Välj en sida

I fredags spelade vi i UIS våran första seriematch för i år mot topptippade Wargöns IK. Vädret var sisådär mulet med en värmande sol som tittade fram lite då och då.

Jag kommer inte skriva någon form av referat för det är jag kass på, men lite info ska jag bidra med här.

Vi hade på torsdagen kvällen innan matchstart gjort våran första träning på naturgräs och jisses vad bortskämd man blir med plastmattorna som finns nästan överallt nu i Västsverige. men trots att det är slutet av april så var mattan ute på Lindåsvallen förvånansvärt bra!

20160422_172302Coach DNB kör här genomgång i klubbstugan innan matchen mot Wargön.

Matchen slutade 1-1 efter att vi rättvist tog ledningen i första halvlek och det höll sig fram till någon gång till matchminut 70 då Wargön får en straff som Nisse Ö räddar ( Alla på bänken var helt säkra på att Nisse skulle ta den och det gjorde han!) men på den efterföljande hörnan får Wargön in kvitteringen.

20160422_203446

Så här glad är man om man räddat en straff

Sista 20:e är det bra kamp och dåligt finlir men det blir väl så i en premiär antar jag. vi får ett läge med 3-4min kvar att avgöra men Bengan drar den i stolpen och sedan dansar den på mållinjen och ut.

Nu undrar ni ju säker vem som gjorde målet och det var ju våran alldeles egna dribbler Pontus Hansson!

20160422_203431

Innan matchen så har folk frågat mig med hur många vi skulle torska med osv, så det var fruktansvärt kul att vi lyckades kriga till oss ett kryss mot en av förhandsfavoriterna till att gå upp ur party 6:an.

En solid laginsats där alla i laget visade ett rött hjärta och krigade för varandra! grymt kul

Krönikör Ahlin har efterfrågat mer information från klubbarna om tankar och funderingar angående startelvor och spelidé. Jag tänker ju inte vara sämre utan ge våran gode krönikör lite info:( seriekonkurrenter se hit!) vi i ledarstaben har inför säsongen 2016 har kommit fram till att vi ska spela en modern fotboll, vi har tagit och kopierat Malmö FF:s spelform där vi kommer anfalla med mycket folk typ 7-8 gubbar som trycks upp när vi har bollen och så ska vi etablera ett possessionspel på offensiv planhalva och likt Malmö FF kommer vi lämna våra två långsammaste killar kvar att få ta kontringsduellerna som kommer bli eftersom vi kommer garanterat tappa boll likt Malmö i kritiska skeden i uppspelsfasen. Ahlin håll till godo!

Det var vad jag hade att bjuda på för den här gången

Ha d gott!

//Tobias Nilsson #21