Välj en sida

Ännu en gång stod jag vid sidan av planen och skådade mitt Hjärtum hämta hem 3 poäng på Billerödsvallen mot Finska Föreningen. 3 poäng som ska bara vara just det, att hämta hem. Det satt en bit inne för oss innan det släppte men med 9-1 resultat så ska man väl egentligen inte klaga. Eller? Med nio mål gjorda så blinkade vår digitala klocka till totalt 10 gånger med stora bokstäver ”GOAL”. Mål på svenska. Ändå kunde inte Emil, som sedan blev både inbytt och målgörare, ställa frågan.
”-Varför blinkar det sextio AL på klockan?”.
Älskar när människor börjar att prata utan att ens reflektera det minsta lilla över det. Visserligen så är kanske 60AL och just GOAL hyfsat lika men Emil, come on…
I omklädningsrummet i halvlek märktes det att den 3-1 ledning vi hade då var vi inte alls nöjda med och vi satte högre krav på varandra inför nästa halvlek. Och det är väl det här som jag har eftersträvat så länge. Att kunna ha lite krav på varandra. Speciellt nu när Hjärtum är bäst i Lilla Edets kommun. Vi slog Edsvära-Norra Vånga (division 4) på straffar i DM. Göta i sin tur förlorade dock mot samma motstånd. Edet FK ligger förvisso före Göta i deras Serie men dessvärre inte före Edsvära-Norra Vånga vilket indirekt betyder att Hjärtum är bäst i kommunen. Halá Real Hjärtum! (Glimt i ögat)

*******

IMG_3138

Det var ett tag sedan den senaste ”Veckans profil” publicerades och jag har redan brutit det jag lovade i början på min framgångsrika bloggkarriär. Att ge er läsare varje vecka en profil att bekanta er med och få lite ”insider information”. Hoppas ni har överseende med detta och att det kan ske igen.
Hursomhelst så har Hjärtums transferfönster stått lite på glänt så denna vecka står ett nyförvärv för intervjun, Wamid Khorshed. Tidigare har Wamid haft sin karriär i både BOIS och Upphärad. Han kom senaste ifrån det sistnämnda. Denna man är en kantspelare och likt Fredrik ”Sportis” Hagman har även Wamid en tredje lunga. En tredje lunga för vad undrar många men dom som sett ”Sportis” spela förstår vad jag menar. Denna lunga går till för tjöt. Endast tjöt. Wamid kanske använder just sin tredje lunga till något mer taktiska utlåtande än vad ”Sportis” gör men mer om det senare. Det är svårt att skriva om någon man inte har spelat tillsammans med i några år utan bara några månader men det jag vet om Wamid är att han passar som handen i handsken i Hjärtums glada gäng. Det jag tror Wamid kommer bidra med mest i år måste nog vara mest antal sagda ord. Senaste matchen mot finska satt Wamid på bänken och även gjorde sin debut i den rödvita hemmadressen. Jag har alltid trott att jag tjatat en del om matchen från sidan men denna dag mötte jag min överman. Det var kanske inte så mycket gap och skrik som jag brukar stå för men det var en kontant konversation antingen med sig själv eller med någon annan, härligt!
Skådade även Wamid och Viktor Johansson på måndagens träning stå och prata med varandra, om vad det verkade som att vara, 2 olika ämnen, samtidigt. Facinerande.
Kort och gott är han som dom flesta i laget, en go gubbe!

Hej Wamid!

Beskriv dig själv kortfattat som fotbollsspelare.
Lurig och kämpar mycket för laget.

Vad har du för förhoppningar om dig själv och klubben denna säsong?
För min del hoppas jag att jag når min högsta nivå och ett och annat poäng.
Hjärtum ska upp i division 5.
Utav alla klubbar i Trollhättan så blev det tillslut Hjärtum. Hur kommer det sig?
Florian Lindblom O’Hara. Han tog med mig och lämnade mig här.

Hur va första intrycket utav Hjärtum som klubb?
Väldigt skönt. Alla var verkligen jättetrevliga och man blev snabbt en i gänget. Man kände sig välkommen direkt.

Vad tror du att du kommer bidra med mest i år?
Mycket gott snack och på planen tror jag att jag kan bidra med mitt snack där också. Styra och ställa.

Något du vill säga till läsarna och alla Hjärtums supportrar?
Håll koll på kanterna, det kommer bli farligt i år!

Debuten för Wamid

Debuten för Wamid

Tack Wamid, vi hörs!
/Lucas