Välj en sida

Long time no blogg.

Nu var det ett tag sen jag skrev men fotbollen har inte stått stilla! Tvärtom. 2 matcher har vi spelat och vinn vann båda två.


Match 1

Den första matchen var mot stureby, som var nykomlingar inför i år. I denna match var vi tok-överlägsna och vann med 8-0. Det var ändå i underkant.

Det stod 5-0 redan i paus. När vi gick ut för andra kom domaren fram till oss för ett litet snack. Sturebys tränare tyckte vi skrek för mycket i en situation när bollen studsade på bröstet och sedan på handen på en sturebyspelare i straffområdet. Han tyckte att det var dålig stil och att vi försökte fuska till oss en straff. Detta valde han att gå in till domaren med i paus och klaga på. För mig är det helt normalt att man skriker när bollen tar på handen. Det hade väl varit fusk om någon försökte filma till sig straffen?

I alla fall, vi fick inte straff i situationen och vi ledde ändå med 5-0 i halvlek så det kändes ganska märkligt att han valde att ta upp det med domaren.

Andra halvlek blev en lugn resa och vi lyckades sätta ytterligare 3 mål. Vädret va skit med spelet värmde.

Match 2

Den andra matchen vi spelade var mot krukan. Den var speciell eftersom det var premiärmatchen på Kristinebergs IP! Regnet vräkte ned även denna match men krillan var lika fin och fast som en sommardag. Matchen vann vi med 3-0 men det var en ganska tät och svårspelad match och krukan stod upp bra. I slutändan var vi ändå numret större och segern var rättvis.

Efter dessa båda matcher står vi på 6 segrar efter 6 matcher och har en målskillnad på 27-3. Med detta facit går vi mot helgen och vårens stora höjdpunkt.

På lördag smäller det på Stockholms stadion!

Man märker på träningarna att något stort är på gång. Alla går med längtan i ögonen, tacklingarna smäller extra hårt och Nannskogs röst spricker i de högsta tonerna. På lördag ska vi marschera ut tillsammans på stadions gröna gräs. På andra sidan väntar Ängby IF, ett lag som vunnit 5 av de 6 första matcherna. Det kommer bli den tuffaste utmaningen hittills i år. Det är för dessa matcher man spelar fotboll!

Alla som har möjligheten får banne mig masa sig till stadion! Matchen börjar 15 men baren öppnar 14 så kom i tid! Vädret just nu talar om 16 grader och sol. Som upplagt för fest med andra ord.

Anmäl er gärna till eventet på Facebook!

FC Stockholm – Ängby IF, 23 maj 15.00

I skrivande stund är över 300 anmälda med mörkertalet är stort och det räknas att komma en bit över 1000 personer! Missa inte detta!

 

Lagfoto från förra årets match på stadion

Må gott

//Magnus

Share This