Välj en sida

Sjuntorps IF ja.
Ibland är man verkligen inte beredd på vissa situationer som kan uppstå i en förening och runt omkring. Men det är väl lite av tjusningen. Att utveckla både föreningen och sig själv.

Som total nybörjare i allt vad styrelser och möten heter, börjar det gå bättre och bättre tycker jag. För mig alltså.
Jag vet nu vad lite olika mötesbenämningar betyder och jag har ganska bra koll på föreningen. Dock inte ekonomin som jag får hjälp med som tur är. Den tar nog ett tag till innan jag förstår och kan läsa av.

Det jag vet med ekonomin är ändå att vi ligger bra till hittills i år, vilket är bra och positivt. Och inte minst en förutsättning för alla i föreningen att ta steget framåt.

Idag var det nationaldagsfirande på Sjuntorpsvallen. Arrangerat av Sjuntorpsrådet men host:at av SIF.
Vädret och artisterna gjorde även denna dag till succé. Själv var jag på Edsborg och pratade i live-webb-tv. Men rapporterna har nått mig.
Stora Sångkalaset och ”Ölme” var tydligen höjdpunkterna.
Kul att det blev bra där också.

Vi har ju annars fått in rutin på lyckade events genom att tidigare i år haft stor-matcher på vallen genom först FCT i DM (förlust med 8-0) och sedan ett flundrederby (förlust 1-0). Tillsammans med de interna evenemangen sillsexa och tomteri har vi radat upp succéerna det senaste.
Vad kan komma här näst?
Kanske fotbollsskolan som kör igång v.25? Ingen inkomst-succe där kanske men ett lyckat event hoppas vi på i alla fall. 41 ungdomar kommer deltaga i alla fall och det är ett bra steg när man utgår från 0 (noll).

Roligt förresten när man handlar på Konsum i Sjuntorp och en anställd säger att ”det är roligt att ni startat med fotbollen igen. Ni har väl legat nere ett tag?”.
Det betyder att det är markant skillnad. Bra! 🙂

Sen kan vi kolla på det sportsliga i år och snabbt konstatera att vi är bra. Vi är riktigt bra i år. Kollar man på hur Karlström & Tjomping fått in ett spelande spelsätt i laget, är det stor skillnad på hur bollen spelas.
Hur detta reflekteras i tabellen är en annan sak. Utan att dra massa ursäkter eller liknande måste man ändå säga att vi haft lite blandat med tur och blandat med utdelning. Men det är ju hur jag ser det. Inte laget eller tränarna.
Jag tror vi kommer ta ytterligare ett par steg framåt i spelet och börja vår klättring nu. Sollebrunn kommer få svårt mot Marcelo Villa’s TIF nästa omgång och Hemsjö snodde 1 pinne mot Syrianska. Ja ni förstår. Tabellen blir en myrstack.

Sjuntorps IF ja.
Föreningen Sjuntorps IF är inne i en utvecklingsfas som heter duga.
2017 kommer nya stadgar och värdegrunder tas i bruk och arbetet är nu i full gång.
Vi håller på med projekt kring Sjuntorpsvallen också där både SISU och VFF är inblandade. Eventuellt även kommunen. Det stora projektet får jag dock återkomma till. Inte riktigt klart med målsättningar, vision och riktlinjer där än.

Sen står vi med en annan utmaning. Hur sköter man en hel anläggning utan anställd?
Som tur är har vi fått in hjälp nu, men den är inte långsiktig. Något måste göras och vi jobbar på det också.

Näst sist i mitt månadsbrev vill jag nämna det projekt som Sjuntorpsskolan ska starta upp och vara pilot i: ”Stadsdel fri från våld”.
En större satsning där ALLA kommer bli inblandade och göra ”sitt”, så att säga. Samarbete med skola och andra instanser där ungdomarna rör sig kommer till slut förhoppningsvis resultera i just en stadsdel utan våld. Detta projekt är vi med i och kommer vara behjälpliga på det sätt som önskas.

Sist men inte minst:
Rakt upp i krysset. Förbluffande bra hittills, men man kan ana att det blir svårare och svårare att sätta sig vid tangenterna. Hoppas bloggarna kan dra igång igen och få lite fart. För när det väl händer, är det sketkul att följa.

Avslutar med att tacka några:

  • Tack alla ideella i Sjuntorps IF samt SIFs sponsorer.
  • Tack alla ideella runt klassbollen.
  • Tack till de föräldrar som ställer upp för Sjuntorps IF i vissa göromål.
  • Tack alla bloggare. Hoppas ni orkar hålla i säsongen ut.  🙂

Nästa månadsbrev från mig bör ni kunna nå under v26 om jag räknar rätt. Nu hoppas vi på ett gött brev från Linda i TIF. Redan denna vecka kan jag tro.

Ses!