Välj en sida

Dagen spenderades på ett regnigt, i alla fall i första halvlek, Stavrelunds IP. Vi skulle få bevittna seriefinalen i div 5 västra mellan Trollhättans FK och Trollhättans Syrianska FK. Längst ner har ni också 21 bilder från matchen att betrakta.
(Foto: bloggaren.se)

Vill man ha oss på plats är det bara att ni hör av er med tips på vilken match ni vill att vi är på. Kanske har ni en matchbiljett eller till och med en kaffebiljett att erbjuda =)

Läget i div 5 västra inför dagens match:
Omgång 14 av 22
TFK 32p
Syrianska 31p
Vinninga 29p

Inför matchen var förutsättningarna solklara, vinst för TFK och
de skulle ligga 4p före Syrianska och vid seger för Syrianska så skulle de ta över serieledningen och ligga 2p före TFK.
Jagande Vinninga AIF, som är enda laget med en nolla i förlustkolumnen i denna serien, är nog glada efter dagens oavgjorda resultat.

1:a halvlek

I första halvlek backade Syrianska väldigt långt ner i banan och tillät TFK att styra spelet, detta för att söka snabba kontringar vid bollerövring. Denna planen gick dock inte riktigt vägen då TFK verkligen tog till vara på sitt bollinnehav och hittade rättvända innermittfältare lite för ofta. En hel del fina kombinationsspel ledde till avslut men skärpan var inte riktigt där när tillfällena fanns. Det skapades dock tre kvalitativa målchanser av TFK och den första målchansen fick vi se efter 5 min då TFK får in en fin hörna som nickas mot mål, dock står Syrianskas målvakt rätt placerad och plockar bollen säkert. Sedan hade Syrianska en rensning vid mållinjen. Det var också en misstänkt straffsituation där TFK skrek efter hands när ett skott blockerades i Syrianskas straffområde, men domaren valde att låta spelet fortgå. TFK skapade chanser, men få riktigt farliga sådana. Syrianska stack upp emellanåt men hade svårt att skapa målchanser i första halvlek.

Statistik efter 1:a halvlek:

TFK – Syrianska
Avslut: 7 – 3
Avslut på mål: 1 – 0

2:a halvlek

I inledningen av andra halvlek vaknar Syrianska till liv och tar över spelet. De ser rappare ut och vågar sig framåt i banan betydligt oftare. TFK däremot gav bort initiativet i matchen och hade svårt att hitta tillbaka till sitt fina spel från första halvlek. Det blev mycket kamp och en hel del gula kort i andra halvlek, det var mycket på spel idag och det märktes. Syrianska fick till ett stolpskott efter , en farlig nick på hörna, som räddades fint utav TFK:s keeper, och ett vackert volleyskott, som tippades över till hörna, som bästa målchanser i andra halvlek. TFK:s farligaste målchans i andra halvlek är när en TFK spelare löper in fint i en lucka bakom Syrianskas backlinje, en fint slagen djupledsboll från centralt mittfält, och försöker nå det bortre hörnet med en yttersida, dock blir skottet för löst och Syrianskas keeper räddar tämligen enkelt. Vi fick se en straffsituation även i andra halvlek och det var efter ett inkast för TFK på offensiv planhalva. En TFK spelare blir neddragen i en tuff duell i straffområdet när han skall ta emot inkastet men domaren väljer att låta spelet fortgå även den här gången.
Vi fick bevittna en otäck händelse när Robin Billengren och Abbas Rezaie skallade ihop i början av andra halvlek och fick ledas av planen, vi önskar båda ett snabbt tillfrisknande och att det inte är någon allvarlig skada på någon utav er.

Matchstatistik:

TFK – Syrianska
Avslut: 10 – 11
Avslut på mål: 2 – 6
Gula kort: 6 – 3

Summering:
En blöt naturgräsplan satte prägeln på första halvlek då båda lagen sökte den längre bollen och det var mycket kamp om andraboll. En hel del spelare fick problem med fotfästet vid avgörande lägen. Det var en match med två väldigt olika halvlekar. I första halvlek backade Syrianska djupt ner på egen planhalva och tillät TFK att styra spelet, detta för att söka snabba kontringar vid bollerövring. Denna planen gick dock inte vägen då TFK tog till vara på sitt bollinnehav och utnyttjade sitt kantspel på ett effektivt sätt. Chanser skapades, men få riktigt farliga sådana. Syrianska stack upp emellanåt men hade svårt att skapa målchanser i första halvlek.

Matchens lirare: Johannes Kuneinen i Syrianska

Trollhättans FK:s Marcus Tersing:
”Det är delade känslor efter dagens match, man vill ju alltid vinna. Vi möter ett väldigt starkt lag med en del spelare som spelat högre upp i seriesystemet. I första halvlek tycker jag att det bara är ett lag på planen och vi styrde spelet helt. Vi pratar i paus om att fortsätta anfalla på kanterna då Syrianska är starka centralt och de ville styra vårat spel dit. Dock blir det istället det motsatta då vi spelar för mycket centralt och det blir mycket hawaiispel. Det var viktigt att inte förlora dagens match. Jag vill dock säga att jag är nöjd med våran attityd, inställning och första halvlek i dagens match.”

Trollhättans Syrianska FK:s Carlos Lopez: (Från Twitter)
”0-0 i seriefinalen mot TFK. Litet övertag TFK första 30 min. Matchbilden vänder efter det och sista 20 min av anda halvlek bör vi avgöra men närmare än ett friläge som resulterar i stolpe ut och en nick som enhandsräddas och studsar på mållinjen kommer vi inte idag”

******************

Foto: Jonas Arbius a.k.a. bloggaren.se

 

Share This