Välj en sida

Fotboll.
Denna sport som ger oss så himla många olika sidor av vårt eget känsloregister.
Efter att under tisdagskvällen ha känt sorgen och bedrövelsen när Sverige sa adjö till EM, samlade jag ihop mig själv och åkte till Alevi.
Ett områdes-derby skulle äga rum och innan matchen låg förväntningarna på att LNIK skulle dominera. Inte för att de har briljerat hittills, utan mer för den insats jag bevittnade när TFK/HIS besegrade IKG med 0-2 den 12 juni.

Jag anlände till en fin inramning men tveksamt väder. Klädde mig i långjeans dagen till ära och ångrar mig icke. Tjocktröjan kom väl till användning i andra halvlek också. Gött.

Satte mig till ro och omringades strax av en himla massa tjejer.
Jo så var det. Precis innan matchstart satte sig nämligen den trogna klacken precis vid mig. Ja, jag utstrålar kanske någon slags dragningskraft. 😉
Under hela matchen kunde jag följa deras erfarna och syrliga kommentarer om spelet, domaren och motståndarna. Men också om han i bilen där borta som bara varit borta en så kort stund, samt hur man swishar för lotteriet mm.
Ett underbart sällskap av en del av tjusningen med LNIKs atmosfär.
Jag pratar såklart om seniorerna. 65 plussarna och deras stöttande närvaro. Så himla kul, så fantastiskt.

Matchen då?
Förvånande nog för mig, var det IKG som tog tag i matchen och gjorde också helt rättvist ledningsmålet efter bara 5 minuter.
LNIK hade väldigt svårt att hålla i bollen och slarvade med passningar/mottagningar samt fastnade ofta i ”gröten” så att säga.
Wilma Karlsson kunde sedan kvittera i minut 23 och det var efter detta som LNIK kom in i matchen mer och fick med sig ett lobbskott som resulterade precis innan paus. Sådär mentalt viktigt.

I andra halvlek var LNIK med bättre från start men utan att dominera. IKG fortsatte försöka spela sitt spel och kunde också kvittera genom för dagen duktiga måltjuven Agnes Österberg i minut 72.
Slutdelen av matchen var väldigt mycket kamp och lite hetsigt och jag vet inte om oavgjort kanske hade varit det rättvisa resultatet idag, men samtidigt tycker jag inte LNIK ska skämmas för att kammat hem alla 3 poängen efter den uppryckning de gjorde i andra.
Segermålet kom precis i slutet, med lite EM-depp-känsla studsade bollen lite retsamt oturligt över IKG-målvakten efter touch-nick av egen spelare.

Behövliga poäng för LNIK som gör ett litet litet ryck från bottenstriden, där IKG fortfarande får kämpa vidare.
Spännande fortsättning i den serien där både TFK/HIS och LSK kryssade denna afton.

Men varför åkte jag egentligen till denna match?