Välj en sida

Livet med fotbollen inte alltid lika hett.

Hmm, ja just det, jag hade ju en blogg att sköta också. #dåligtsamvete

Jobb, fotboll, sova, jobb, fotboll, sova, jobb, jobb, fotboll, sova, jobb… Ungefär så känns det. Vilket liv man valt att leva! Och visst är det så, det är ju ändå ett val. Ett val man ibland funderar på vad man håller på med, kanske man ska göra något annat?

Utöver min egen fotboll så har jag ju även en sambo som tränar ett fotbollslag, så där får man ju åka med på en och annan match ibland också. Sen spelas det ju en del intressanta matcher i området som man måste åka och kolla på. För att inte tala om all fotboll som går på tv som man vill se också. Nördigt kan man tycka. Men fotboll är faktiskt roligt!

Men när ens egen fotboll inte går så bra, kan jag ju villigt erkänna att fotbollslivet inte känns lika hett som det gjorde förra säsongen.

Jag ska nämna några ord om WIK dams start på säsongen, den har ju som bekant inte gått som på räls direkt. Fyra matcher varav tre förluster och en oavgjord. En oavgjord som dessutom kändes som en förlust.

TTELA_WIK_2   TTELA_WIK
Det här är inga roliga rubriker att få i lokaltidningen – och framför allt ingen rolig bild…. (TTELA).

 

Vi startade ju borta mot topptippade Borås. En match där vi gick in med alldeles för mycket respekt och för lite självförtroende och vi släppte in tre mål på fasta situationer innan första kvarten var spelad. Vi kom ändå in i matchen och började hitta rätt i positionerna och försvarsspelet och trots att vi förlorade med 7-3 kände vi ändå att vi hade gjort en hyfsad match stundtals. Och vi gjorde ändå 3 mål, det får man vara nöjd med. Men sen har vi mött några dunkadunka-lag och vi har inte hittat rätt med våra positioner och vårt eget spel. Det känns lite som att vi fortfarande spelar träningsmatcher. Under försäsongen saknade vi flera spelare varje match och fick aldrig spela ihop laget ordentligt, så det känns som att vi håller på och gör just nu.

Men jag är inte orolig ännu, vi kommer igen! Vi vet att det finns där, vi kämpar vidare och snart ska vi nog hitta rätt och komma in i matchen. U-laget har gått riktigt bra hittills, det är positivt. Tre vinster och en oavgjord så vi firar lite segrar ändå.

På tal om match! I lördags var jag på årets match i Vänersborg när Vänersborgs FK tog emot FC Trollhättan på Vänersvallen inför drygt 1400 åskådare. Kul med fotboll och derby på lite högre nivå i området. Jag hade dock väntat mig lite högre nivå på spelet, men men, derby är väl derby. FCT vann rättvist med 3-0. Tyckte att VFK gjorde ett bra arrangemang av matchen. Liveband, VIP-tält, ungdomsmatcher före och i paus och mycket annat. Synd att inte vädret var med oss då hade det kunnat bli en ännu bättre fotbollsfest.

Matchens behållning var FCT:s lilla barn-/ungdomsklack som höll igång med sång och trummor hela matchen – vilka hjältar!

Igår söndag blev det lite fotbollshäng hos lagkompisen Erika. Samtidigt som vi analyserade sönder våra fyra senaste matcher så sneglade vi också lite på cupfinalen och Premier League. Därefter bar det av till gröna sköna Hallevi för en extrainsatt fotbollsträning. En solig söndagkväll på Hallevi med ett gäng glada träningssugna lagkompisar – ja då älskar man allt fotbollen igen!

Erika bjöd på en delikat och fantastiskt god Smoothie innan träning, kolla här:

Foto 2015-05-17 17 53 32

Nu laddar vi för vår första seger. Hemmamatch på lördag kl. 12 mot Alingsås, då j****r. Snälla be för oss och kom gärna och heja!

 

 

 

Share This