhem & Åsaka bl.a. Upphärad har klarat sig utan något sådant år trots att man genomgått en del svårigheter det senaste. Man har rest sig på 9 1/2 och man har lyckats få in kapital och forma ett lag inför 2018. Sen om det inte gått så bra som man hoppats må vara hänt, även om man kanske inte trodde på serieseger direkt. Men ändå. Nya ordföranden Jonas Nolstrand har gjort allt i sin makt för att vända skutan med kölen neråt och håller på att styra den åt rätt håll nu också. Mycket bra jobbat där. Och som sagt, resultaten kommer. Bara man överlever.
Duktige före detta storspelaren David Carlsson arbetar med ungdomarna i bygden. Ett arbete som lär bära frukt framöver. Tålamod bara. 🙂
Notera 1
Hela 8 lokala lag i denna lokala serie. Hur många av dessa matcher har du sett? Stötta gärna lagen genom att gå på matcher. Föreningarna är oftast små och behöver stöttningen. Sen kan jag lova den som inte varit på fotboll på länge. Kvaliteten är mycket högre i dag än förr. I alla fall om du ser lag från mittenskiktet och uppåt. Så det så.
Notera 2
Ahlin tippade såhär:
1. Halvorstorps IS
2. Wargöns IK
3. Lödöse Nygård IK
5. Trollhättans IF
7. Upphärads IS
8. Trollhättans FF
9. Hjärtums IS
10. Åsaka SK
Vi hörs…