Välj en sida

Tidigt i våras tippade jag lokala serier, men eftersom min fotbollsblogg lades ner för några veckor sedan så får jag gå igenom tipset här.

Och ja, då TTELA av någon märklig anledning valt att radera bloggen helt och hållet (snarare än att låta innehållet ligga kvar på internet) så får jag helt enkelt köra enligt upplägget som ni ser här nedan.

Vi börjar med herrarna, förresten.

DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

 1. Karlstad
 2. Grebbestad
 3. Vänersborgs FK

 1. Skoftebyn

 1. Örebro Syrianska
 2. Stenungsund
 3. Kortedala

Sluttabellen
Kommentar: Seriesegraren Skövde AIK fick bara en sjätteplats i mitt tips, och det var väl inte det enda misstaget så här i efterhand. Skoftebyn och Stenungsund var ju två av alla positiva överraskningar, medan VFK stod för en negativ sådan genom att sluta tia. I botten då? Tja, Kortedala stämde ju, men i övrigt var det ingen fullträff direkt.
Betyg på tips: 1 av 5.

 

DIVISION 3 NV GÖTALAND

 1. Lerum
 2. Vänersborgs IF
 3. Ahlafors

 1. Velebit
 2. Angered
 3. Virgo

Sluttabellen
Kommentar: Här ger jag mig själv en klapp på axeln. Det blev ju nämligen så att Lerum slutade etta och VIF tvåa. Många var också väldigt förvånade när jag lade favoritskapet på just Lerum, men ibland ska man ha lite tur också. Annars då? Tja, Ahlafors spurtade till sig en fjärdeplats och i botten åkte bland annat Velebit ur. Angered klarade sig dock precis, och Virgo gjorde det faktiskt med rätt så bred marginal, relativt sett.
Betyg på tips: 4 av 5.

 

DIVISION 4 NORRA

 1. Skara
 2. Hjo
 3. Skultorp

 1. Trollhättans BoIS

 1. Ulvåker
 2. IFK Trollhättan
 3. Lidköpings FK Akademi

Sluttabellen
Kommentar: Glädjande nog överraskade både IFK Trollhättan och TBoIS på ett positivt sätt. Det förstnämnda laget säkrade nämligen kontraktet tidigt – trots mina dystra profetior – och det sistnämnda vann hela serien. Sensationellt nog. Skara blev fyra, Hjo femma och Skultorp fick kvala sig kvar. Lidköpings Akademi åkte däremot ur direkt, precis som Råda.
Betyg på tips: 2 av 5.

 

DIVISION 4 SÖDRA

 1. Alingsås
 2. Göta
 3. Gerdsken

 1. Skepplanda
 2. Skene
 3. Byttorp

Sluttabellen
Kommentar: Alingsås vann serien komfortabelt, men Göta var ju aldrig ens nära att hota. Istället blev det en niondeplats för ”Real”. Gerdsken slutade däremot trea, precis som jag tippade, och tog sig till slut till trean. Botten? Visst fick Skepplanda kvala, och visst åkte Byttorp ur. Däremot klarade sig Skene med god marginal.
Betyg på tips: 3 av 5.

 

DIVISION 4 BOHUSLÄN-DAL

 1. Ödsmål
 2. Mellerud
 3. Högsäter

 1. Brålanda

 1. Åmål
 2. Skärhamn
 3. Munkedal

Sluttabellen
Kommentar: Snacka om svag fingertoppskänsla… Jag trodde ju att krisen var total i Åmål, men till slut formade alla märkliga värvningar en enhet som räckte till seriesegern, strax före Mellerud. Ödsmål blev trea och Högsäter fyra. Skärhamn åkte däremot, precis som jag misstänkte, ur och där gjordes man sällskap av Brålanda.
Betyg på tips: 2 av 5.

 

DIVISION 5 VÄSTRA

 1. Edet
 2. Trollhättans FK
 3. FC Gauthiod

 1. Hjärtum

 1. Lödöse Nygård
 2. Tråvad/Larv
 3. Halvorstorp

Sluttabellen
Kommentar: Min egen serie slutade inte riktigt som jag hade hoppats. Visst blev det en kamp med Edet – men bara om tredjeplatsen. Vann gjorde ju Gauthiod före Främmestad. Samtidigt var jag ju helt rätt ute i botten: Halvorstorp blev sist, och framför sig hade man Tråvad/Larv. Det blev dock inte LNIK som fick kvala, utan Hjärtum.
Betyg på tips: 3 av 5.

 

DIVISION 5 DALSLAND

 1. Håfreström
 2. Färgelanda
 3. Åsebro

 1. Ellenö
 2. Ärtemark/Billingsfors
 3. Tösse

Sluttabellen
Kommentar: 2016 minns vi som året då både jag och Håfreström fick hybris. Klubben pekade ju ut sig själv som solklar seriefavorit, men slutade ”bara” femma. Vann gjorde istället Färgelanda före Åsebro. Botten? Ärtemark hade det som väntat jobbigt, Tösse blev tredje sist och Ellenö slutade fyra. Ja, man kan väl säga att jag blandade och gav i det här fallet.
Betyg på tips: 3 av 5.

 

DIVISION 6 TROLLHÄTTAN

 1. Sjuntorp
 2. Sollebrunn
 3. Trollhättans Syrianska

 1. Wargön
 2. Trollhättans IF
 3. Upphärad

 1. Åsaka
 2. Spark
 3. Trollhättans

Sluttabellen
Kommentar: Ja, jo, jag var väl inte den ende som överskattade Sjuntorp inför den här säsongen. Det blev en rätt hyfsad slutspurt, men räckte inte mer än till en fjärdeplats. Vann gjorde istället Sollebrunn före Trollhättans Syrianska. I botten var det också Spark, TFF och Åsaka som gjorde upp, men inte riktigt i den ordning som jag hade förutspått.
Betyg på tips: 4 av 5.

Fotnot: Tipset för division 6 Dalsland hittade jag tyvärr inte.

Share This