Välj en sida

Mitt första blogginlägg någonsin kommer här dagarna efter vår premiärmatch hemma mot IFK Göteborg, de regerande svenska mästarna. Det blev en tuff match mot ett lag som visar att det inte är någon tillfällighet att de slåss om guldet varje år. Men det är bara att lägga den matchen bakom oss och ta lärdom av det vi kan.
Nu till helgen får vi möjlighet att revanschera oss ordentligt, då vi spelar två matcher, borta mot Borås samt borta mot Malmö.

På lördag spelar även FCT deras sista match för året, vilket vi hoppas sluta på bästa sätt. Det mest positiva med det, är dock att vår trupp blir fullständig då de som tillhör FCT kan börja träna på riktigt och deltaga i kommande futsalmatcher. Inget att sticka under stolen med, men Carl, Agon och Fidde var alla tre i toppen av vår interna poängliga förra året och kommer att tillföra oss ytterligare en dimension även i år. De är även tre kanongoa gubbar vid sidan av planen som gör vårt lag komplett. När de kommit igång, är även de flesta fotbollsklubbarna i Trollhättan representerade, FCT, Sköfta, IFK Trollhättan, TBIS, Halvorstorp, IFK Uddevalla och Vänersborgs FK. Det tror jag gör att intresset för futsalen i Trollhättan är så stort som det är, då vi når ut till många supportrar. Med alla nya idéer vid våra hemmamatcher, såsom tv-skärmar runt om i Älvhögsborg, fräschare inmarsch m.m. hade det varit häftigt att se om vi kan nå upp till förra årets snitt på 700 personer/match, än häftigare om vi kan slå det.

Nu tillbaks till våra kommande matcher i helgen. Det blir tufft med två bortamatcher på två dagar, men ett gyllene läge för oss att snäppa upp ytterligare och bevisa för tränarna att alla vill spela! Det är samtidigt väldigt skönt att få avklara de två längsta resorna för säsongen. Alla som idrottar vet att själva resorna är negativa och sega, men det ger oss en möjlighet till att fokusera och ladda tillsammans. Med lite gött tjöt i bussen och en go uppladdning i form av pastasallad från Kalaskocken, ska vi göra allt vi kan för att ta två 3-poängare.

Som sagt var, nu j……
Sköfta Öfta!!