Välj en sida

Fredrik Bengtsson har jag själv haft en hel del med att göra. Främst när vi spelade boll ihop och det är från vår tid i Sjuntorps IF flest minnen ploppar upp. Men det är egentligen en helt annan story. Hur han sparkade i en stubbe på träning på ytan bakom målet. Hur han ramlade över sargen och skadade sig i Älvhögsborg när han skulle göra ett byte i mellandagscupen och hur han envist höll sig i eller i närheten av mittcirkeln match efter match. Men en känslig passningsfot hade (har?) han. Det kan ingen ta ifrån honom.

Sen är han ju en jädra sympatisk o trevlig gubbe också. 🙂

Men bakom varje framgångsrik tränare står ju allt som oftast en partner. Kanske en fru.
Och så är det i detta fallet.

Födelsedagsbarnet Charlotte Bengtsson.
STORT GRATTIS!

Hejsan, Charlotte. Berätta för läsarna vem du är?
– Jag är fru till Fredrik Bengtsson som just nu tränar Trollhättans BOIS samt mamma till Emilia som spelar i TFK och Ellen som spelar i Sollebrunns AIK. Alltså är jag en fotbolls- fru & mamma och till alldeles nyligen var jag också tränare för F14 samt vice ordförande i Sollebrunns AIK.

Hur gammal är du (oops) 😉 och vad arbetar du med?
– Jag är 44 år idag! 🙂 och driver mitt och Fredriks bolag FC Trä (namnet tog vi efter våra initialer men nördiga som vi är blev det roligare med FC än CF…). Fredrik är dock tjänstledig just nu för att hålla på med fotboll på heltid.

Din egen fotbollskarriär?
– Jag har spelat fotboll i Sollebrunns AIK div 2 & 3 samt i Holmalunds IF div 2. Sedan har jag varit ungdomstränare för vår tjejer i Sollebrunns AIK från uppsamlingsgrupp till F14.

Vad har du för favoritlag annars?
– Favoritlag är ju såklart Tottenham & Sollebrunns AIK, sedan är jag ombytlig Trollhättans FK dam blir givetvis en favorit i år och även TBIS herr.

Hur träffades du och Fredrik och vem tog första initiativet?
– Jag och Fredrik träffades genom gemensamma vänner från början men då var det ingenting mellan oss. När sedan Fredrik blev ledig så var det Swania som var mötesplatsen:)

Hur bor ni nu?
– Idag bor vi i Sollebrunn men har precis köpt ett hus nära Torsbovallen (vi brukar inte flytta varje gång Fredrik byter klubb 🙂 ). Vi ska bara sälja vårt hus i Sollebrunn också.

Har du någon egen favoritsysselsättning när Fredrik drar iväg på alla dessa träningar mm?
– Min favoritsysselsättning när Fredrik är iväg på träningar är faktiskt att följa våra barn på deras matcher och träningar. I år har jag dock tänkt att försöka hålla mig mer hemma och kanske få lite mer ledig tid.

Er favoritsyssla tillsammans när det inte är någon sorts fotboll inblandat?
– Vi kollar gärna några serier på Netflix och Viaplay. Men går gärna på olika uppträdande. I helgen var jag och Fredrik i London och såg på Blue Oktober som är ett av Fredriks favoritband. Den här helgen var det ju spelledigt för alla premier league lag så det var tänkt att jag skulle få en shoppingdag när Fredrik skulle gå med en kompis i London (Erkki) och kolla på en Leauge one match Charloton – Playmouth. Tyvärr fick Erkki förhinder och då fick ju jag offra min shoppingdag för att följa med på match men vad gör man inte:)

Hur mycket fotboll blir det för din del under säsongen? 
– För mig blir det massor av fotboll under säsongen minst 3 matcher per vecka. Är vi i vår sommarstuga och Fredrik vill gå och kolla på Mellerud en match då går jag inte med då stannar jag hemma och tar ett glas vin istället:). Barnens matcher missar jag inte det går alltid först.

Som sambo till en tränare, i ditt fall Fredrik Bengtsson, TBoIS, kanske man har vissa annorlunda rutiner i vardagen än vad ”Svensson” har. Beskriv de största skillnaderna under en vanlig vecka.
– Just nu när vi fortfarande bor i Sollebrunn så åker ju Fredrik hemifrån vid 7-tiden på morgonen och mån, tisd o torsdag kommer han hem vid 22-tiden så dessa dagar får han sköta sig själv. På onsdagar har Emilia träning i Trollhättan så då åker oftas jag iväg med henne så Fredrik får en kväll hemma, (då går han ofta och tittar på Ellen som har träning i Sollebrunn). Fredag är nog den dagen som vi har tillsammans och då blir det ofta räkor, serie och Tv-soffan som gäller. Lördag och söndag är det matcher som hägrar så hela tillvaron går egentligen ut på fotboll. Har inte någon i familjen match så finns det ju Sollebrunns AIK, FC Trollhättan,TFK mfl som spelar. Tottenhams matcher planeras också in väl i vårt program.

Oerhört fotbollsintresse krävs ju förstås. Men vilka mer egenskaper är viktiga för en tränare tror du?
– Viktiga egenskaper hos en tränare är att man är lyhörd och engagerad. Fredrik lägger otroligt mycket tid på planering och analyser.

Hur mycket fotbolls-snack blir det hemma mellan er två?
– Vi pratar mycket fotboll hemma, eller jag kanske mest lyssnar medans Fredrik pratar:)

Har du någonsin varit med och påverkat honom i något beslut för en spelare eller laget?
– Nej det tror jag inte det men om han frågar något så säger jag vad jag tycker sen tror jag han väger in synpunkter från alla han frågar. Han pratar alltid med sina assisterande för att få bra feedback.

Ditt roligaste fotbollsminne med Fredrik
– Mitt roligaste fotbollsminne med Fredrik var nog när vi tog med tjejerna till London första gången och såg Tottenham- Arsenal, härlig stämning och vinst för Tottenham och barnen var helt lyriska. Mitt bästa fotbollsminne annars var nu i februari när vi spelade Futsal SM för F15 med Sollebrunns AIK där båda våra tjejer var med och vi kom till semifinal, där mötte vi Hammarby och fick tyvärr stryk med 4-3. Det var en jättekul upplevelse för tjejerna och som tränare och mamma var man riktigt stolt.

Berätta något om Fredrik vi kanske inte visste?
– Påskmust och julmust är det bästa han vet och han vet inte var sakerna ska vara i köket när han plockar ur diskmaskinen:) Han läser massor av fakta om ledarskap och filosofier.

Tippa topp 3 i ”TBoIS div3” när säsongen är slut.
– Jag har dålig koll på detta, vet att Gerdsken låg i topp förra året men jag gissar med hjärtat:
1, TBIS
2. Gerdsken
3. IFK Falköping

Vill du hälsa Fredrik något via bloggen? 😉
– Fredrik, glöm inte att jag fyller år idag:)

Din högsta önskan just nu?
– Att det blir vår.

Vi tackar Charlotte för intervjun och passar på att gratulera på födelsedagen ännu en gång.
Sicken fantastisk familj.

Vem kan dyka upp nästa gång?
Blir det någon nästa gång alls?
Nja… Bloggen kan kanske överaska.  

Häng med! 😉