Välj en sida

Det är med solbrända ansikten som vi är tillbaka i Svea rike efter vår visit i grannlandet Danmark efter årets träningsläger. Vi hade vårat första träningspass av totalt fyra klockan 11.00 i fredags. Dimmigt och lite små ruggigt i luften var det första passet. Med ett jäkla taggandes i bussen på väg till våran destination, Tisvildeveje, var det svårt att inte bli laddad över att springa på gräs för första gången i år så jag bestämde mig för att få foten tejpad och köra. Då planen inte alls var lika jämn och fin som en konstgräsplan så underlättade inte det heller för mig att kunna delta i träningarna helt hundra. Det är svårt att hålla sig när det är det som man vill allra helst! Det var hursomhelst nyttigt för laget att känna på riktigt gräs lagom till seriepremiären. Då blir inte de oberäkneliga studsarna helt överraskande när bollen rullar över en tuvig gräsplan. Då det danska seriesystemet hade seriepremiär samma helg som vi valde att besöka deras land fanns det heller inget lag som kunde ställa upp på en träningsmatch, tråkigt. Resten av passen stod jag mestadels bredvid och körde rehabträning, njöt av solen och tjötade, härligt.
Jag hade kunnat skriva ännu mer om träningspassen, med det tror jag inte är så intressant för er läsare samtidigt som jag inte vill avslöja allt för mycket.

Karlsson tar hand om pjuxen

Karlsson tar hand om pjuxen

En annan höjdpunkt var även att våra nya matchställ hade kommit. Vågar påstå att det är lokalfotbollens absolut snyggaste, både borta och hemmaställ.
Pontus Johansson och Adam Jakobsson fick vara med om en inkilning, kanske var det Hjärtums snällaste inkilning genom tiderna men man får ju utgå från vad det är för material som ska kilas in.
God mat, god dryck och det bästa sällskapet men kan önska sig tackar jag och Hjärtums IS Danmark för besöket, på återseende!

Bortastället

Bortastället

IMG_2995

Hemmastället

Radarparet

Radarparet

Det vankas seriestart i slutet på veckan. Säsongen är lång så det gäller att vara med från start och med tanke på vilka lag både Hjärtum, TIF, Upphärad och Lödöse har de fem första omgångarna så kommer starten vara betydelsefull utan tvekan. Men vad har vi att förvänta oss denna säsong av årets upplaga av ”Trollhättesexan”?
Förutom 4 nya lag ifrån Allingsås-serien så tror jag det kommer ske några maktskiften. Wargön som legat i toppskiktet, kommer dom hålla måttet? Kommer Lödese-Nygård och Upphärads exceptionella ”transferfönster” ge resultat? TIF’s enorma trupp som blev nedskalad, var det rätt beslut? Syrianska ryktas ha tappat viktiga spelpjäser? Osv osv.
Det är svårt att veta vad de nya lagen i serien kommer sätta för frågetecken för oss och därför blir det svårare att tippa på hur tabellen kommer att se ut efter alla matcher är spelade men jag ska försöka mig på det ändå. Jag kommer lämna Hjärtum utanför och låta er placera in Hjärtum vart ni vill.

1.
2.Upphärads IS – Goda resultat på försäsong, kvalitéspelare och en, vad det verkar som, klar spelidé.
3.Lödöse Nygård – Bra nyförvärv, tunga spelare men kommer dom orka hela serien för att nå högre upp?
4. TIF – Med en stor trupp kommer valet av spelare att finnas där men kan samtidigt bli rörigt och svårt för tränarna att få en stabil startelva kanske. Hittar även Spjuth sin Hjärtumsform igen blir dom farliga, som vanligt.
5. Sjuntorp – Halvrisig försäsong enligt mig och med inga särskilda nyförvärv så känns Sjuntorp trögt. Skulle gärna vilja tippa Sjuntorp högre i år men jag tror dom kommer få tufft i år.
6. SK-Mjörn – Hamnade i mitten på sin serie förra säsongen med många gjorda mål framåt. Farligt anfall?
7. Wargön – Ett flertal viktiga spelpjäser som bytt klubb. Vet inte varför men magkänslan säger att Wargön kommer slita i år och ta nya tag nästa säsong.
8. Syrianska – Farliga framåt förra året men när det inte ville sig framåt så öppnade det sig även bakåt.
9. Sjövik – Då dom nya lagen har ännu fler nya motståndare än oss att möta kommer det bli många frågetecken för Allingsåslagen. Kommer Sjövik vara ett frågetecken eller kommer det rätas ut till ett utropstecken?
10. Hemsjö – Även Hemsjö kommer få det jobbigt. Tror inget utav dom nya lagen ska räkna med någon högre position. Ett anpassningsår är välbehövligt.
11. Trollhättans Finska– Som vanligt kommer Hjärtum ha svårt mot Finska men att dom klättrar mer än en placering från botten har jag svårt att tro.
12. BK Spark – 7poäng och -40 i målskillnad från i fjol talar det mesta emot BK Spark.

Ska bli ett intressant år och ska bli kul att se TTelas fotbollsblogg tippa Trollhättesexan. Martin Ahlin har ju facit nu om han vill ha alla rätt, men det är ju inte säkert han vill.

Vi hörs!
/Lucas