Välj en sida

IMG_20150324_185359

 

Då var man tillbaka efter en kortare tids uppehåll på grund av arbete. Vi har varit norr ut i landet och haft vintertjänst…. Så det har varit väldigt lite fokus på fotboll och träning med boll och mycket fokus på att pulsa runt i snö som var upp till midjan.

Innan vi reste upp så var undertecknad väldigt kaxig och sa flertalet gånger att det kommer knappt finnas någon snö där uppe. Om jag fick äta upp det…. Vi hade i alla fall turen att sova inomhus och fick då sova i classic gamla värnplikts förläggningar vilket gav mig minnen och kalla kårar dels från tiden som värnpliktig och tiden man bedriver på Livgardet i Stockholm innan man for iväg på äventyr. Vi brukar kalla det kort och gott för logement döden…..

 

DSC_0164 Snapchat-4785962247841615613

Stundtals så var vädret riktigt gött och det var då man undra varför är jag inte i Sälen och åker lite skidor ? varför pimplar jag inte öl på någon toppstuga?

Nej men ska inte klaga för hur många truckförare eller studenter får under en normal arbetsdag skrika sig hes och skjuta med kulsprutor och automatkarbiner ? Det är helt ok stundtals ändå. Har ändå sysslat med detta i drygt 4-5 år snart och trivs fortfarande kanoners.

DSC_0158 Snapchat--107129529508942270

Jag var faktiskt med i matchen mot Ellenö som spelades på långfredagen, en match vi vinner med 4-2 rättvist punkt slut.

Grabbarna lirade en match mot TFK medans jag var borta också och då blev det torsk med 2-1, sett till resultatet tyckte jag de verkade som om de var en bra match av oss då vi förra året mötte TFK i träningsmatch och blev helt utrullade, tror vi förlorade med 6-1 eller något sånt och kunde lika gärna ha blivit tvåsiffrigt… det är vad jag kommer ihåg i alla fall.

 

När man kommer hem efter att varit iväg med jobbet så brukar man alltid oftast ha en jävla massa nyheter att ta igen, så det blir lätt att man spenderar en dag eller två för att bara skumma igenom sin twitter och diverse andra sidor bara för att komma ikapp med verkligheten.

 

Det var som när vi var i Afghanistan så lyckades vi via ett mobilt bredband kopplat till de afghanska telenätet streama matcher från fotbolls vm, med ett litet problem att uppkopplingen var ju av någon anledning inte som hemma i Sverige, så vi lyckades se matcher med 4-5 pixlar typisch… Så det blev lite som när våra mor och farföräldrar växte upp att vi satt och lyssna istället för att titta var tyvärr helt omöjligt.

En annan ankedot från Afghanistan är att kidzen där har ju tyvärr inte samma möjligheter att gå till skola, lära sig läsa och skriva osv som västvärldens ungar, men fotbollsspelare de kan dem rabbla upp så det är faktiskt väldigt fascinerande över hur stor och utspridd fotbollen faktiskt är.

 

Allsvenskan har ju kickat igång nu äntligen och på många år så kan jag faktiskt känna att de kan bli en intressant serie, jag har tyvärr aldrig direkt gillat våran högsta serie men nu så börjar det blåsa positiva vindar, nej denna säsongs upplaga kan jag faktiskt tänka mig att följa hyfsat helhjärtat.

 

1412672638588

Men detta får ses som en mjukstart efter ett pyttelitet uppehåll så ska de allt bli lite mer frekventa uppdateringar framöver, tills nästa gång det blir övning på okänd ort i vårat avlånga land.

 

Väl mött!