Välj en sida

Det var Fredag, det var sol. Helgen stod och tog emot mig när jag stängde igen dörren efter mig från jobbet. Begav mig hemåt med sol i blicken, snabbt göra sig i ordning för bortamatch i Alingsåstrakterna mot SK Mjörn. Ett, för oss, helt okänt lag. 4-1 blev resultatet och ett matchreferat dyker väl upp så småningom på dom andra sociala medierna. Mina tankar om Mjörn på förhand var väl inte alls det som man möttes utav. För det första så är det väl hyfsat vanligt att man har ett omklädningsrum i närheten av planen men icke. Mjörns spelare kom färdiga för match direkt från bilarna medans vi fick traska iväg till en förskola i närheten. Planen låg mitt i ett litet samhälle mitt ute i ingenstans, lite likt Hjärtum. Lite småroligt på planen då dom kallade oss för bönder. Det är ju förvisso en rätt så vanlig kommentar vi brukar få men vi bad spelaren som tala att ta sig en kik runt omkring sig själv först. Inget negativt att vara bonde men självinsikten på honom kunde diskuteras. Mina fördomar om Mjörn skapade även en bild av ett gäng lite yngre killar, halvkorta. Istället var det stabila pjäser som värmde upp bredvid oss. Lite likt Göta BK’s muskelmassor.
I slutsekunderarna kom bollen rullandes mot våran ”keeper” Martin Karlsson och som många vet är inte Martin jättebekväm med spelet med fötterna. Men med ett välförtjänt självförtroende kickar han upp den likt Ronaldinho med foten. Höger, vänster, höger, lår för att sedan plocka upp den med händerna precis innan deras anfallare hinner ta den. Tar ett steg och skickar iväg den längsta utsparken för Martin den här säsongen. Sportsligt med en ledning på 4-1? Nej verkligen inte, men ack så roligt att se.
Då lagen inte bytte om i närheten av varandra så fick inte Mjörn höra vår segersång tråkigt nog, inte heller ”Segertåget” från stereon när vi gick igenom samhället.
Om jag spelade matchen? Nej har ännu inte lyckats komma tillbaka helt 100 men matchen var en coachseger vilket jag tar på mig till fullo.

Lägg märke till både tröjan och skorna!

Lägg märke till både tröjan och skorna!

Ingen läktare fanns där heller men det var ett fåtal bänkar vid sidan av planen vars majoritet var Hjärtums supportrar, i alla fall i första halvlek. Fantastiskt egentligen att bortalaget som har en timme att åka har fler supportrar än hemmalaget som kommer och stöttar. Vi har några riktigt hängivna supportrar men dom förtjänar ett hyllningsinlägg och det är inte detta så det kommer så småningom.

En ny vecka står och knackar på dörren och den kommer inte att innehålla någon match. En del träning och midsommarfirande får fylla upp dagarna istället. Ett midsommarfirande med Jordfräs är väl egentligen en match i sig. Veckan därpå är det BK Spark som står för motståndet på hemmaplan innan serien vänder och Sjövik också kommer och hälsar på.

*En match ifrån halvvägs genom serien, 0 förluster.
*Martin Karlsson och Viktor Johansson är bättre än någonsin
*Jonas Aronsson löste en assist samt ett mål.
*Niklas Andersson i Wargön gjorde 8(!) av 9 mål mot Sjövik. Bra jobbat!

Vi hörs!

/Lucas

Share This