Välj en sida

Då har vi haft både påskuppehåll och 1a april-uppehåll, om man kan säga så.
Det är alltid skönt med lite ledighet och kunna samla familjen några extra gånger.
Tyvärr hade vi sjukstuga här precis innan påsk, så någon släkt eller liknande vågade vi oss inte på att träffa.
Men nu är alla friska. Mitt i påsklovet.

Kanske blir det lite Calle Kanin idag på biograf Forum.
Vi får se.

******

Men vi går på´t igen och kan här presentera ännu en kvinna bakom en engagerad tränare.
När det gäller engagemang inom fotbollen spelar det ingen större roll vilken division man håller till i.
Och mannen vi har att göra med här har både C-diplom, B-ungdom och Engelska FA, steg 1.

Det handlar om Jordan Ames i Åsaka SK och här kommer ni få en inblick bakom honom och tankarna hos frun:

Malin Ames

Eftersom jag själv aldrig träffat denne man, tänkte jag börja med en liten presentation av Jordan.

  • Alltså, Jordan Ames, Åsaka SK.
  • 27 år och tredje nu första säsongen i Åsaka SK
  • Han la själv av med fotbollen som så många andra pga skador, men startade sin karriär i England som ung. I Sverige började resan i juniornivå och han har avverkat klubbar som Tråvad/Larv, Edsvära och TIF
  • Arbetar som VVS-montör efter utbildningen på Energiprogrammet.
  • De bor i Halvorstorp, vilket ger ett bra pendlingsavstånd till Åsakas hemmaarena Åsevi.

 

 

******

Vi kör på med intervjun med Malin Ames

Hejsan, Malin. Berätta för läsarna vem du är?
– Jag heter Malin och är gift med Jordan, Åsakas tränare. Jag växte upp i Främmestad med min familj men bor nu i hus i Trollhättan tillsammans med min man. När jag inte jobbar eller ser på fotboll så är jag mest hemma och tar det lugnt eller tränar på gymmet (dock alldeles för sällan haha).

Hur gammal är du (oops)  😉 och vad arbetar du med?
–  Jag är 27 i år. Jobbar som personlig assistent och har haft samma jobb i sex år nu. Trivs jättebra!

Din egen fotbollskarriär?
– Jag har spelat i Främmestads IK, från att jag var ca 10 år gammal fram tills ca 17 års åldern. Jag började som målvakt men efter ett benbrott i ca 14 års åldern ville jag ha revange, så spelade som högerback istället. Det kändes så rätt

Vad har du för favoritlag annars?
– Då jag inte var så inbiten i något ”proffslag” innan jag mötte Jordan så föll det naturligt att bli ett Bolton Wonderers-fan när vi blev tillsammans. Haha, då detta var heligt att titta på från start så får jag numera säga att det blivit mitt favoritlag.

Hur träffades du och Jordan och vem tog första initiativet?
–  Vi träffades på gymnasiet. Spanade in varandra på ett Nationellt prov. Då vi gick olika gymnasieprogram hade vi inte stött på varandra tidigare. Pratade inte med varandra då men jag tog kontakt via Facebook och efter det klickade det

Hur länge har ni varit tillsammans, resp. Bott ihop?
– Vi har nu varit tillsammans i 9 år och firar snart vår första bröllopsdag (1/4). Vi har bott tillsammans i 7 år.

Har du någon egen favoritsysselsättning när Jordan drar iväg på alla dessa träningar mm?
–  Jag brukar passa på att titta på Netflix och serier som Jordan kanske inte är så förtjust i haha.

Er favoritsysselsättning tillsammans när det inte är någon sorts fotboll inblandat?
– Vi gillar att gå på bio, äta ute (själva eller tillsammans med vänner), träffa familjerna eller bara mysa i soffan hemma.

Hur mycket fotboll blir det för din del under säsongen?
–  Jag försöker komma och stötta vid matcherna när jag kan. Annars blir det mycket fotboll på tvn. Inte ofta man missar en Bolton match.

Som fru till en tränare, i ditt fall Jordan Ames, Åsaka SK, kanske man har vissa annorlunda rutiner i vardagen än vad ”Svensson” har. Beskriv de största skillnaderna under en vanlig vecka.
– Ja förutom dom sena kvällarna med träningar eller matchdagarna på helgerna, så är det mycket telefonsamtal eller sms hela dagarna. Telefonen plingar i ett. Så det blir långa dagar, som det inte riktigt var innan. Sedan kanske det blir att åka och scouta spelare eller kolla in andra lag, planering, möten m.m. Så det blir inte så mycket ”fritid”. Det känner väl jag är den största skillnaden.

Stort fotbollsintresse krävs ju förstås. Men vilka mer egenskaper är viktiga för en tränare tror du?
– Att vara driven, pedagogisk (alla lär sig inte på samma sätt) och ha en hel del tålamod

Hur mycket fotbolls-snack blir det hemma mellan er två?
– Haha det är nästan konstant! Men jag tycker det är roligt och givande för det mesta. Oftast lyssnar jag bara men tror det är skönt för Jordan att säga idéer och tankar högt.

Har du någonsin varit med och påverkat honom i något beslut för en spelare eller laget?
–  Nej det tror jag inte att jag har gjort, även om han ber om mim åsikt.

Ditt roligaste fotbollsminne med Jordan.
– Vi har åkt på några Englandsresor tillsammans för att se Bolton spela, vilket alltid har varit roligt. Men det roligaste minnet var när vi var hemma och tittade på när Bolton vann och gick upp till Championship. Har aldrig sett någon så lycklig, med glädjerop och glädjetårar kastade Jordan nästan upp mig i taket haha!

Jordans bästa egenskaper?
– Jordans bästa egenskaper är att han är driven, engagerad i allt han tycker om och vill alltid få fram det bästa ur personer i hans närhet.

Berätta något om Jordan väldigt få vet?
– Dom som bara känner Jordan genom fotbollen kanske inte vet att han är en jäkel på att sjunga och spela gitarr  Vilket är väldigt uppskattat här hemma!

Tippa topp 3 i ”Åsakas div.6” när säsongen är slut.
– Skulle jag tippa topp 3 så skulle jag säga Wargöns IK, Halvorstorps IS och Åsaka SK (vad vore jag annars för tränarfru haha)

Vill du hälsa Jordan något via bloggen?
–   Jag och lilla bebis i magen tror på dig!

Din högsta önskan just nu?
– En skön sommar och att graviditeten/förlossningen går bra!

Med detta önskar vi herr och fru Ames lycka till med tillökningen samt hoppas på en fin säsong i #supersexan.

Share This