Välj en sida
Läget i Div 4 Södra inför matchen: 
35p, Alingsås IF FF
30p, Kronängs IF
26p, Kinna IF
26p, Ulricehamns IFK
24p, IFK Trollhättan
22p, Skepplanda BTK
Formen inför matchen:
Kronängs IF
FVVVVV
IFK Trollhättan
VFFVFV
Omgång
15 av 22
Kronäng kom till matchen med med gott självförtroende efter en stark seger borta mot Göta BK senast. Underläge i halvtid med 1-0 vändes till en seger med 4-1 och laget tog sin 5 seger på de 5 senaste matcherna.
IFK Trollhättan har blandat och gett de senaste omgångarna men har fortfarande chansen till att nå en kvalplats till div 3 efter en viktig bortaseger mot Rydboholm senast. Det gäller för IFK att haka på tåget nu när man är inne på höstsäsongen, varje poäng vägen tungt och nu gäller det att visa hjärta för att behålla drömmen om att spela i div 3 säsongen 2019.
1:a halvlek

Första halvlek visar IFK att dom verkligen vill vinna den här matchen. Med mycket fart i omställningar så oroar dom Kronäng konstant, det är just tempot med och utan boll som ger IFK övertaget i första halvlek. Kronäng är dock inte ofarliga och har väldigt mycket rutin i laget, men de hänger helt enkelt inte med när IFK väl sätter fart och har fokus i passningsspelet. Varje gång IFK sätter trion 19.Nasir Mohamad, 17.Abdikarim Dahir eller Ica Ramic rättvända så blir det farligt. Det är fullt fokus mot mål som gäller för den här trion och med lite mer skärpa i sista aktionen från IFK så hade det utan tvekan haglat in mål för IFK. Personligen hade jag förväntat mig mer utav Kronäng men dom såg tunga ut ikväll.

23´ ,Abdi Dahir, 1-0

IFK tar också ledningen i första halvlek och det sker genom en härlig pass bakom Kronängs backlinje och Abdi Dahir rundar Dino Palalija i Kronängsmålet och rullar in bollen.

2:a halvlek
Andra halvlek är väldigt lik den första och man skall också nämna det kloka mittfältsspel som 11.Miljan Nacic och 3.Hani Shurrab står för, dom sig konstant förbi Kronängs mittfält och får dom att springa felvända stora delar utav matchen.
49´, Iba Ramic, 2-0
IFK utökar sin ledning efter en svag hemåtpass av Kronäng som Iba Ramic vaket stjäl och ensam med Dino Palalija gör han inget misstag.
IFK fortsätter hota med sina omställningar och 24.Mohammed Warshagba slog nog världsrekord i överlapp från sin högerbacksposition. Det är precis som i första halvlek lite mer skärpa i sista aktionen som hindrar dom från att göra fler mål.
54´, 2-1
Kronäng utnyttjar en offsideblåsning i eget straffområde och sätter igång spelet när IFK är på väg framåt. Snabba pass och ett fint avslut via målvaktens vänstra stolpe ser till att det blir liv i matchen.
IFK gör några byten och tyvärr medför detta att organisationen och framförallt det defensiva spelet blir lidande. Omställningarna från off till def och tvärtom gör att lagdelarna blir i obalans då anfallen bryts istället för avslutas. Kronäng ser farligare ut och vore det inte för en fin block i eget straffområde av IFK i eget straffområde och fina aktioner från 1.Edin Cuk så hade Kronäng mycket väl fått med sig en poäng i den här matchen.
89´, missad straff, Miljan Nacic
Så händer något märkligt när IFK anfaller på sin högerkant. Rutinerade Rares Bota i Kronäng tacklar omkull en IFK spelare i straffområdet, bollen var inte ens i närheten. Domaren tvekar inte och dömer straff samt visar ut en Bota som erkänner sitt misstag och får lämna planen. Straffen slås ganska bra, lågt skott i Dino Palalijas vänstra stolpe och han dyker blixtsnabbt ner och räddar den och hinner dessutom upp och räddar returen ut till en hörna. En stark seger av IFK och drömmen om div 3 lever i allra högsta grad.
Matchstatistik:
IFK Trollhättan – Kronängs IF
Avslut:                12 –    9
Avslut på mål:   6 –    6
Gula kort:           2 –    2
Hörnor:              7  –    6
Frisparkar:        4 –    10
Matchens lirare:
Miljan Nacic, IFK Trollhättan
Läget i Div 4 Södra efter matchen: 
35p, Alingsås IF FF
30p, Kronängs IF
27p, IFK Trollhättan
26p, Kinna IF
24p, Ulricehamns IFK
22p, Skepplanda BTK