Välj en sida

Tätt inpå ja.
Jo, här är en första del i vad jag tänkte försöka få till som en liten serie. Vi får se vad man kan hitta för intervjuoffer under året. Men starten här ser jag som oerhört stark och näst intill omöjlig att bräcka, vad gäller djup, längd, bredd och intressant ”offer”.

Underbart sympatiska och fotbollstokiga Krister Andersson.
En riktig ”Charmör”!

Innan vi drar till med lite frågor och kort presentation mm, vill man ju veta lite vad det är för filur vi träffat på här. Till vår hjälp fick vi då sambon Sofia. Här är hennes beskrivning av denna 27-åriga fotbollstok:
– ”Krister är en fotbollsidiot uti fingertopparna kan man milt säga. Han är otroligt hängiven till både fotbollen och futsalen med ett intresse som inte bara handlar om att spela utan även att se på andra som spelar, oavsett division. Han är en otroligt social och glad person som inte alltid är den som hörs mest i ett sällskap men definitiv inte den som är blygast heller. Bäst på fest är han också då han mer än gärna sjunger till gamla goa låtar och gärna till Magnus Uggla, haha! Är svårt att beskriva en person kortfattat men han har ett lugn som gör honom till en väldigt trygg person som man vet alltid finns där för alla kära i hans närhet. ”

Så där hör ni. Vi kör!
Häng i hela vägen nu! 🙂


Årets profilbild (Foto: Viktoria Hummerhielm)

Varsågoda.


Tjenare, Krister. Hur är fysiken, formen och känslan just nu?
-Tjena! Börjar komma i fin fysisk form nu, glädjen och suget efter fotboll är tillbaka så jag har en väldigt positiv känsla i kroppen just nu.

Någon större presentation tror jag inte behövs, men vi kan ju summera lite:
185cm lång, 82kg, född 1991, Brålandakille från början. Håller på Liverpool och har Steven Gerrard som förebild. Spelar i Skoftebyns IF, div2. Spelar också i Skoftebyn Futsal som huserar i kommande futsalligan som 2018/19 blir en nationell serie istället för två olika med hjälp av SEF (Svensk ElitFotboll).
Är med i Futsalens organisation. Sambo med Sofia och arbetar som Larmtekniker.
Fotbollskarriär: Brålanda – FC Trollhättan – IFK Trollhättan – Skoftebyns IF – FCT – Skoftebyns IF
Futsalkarriär:  Mellerud futsal – Skoftebyn futsal
Något jag missat här?
-Presentationen stämmer bra så där behöver jag inte tillägga nåt.

Vilken typ av medspelare beskriver du dig själv som?
-Jag är ju inte tystlåten iallafall, det är ju ett som är säkert. Är det något som är dåligt eller framförallt om någon medspelare går på halvfart eller inte gör sitt bästa på match eller träning så får den oftast höra det men när något är bra så är jag inte sen att hylla och ropa positiva ord. Det grundar sig väl i att jag själv alltid försöker göra mitt bästa när jag är på fotbollsplanen och därför kräver av mina medspelare att de ska göra detsamma. Sen är nog min största egenskap som fotbollsspelare att jag hela tiden vill utvecklas och bli bättre. Spelar ingen roll att jag är 27 år och har varit med ett tag nu utan jag vill lära mig mer och försöka bli bättre hela tiden.

Nu har du chansen 🙂
Du kamperar tätt ihop med både Christoffer Lundh och Daniel Andersson m.fl under en futsalsäsong, men också under fotbollssäsongen. Vilka är deras speciella egenheter på och utanför planen. Fram med lite godbitar nu. 😉
-Ja, jag har ju det! Haha!
Det är två roliga herrar Danne och Lundh. Dem är som ett gammalt gift par då de gnabbas och munhuggs väldigt mycket. Ibland lite väl mycket kanske men trots det så kompletterar dem varandra väldigt bra tycker jag. Danne älskar att berätta om hur bra dem va i Mellerud när han spelade där och hur snabb och vältränad han va på den tiden. På en lagfest vi hade plocka han fram gamla matchfilmer från när han va ”vindsnabb ytter” och visade hela laget! Det finns även en go selfie-bild på honom där han står utan tröja och visar upp ett imponerande ”sexpack”. Den bilden gillar han också att visa när det är fest! Hahaha! Lundh har ju slagit rekord i nakenhet på lagfester genom åren kan jag berätta. Han är väldigt bekväm i sin ”birthdaysuit”. Kanske lite väl bekväm enligt vissa. Hehe!

 


Om vi kategoriserar intervjun lite, kan vi börja med lite Futsal


Kapten i Skoftebyn Futsal Trollhättan och en av de som varit med längst där. Hur går summeringstankarna när säsongen precis är avslutad?
-Nu när det landat lite så är jag sådär irriterat besviken på att vi åkte ut redan i kvartsfinalen. Precis efter matchen mot Örebro FC när vi hade förlorat, så va jag inte så besviken utan snarare stolt över att vi gör en så bra match och är så nära att gå vidare med tanke på att vi hade väldigt många avbräck inför den matchen. Skador, träningsmatcher i fotboll och sjukdomar tätt inpå var anledningarna och inte nog med det så bröt ju Angelo Vega armen under matchen så det var mycket som var emot oss. Så direkt efteråt kände jag bara ”aja, vi gjorde allt vi kunde iallafall.” Nu efteråt som sagt så har det krupit in en känsla av besvikelse att vi ändå inte lyckades ta oss längre. Framför allt när dem vi åkte ut mot gick till final.

Vad är det som gör att IFK Uddevalla lyckas inom futsalen?
-IFK Uddevalla har otroligt duktiga spelare! Det är en bra start om du vill lyckas. Sen är det så att framgång föder framgång. Dem har varit i fyra SM-finaler på fyra år så det är ju inte konstigt att duktiga futsalspelare söker sig dit. Alla vill ju spela i ett vinnande lag.

Inför futsalsäsongen hände det som inte var så lyckat med 2016/17 års säsong. FC Trollhättan kvalade och spelarna där saknades oerhört den säsongsstarten. 2017/18 hade spelare som t.ex. Agon Beqiri och Carl Lext bytt lag. Spelade det stor roll eller hade ni ändå en bred, bra trupp inför säsongen?
-Inför säsongen 16/17 hade vi bra självförtroende eftersom vi hade gått riktigt bra i slutet på föregående säsong så vi kände att vi va ganska nöjda med den truppen vi hade och tog bara in nån enstaka spelare men så skedde då allt ont på samma gång. FCT kvalade, spelare var skadade och någon slutade/bytte klubb mm. så vi åkte på en rejäl käftsmäll direkt med tre raka förluster och där va slutspelsplatsen körd i princip. Det lärde vi oss mycket utav och insåg att vi måste ha en bredare trupp där fler värderar futsalen, om inte högre så iallafall lika mycket, som fotbollen under futsalsäsongen så att vi inte råkar ut för samma sak igen.

Vad känner du att ni kan förbättra för att nå längre i slutspelet nästa säsong?
-Vi kan bli bättre på allt är ju det klyschiga svaret, men med tanke på att dem tagit bort slutspelet och bestämt att det blir en högstaliga med 14 lag i så blir bredden på truppen återigen nyckeln. Futsalsäsongen 18/19 kommer vara längre och därmed inkräkta mer på fotbollssäsongen. Vilket betyder att vi måste ha fler spelare att tillgå för att det kommer va spelare som inte kan vara med alla matcher. Sen kommer det bli en utmaning att få folk att börja träna futsal redan i augusti. Men vi har redan börjat arbeta inför nästa säsong så jag tror vi ska kunna få ihop det bra.

Personligen fick du en trögare start än vanligt. Någon analys på det?
-Ja, det gick riktigt trögt i början och det känns som att det måste varit på grund av att jag var sliten sen fotbollssäsongen. Både fysiskt men framförallt mentalt. Det var en tuff fotbollssäsong där det inte gick som vi ville och jag var väldigt frustrerad på slutet och det hängde nog med in i futsalsäsongen. Men sen efter jul och nyår så började det lossna och jag hittade formen rejält mot slutet av futsalsäsongen tycker jag.

Betygsätt det nya golvet i Arena Älvhögsborg.
-Det nya golvet är jättebra!
Det som är synd är att vi spelar i samma hall som handbollen och därmed är det i princip alltid klister på golvet. Jag kan köpa att det är klister när vi tränar och så men när vi ska spela match och man kommer ut och det är klister överallt då börjar man fundera lite om det inte är nåt som är fel.
Men det kanske bara är jag.

Publiktillströmningen. Ni satsade ganska hårt på en ökning där. Hur blev det nu med facit i hand?
-Man vill ju alltid ha mer, men publiken vi har är jättebra! Att vi snittar över 500 personer tre år i rad är jättekul! Det visar att vi gör någonting rätt.

Du hann med en landslagssamling under säsongen. Berätta om känslan att vara med där? Och framtidstankar kring detta.
-Det va kul att få komma dit och känna på det men det va ju ingen riktig landslagssamling utan mer en ”try out” där man skulle visa upp sig. Min spelstil är väl inget som är särskilt iögonfallande heller utan jag är mer en lagspelare som vill göra mina medspelare bra så det är svårt för mig att sticka ut på en sådan samling. Men skulle jag någon gång få chansen i det riktiga landslaget så tror jag att jag skulle kunna göra det helt ok.

Framtidstankar för övrigt inom din futsal?
-Futsalen har ju verkligen kommit in och blivit en stor del i mitt liv. När jag var liten va det enda jag ville bli va fotbollsproffs och det hängde ju med upp till tjugoårsåldern men nu har man väl börjat inse att det nog inte blir nåt fotbollsproffs utav mig haha! Då har futsalen kommit in och blivit lite av den ”proffsdrömmen” man hade. Jag är lagkapten i ett lag som spelar i högsta ligan i Sverige. Jag mäter mig mot Sveriges bästa spelare varje match och vi i Skoftebyn siktar mot att bli bäst en dag. Det är ganska coolt faktiskt när man tänker på det på det sättet. Så framtidsplanen är att fortsätta satsa och utvecklas på futsal och att en dag få stå där med mina lagkamrater och lyfta SM-bucklan.

 


Först på bollen. Här i duell med VIFs Bennhage (Foto: Måns Johansson)

Vi går vidare in i fotbollen


Är steget från futsal till fotboll stort eller svårt?
-Nä, det tycker jag inte. Det är ju skillnad men jag ser det bara som att jag får fördelar i fotbollen för att jag spelar futsal. Med teknik, beslutsfattande, passningsspel mm. Precis som att jag får fördelar i futsalen för att jag spelar fotboll. Med fysik, kondition, speluppfattning mm.

Försäsong ja, rullar det på som du tänkt dig?
-Ja, det tycker jag. Jag har testat på en nygammal roll som defensiv mittfältare som jag känner är som klippt och skuren för mig där jag får ha mycket boll i uppbyggnadsfasen i anfallsspelet och det har varit väldigt kul och utvecklande hittills. Sen har jag mittbacksspelet i mig så behövs det för lagets skull så är det inga problem att gå ner och spela mittback.

Något från ledarstaben som gör att ni kommer spela annorlunda 2018?
-Vi har fått in en ny tränare i Jonas Björk som delar på huvudansvaret med Tobias Karnevi och det har gjort väldigt gott för oss i spelartruppen. En ny röst med lite nya idéer som ihop med det som Karnevi byggt upp kommer bli jättebra tror jag. Vi jobbar hårt på att bli lite mer passningsorienterade i vårt eget spel så det kommer nog att synas under 2018.

2017 fick du två röda kort (om hemsidan stämmer). Ovanligt för att vara dig enligt statistiken. Samtidigt blev det ett rekordår med tanke på antal stjärnor under säsongen (matchens lirare) Något speciellt kring den säsongen eller ditt spel som gjorde att det blev såhär?
-Tror att jag bara fick ett rött kort (två gula) som va borta mot Gauthiod i höstas. Sen är ju det här med utdelade stjärnor väldigt subjektivt så det är inget jag lägger så stor vikt vid. Jag känner ganska bra själv när jag gjort en bra match och när jag gjort en sämre match så det är inget jag tänker på.

Årets träningspris 2017 – Krister Andersson. Krävdes det ”bara” närvaro där, eller handlade det om mer än så? 😉
-Ja, det enklaste sättet att garantera att få pris i slutet på året är att träna mest. Så det försöker jag att göra, haha! Nämen, jag älskar att träna och jag har fått in bra vardagsvanor i mitt liv med sömn och kost så jag är väldigt sällan sjuk. Det är nog det som ligger bakom att jag oftast är den som tränar mest.

Du bestämde dig redan i månadsskiftet nov/dec att du ville förlänga med sköfta. Hur gick tankegångarna?
-Jag var faktiskt väldigt trött på fotbollen efter förra säsongen så det va skönt att få ett brejk och bara tänka på futsal. Dock hade jag hela tiden en dialog med Skoftebyn och dem va på mig tidigt med att dem ville förlänga men det dröjde fram till dagarna innan jul innan allt blev klart och jag skrev på. Mycket för att jag var missnöjd med en del saker som hade varit under 2017 och att jag ville försäkra mig om att Skoftebyn förstod att det va tvunget att ske en förändring för att det skulle bli bra. Detta tog Skoftebyn till sig och det märktes tidigt att vi steppade upp på visa saker och då kändes det självklart att fortsätta.

Vilka förfrågningar eller diskussioner med andra klubbar fanns?
-Det fanns inte så mycket till en början men sen precis innan jag skrev på så hörde Lelle (Daniel Lenartsson, FCT) av sig och kollade läget lite och sen i slutet på januari så hörde Henrik Fridolvsson (VFK) av sig men mer än så va det inte.

Beskriv de spelartyperna ni fått in i truppen inför året och hur du tror de kan hjälpa/bredda.
-Det är mest yngre spelare från klubbar lite lägre ner i seriesystemet som kommit in så det kommer ju ta lite tid för dem att komma in i tempot mm. Men tycker att dem ser överlag bra ut men vi behöver nog få in nån etablerad spelare till som kan gå rätt in i en startelva.

Tippa 2018 års största ”utropstecken” av alla lirarna i Sköfta.
-Carl ”Charles” Lext!
Han hade ett tufft fjolår och va inte alls sig lik men futsalen har gjort honom supergott! Landslagsuttagningar och mycket poäng under futsalsäsongen gör att han går in i fotbollssäsongen 2018 med högt självförtroende och då kommer han va grym!

Krister rullar behärskat i backlinjen (Foto: Måns Johansson)


Vidare in på själva intresset fotboll


Liverpool alltså? Hur följer du oftast dom? Hur ofta är du på plats?
-Ja, Liverpool har jag hållit på sen 1998 när jag såg Michael Owen i VM. Han blev min favoritspelare och eftersom han spelade i Liverpool blev det mitt favoritlag. Läser mycket om Liverpool på sociala medier och kollar så många matcher som möjligt på tvn. Jag har tyvärr bara varit och sett dem live två gånger men det ska bli fler i framtiden hade jag tänkt.

Hur ofta kollar du på fotboll på tv?
-Frågar du min sambo så är det hela tiden! Hahaha!
Men det pendlar en del. Champions League-veckor och när allsvenskan är igång kan det bli att det är matcher nästan varje dag som man vill se men sen finns det perioder där jag kanske bara ser en match i veckan. Liverpool då givetvis. Sen så planerar jag inte livet efter matcherna på tvn utan har vi bestämt att vi ska göra något så ställer jag inte in det bara för att Liverpool spelar match. Det hade aldrig funkat.

Sambo Sofias fotbollsintresse? Hur går snacket hemma när du hela tiden ska träna, matcha eller på möte? Har hon något liknande intresse själv som ”väger upp” lite?
-Hon gillar fotboll men framförallt när jag eller nån hon känner spelar. Hon har fastnat mer för futsal faktiskt. Där kan det va hon som föreslår att vi ska åka och kika nån match eller streama matcher på nätet så det tycker jag är väldigt kul. Hon är väldigt stöttande i mitt tränande och fotbollsspelande. Hon förstår att det är sådan jag är och hon har aldrig försökt ändra på det vilket betyder oerhört mycket för mig. Sen är det viktigt för mig att inte ta det för givet och jag måste visa för henne hur mycket hon betyder för mig så att hon inte känner sig försummad. Att hon känner att hon också är högt prioriterad. Men hon är väldigt öppen med sina känslor och vi pratar väldigt mycket så det fungerar bra. Det närmaste hon kommer om man ska jämföra med mitt fotbollsintresse är Matlagning och bak. Hon följer typ alla matlagnings- och bakprogram och tycker det är väldigt kul att testa nya maträtter och så. Inte mig emot jag får ju smaka på allt gott hon gör;)

Om du tittar tillbaka på din tid i FC Trollhättan, där många kanske känner igen dig ifrån. Vilka av spelarna från den tiden är du mest förvånad över att dom tog den vägen dom tog och hamnade där dom gjorde?
-Jag är väl mest förvånad eller oroad kanske man ska säga över att så många som jag spelade med spelar på samma nivå fast i andra lag. Tycker det är lite för mycket att man tycker att allt nytt är bra istället för att värna om det man har och bygga upp en trupp där spelare får hjärta för klubben. Sen kan man inte hindra spelare som vill byta heller men se bara hur det blev för FCT förra året när det kom in en tränare som fick fria händer och tog in massa spelare utifrån som inte har någon lokal förankring över huvudtaget. Då försvann trotjänare som Robin Rundström, Josef Daoud och Pontus Johansson som säkerligen hade varit kvar om det inte vore för detta. Detta tror jag är fel sätt att bygga lag på.

 


En actionbild som heter duga (Foto: Måns Johansson)

Då har vi kommit till sektionen ”Ännu mer fotboll”.  😉


Ett lyckat år plus ett ”mindre lyckat” år i FCT. Fick det dig att se fotbollen lite annorlunda eller gav det bara extra energi?
-Det fick mig verkligen att fundera och ifrågasätta mig själv. Så det va tufft. Richard Ekunde kom in på min position, en välmeriterad och rutinerad försvarare med både allsvensk- och superettanerfarenhet som även kostade mycket pengar. Han fick spela oavsett prestation. Så det va tufft, när dessutom de andra två jag konkurrerade med var två väldigt duktiga mittbackar i Fredrik ”Fidde” Sundström och Tommie Veljovic. Så jag kände mig orättvist behandlad andra året (2016) för att jag inte ens fick chansen och droppen som fick bägaren att rinna över va när vi skulle möta Husqvarna borta och både Tommie och Ekunde va borta och jag kände att ”nu får jag äntligen chansen.” Men då valde tränarna att spela med Pontus Johansson och Fidde i mittförsvaret istället så då va det bara att inse att jag inte fanns med i tränarnas planer överhuvudtaget.

Fick du något konkret svar på varför du hamnade utanför starttruppen 95%
-Tuff konkurrens va svaret jag fick och det får man ju köpa även om jag inte höll med. Så jag har inget agg eller så mot Stefan och Jörgen som tränade FCT då.

Du är alltid fokuserad och satsar 100 för både dig och lagkamraterna när du väl står där på planen, men vad får bägaren att rinna över för dig under match?
-Det är inte mycket. Jag kan bli arg och så men jag tappar aldrig fattningen.

Derbyn och att spela mot gamla lagkompisar eller till och med ”vanliga” vänner. Är den kombinationen svår att bemästra? Att gå in 110 i närkamper trots er goda relation annars.
-Nä, det tycker jag inte. Det som händer på planen stannar på planen.

Din mening om Elitbidraget?
-Jag tycker rätt och slätt att kommunen borde gett Skoftebyns IF Dam de 150.000:- som dem begärde och att man inte borde dela ut något elitstöd på herrsidan. Ja menar vi ska väl klara av att få upp ett lag i division ett i den här staden även utan pengar från kommunen. Sen när ett lag har tagit sig upp i division ett, då kan man börja kolla på elitsatsning och bidrag tycker jag.

Om FCT som ”stadens lag”?
-FCT är och har varit viktiga för Trollhättefotbollen utan tvekan. Men som stadens lag och med tanke på att man får ett elitbidrag så måste man prestera och gör man inte det då ska man rättmätigt ha kritik. Sen tycker inte jag att Skoftebyn för tillfället har större chans att ta sig till eliten än vad FCT har men det är nyttigt för fotbollen att det finns konkurrens. Det måste alla förstå. Så nu när Skoftebyn börjar knacka på dörren och hota FCT som stadens nummer ett, så betyder ju bara det att FCT måste höja sig vilket väl är bra? Eller?


Krister Andersson, nr 24, jublar efter ett Sköftamål hemma mot Lidköping 2017 (Foto: Måns Johansson)

Innan vi kliver ett steg närmare inpå Krister, tar vi upp ämnet VM också


VM-sommar. Kommer du sitta klistrad vid de flesta matcherna, eller kommer du köra mest Sverige?
-Kommer faktiskt vara på plats i Ryssland och kolla Sverige-Tyskland och Sverige-Mexico. Så förutom det kommer jag att se så många matcher som möjligt. Älskar VM!

När vi andra står där framför Tv’n med handen på hjärtat och ser sverigeflaggan hissas till nationalsången innan första matchen. Vilket innermittfält hoppas du då vi kommer starta med?
-Albin Ekdal och sen hoppas vi att Jakob Johansson hunnit bli hel från sin korsbandsskada så han kan lira!

Zlatan ringer vår förbundskapten. Nu i veckan. Han vill vara med. Vad tycker du Zlatan ska få till svar?
-Självklart! Han är vår bästa spelare genom tiderna. Klart han ska med om han vill!

Vilka två lag står i finalen söndagen den 15e Juli? Och vilka tar hem titeln?
Brassarna har riktigt många bra spelare tycker jag och sen tror jag Det tyska maskineriet tar sig till final igen.
Brasilien – Tyskland alltså, med Brasilien som segrare efter avgörande målet av Firmino.

Sveriges placering och Sveriges skyttekung?
-Jag får va optimistisk och säga att vi går till kvartsfinal och Zlatan gör fyra kassar!

 


Vi går in lite tätare nu. Lite mer privat.


Vad är du utbildad till?
-Jag gick på idrottsgymnasiet och har inte pluggat vidare efter det.

Hur hamnade du som larmtekniker?
-Andreas Wiklund (gammal legend i FCT) såg mig på ICA kvantum i Vänersborg runt jul 2014 och började fundera på vad jag gjorde nu för tiden och hörde sedan av sig och frågade om jag ville börja jobba hos honom. Så på den vägen är det.

Du arbetar alltså som larmtekniker och är ute och åker en del har jag förstått. Hur mycket fotbollssnack blir det med kunder?
-Inte så mycket med kunder då jag mest är och arbetar på äldreboende och demensboende.

Antar att du även snackar en del fotboll på arbetet, då du jobbar med FCT-legendaren Andreas Wiklund. Snackar ni mest lokalfotboll eller blir det mest premier League?
-Ja, med Andreas blir det mer fotbollstjöt och eftersom han också håller på Liverpool så blir det mycket Premier League.

Från Brålanda. Är du uppvuxen där? Hur många kontakter har du nu aktiva från den tiden?
-Jag är uppvuxen i Brålanda ja! Flyttade till Trollhättan när jag va 21 år. Jag har faktiskt ganska många polare kvar från uppväxten i Brålanda så det är väldigt roligt måste jag säga! Vi har ett väldigt starkt kompisband vi från Brööl!

2a Augusti 2015 blev du sambo med Sofia. Hur Bor ni?
-Haha! Ja, det stämmer bra det! Vi bor i en bostadsrättslägenhet i Hjortmossen. En trea på 75 kvm. Där vi trivs väldigt bra.

Har ni över eller under 21 grader inne?
-Till min frusne sambos förtret har vi allt som oftast under 21 grader hemma.

Vem byter oftast den tomma toarullen?
-Den som tar slut på papperet byter.

Vem lagar oftast maten och vilken är din favoriträtt?
-Sofia lagar oftast mat. När Sofia gör hemmalagade revben som är så möra att det räcker att man nuddar dem för att köttet ska trilla av benet då mår jag!

Vilken egenhet får du oftast höra att du har från din sambo?
-När jag drar igång med gamla citat från Beck-filmer eller Nile City kan jag ofta få en undrande blick och ett skratt från henne.

Känslan är att du har ett slags mode-intresse, då du förutom när det är fotbollskläder, alltid ser välklädd ut. Har du koll på trenderna?
-Hehe! Det va snälla ord och jag tycker det är kul att klä upp mig, så nåt litet intresse finns det. Dock skulle jag verkligen inte kalla mig själv för trendig eller att jag har stenkoll på vad som är inne, men nåt här och där snappar man kanske upp.

Sommarsemester eller vintersemester?
-Solsemester! Men gillar att åka skidor också.

Topp 5 appar i din mobil
-Bet365, Twitter, Facebook, livescore och Whatsapp

Din personliga väckarklocka, Wiklund, ringer och väcker dig på morgonen. Vilka är dina morgonrutiner?
-Ja, Andreas ringer när han åker hemifrån (Vänersborg) och då har jag 15-20 min på mig att gå upp, göra mig iordning och gå ner så han kan plocka upp mig. Oftast vid 6-tiden på morgonen.

Kan du tänka dig att arbeta inom fotbollen efter karriären? Ledare eller något annat?
-Ja, det kan jag absolut tänka mig. Håller faktiskt på att gå första tränarutbildningen just nu så det är något jag vill pyssla med i framtiden.

Vart tror du att du är om 5 år (privat, arbete/fotboll+futsal)?
-Oj, det va en fråga det!
Jag hoppas att jag och Sofia bor i hus, har barn och är gifta.
Jag hoppas att jag fortfarande arbetar med Andreas, Spelar division 1 med Skoftebyn i fotboll och är regerande svenska mästare med Skoftebyn futsal.

– Berätta om ditt roligaste fotbollsminne i karriären?
Mitt roligaste fotbollsminne är nog när vi spelade 2-2 mot IFK Göteborg med FCT i svenska cupen 2015. Dem hade riktigt bra lag med Lasse Vibe, Sören Rieks, Mattias Bjärsmyr och min polare Tom Pettersson bland andra. Dem leder med 2-0 en bit in i andra halvlek men sen börjar vi jobba oss ikapp och när det står 2-2 så får jag ett riktigt kanonskottläge på rullande boll precis utanför straffområdet och drar på allt jag har. Tyvärr räddade målvakten men returen gjorde Jonathan Gustafsson mål på och euforin va ett faktum i två sekunder innan vi såg att linjemannen hade höjt flaggan och vinkade för offside. Det va surt men att hämta upp ett tvåmålsunderläge mot blåvitt som senare gick och vann hela svenska cupen kändes ändå som en seger just då.
Här kan vi även flika in en anekdot från sambon Sofia igen, i ämnet knäppaste fotbollsminnet med Krister.
– ”Det bästa och kanske knäppaste minnet jag har av Krister från alla hans matcher är hemmapremiären med FCT mot Karlstad BK. Båda lagen hade spelat en väldigt blek match men i 92:a minuten avgör Krister så FCT vinner med 2-1 och han springer iväg som en jäkla torped mot hörnflaggan och gör en sån sjuk karatespark mot den. Tror aldrig jag sett honom så glad efter en match som då 🙂”

Till sist, Krister: Din högsta önskan just nu?
-Att Linus Ewenborg och Jesper Thorsell börjar spela fotboll i Skoftebyns IF igen.


Ja vart tog dom vägen?

Kristers och Skoftebyns IFs premiär är som bekant mot FC Trollhättan.
Den matchen lär väl samtliga som inte själva spelar gå och titta på antar jag.
Ruskigt fin start på fotbollsåret 2018.
Vi tackar Krister för denna närgångna pratstund och önskar självklart lycka till!
Tack även till Sofia. 🙂


(Foto artikelbilden: Vänster- Måns Johansson. Höger- Bloggaren.se. Mitten- Viktoria Hummerhielm)

Share This