Välj en sida

Tre matcher har vi i Melleruds IF spelat sen sist jag gjorde ett inlägg här. Och det har blivit två stycken tråkiga kryss! Vi är ju i och för sig obesegrade men man klättrar inte direkt i tabellen av 1-poängare. Vinsten i kvartsfinalen i DM med 5-2 mot Ellenö finns nog inget intressant att skriva om förutom liten plan, studsigt, dåliga domare och inget varmvatten. men sammanfattar det så här: 5-2! räcker så…

Det blev 1-1 i premiären hemma mot Virgo. Där jag i princip slängde över mitt fadderbarn i min kusins famn direkt när dopcermonin var över och körde från Skålleruds kyrka till rådavallen. Hann precis till matchstart där jag fick sitta på bänken och vara nervös när vi låg under i halvtid. Vi gjorde 1-1 i mitten på andra halvleken och jag blev inbytt som mittback med 10 minuter kvar. Mitt mål var att inte göra något misstag kan man säga… Kan inte jämföra med andra positioner men att bli inbytt som mittback är inte det lättaste, man vill gärna vara med från start och ”lära känna” motståndarforwards och komma in i matchen direkt. Men det blev 1-1 efter full tid och det var nog rättvist även om vi tryckte på bra i slutet!

 

Sen i andra omgången mötte vi Vallens IF på bortaplan. Där fick jag spela hela matchen och vi fick med oss 0-0 hem ifrån Stora höga. Det är ju ett bra resultat för oss i backlinjen i alla fall 😉
Men vi har duktiga forwards och mittfältare som alla kan göra mål så det kommer att lossna för oss! Gärna imorgon fredag mot Kungsbacka!

Här var vår startelva mot Vallen:

 

Medelåldern ligger på strax över 21 år. Jag (längst upp till vänster) och målisen Fredric ”Slägga” Johansson är äldst med våra 25 år. Jag och han har varit äldst i laget i två års tid. Så Sveriges yngsta gubbar skulle man kunna säga att vi är.

 

Till sist:

 

En hyllning till ”kvadde”

Fotbollsvärldens förmodligen mest använda övning är såklart kvadraten. Tro fasen de, När man sprungit dom där tråkiga 4 varven runt planen på uppvärmningen vill man ju ha lite skoj med bollen. Numera behöver man aldrig starta i mitten på grund av att dom två yngsta ALLTID börjar i mitten. Det börjar alltid lite trevande med ett par felpassningar men så kommer den, första tunneln!! sen är det igång kan man säga och den i mitten får glåpord efter glåpord. Markus Rydberg har nog åkt på cirka 30 tunnlar hittills i år och han är ändå en väldigt duktig fotbollsspelare men att vara bra på ”kvadde” kräver något extra!Övningen höjer stämningen samtidigt som det är en väldigt bra passningsövning! Men främst är det för glädjen som den körs!!

 

För er som spelar fotbollens motsvarighet på quizkampen, alltså fotbollskampen heter jag Jonassoni. Men varnar för att jag är relativt svårbesegrad.

Tack för mig, nu ska jag strax kolla på Örebro mot Hammarby och efter det väntar nattjobb.

Forza Bajen

 

 

 

Share This