Välj en sida

Av alla sexton lag som vi har med på vår radar, så är det två som kan titulera sig som serieledare för tillfället. Det är inte med någon stor marginal, men ändå serieledare. Det handlar om IFK Trollhättans herrar och Skoftebyns IF damer.

Division 2 nordvästra Götaland
Tjejerna i Skoftebyns IF spelar i år i division 2 nordvästra Götaland. Så sent som förra säsongen tillhörde man division 1. Det var en säsong som inte alls blev som man tänkt sig, och laget åkte ur serien efter tre raka säsonger, när man placerat sig på sista plats med endast 8 poäng på elva matcher. Nu är SIF på väg tillbaka, men det är fler som vill vara med i det racet.

Skoftebyn är hittills obesegrade i division 2 och har 17 poäng efter 5 segrar och två oavgjorda. Man leder tack vare starkare målskillnad än Vänersborgs FK och IF Viken som båda innehar samma poängskörd så här långt, och på fjärde plats skuggar BK Häcken som är en poäng efter topptrion.

Tjugo gjorda mål och bara fem insläppta, och bästa målskytt i laget är Julia Jonasson som gjort 6 mål på sju matcher. Fyra omgångar återstår, och där har Skoftebyn matcher mot toppkonkurenterna BK Häcken och IF Viken att se fram emot.

Division 5 västra
IFK Trollhättan har skaffat sig ett trepoängsförsprångtill tabelltvåan Halvorstorps IS, som är närmast att konkurera om seriesegern just nu.
Senast IFK var uppe i division 4 var år 2019, då man kom sist i serien med 16 poäng på 22 matcher. Förra säsongen slutade IFK på fjärde plats, tio poäng efter Nossebro IF som vann serien.

Ska 2021 bli året då IFK Trollhättan åter tar steget upp i division 4? Man har skaffat sig ett bra utgångsläge nu, när man har tre poäng ner till HIS och fyra poäng ner till Trollhättan Syrianska och Jung/Kvänum som lurar lite i vassen.

IFK har hunnit med att göra imponerande 39 mål på åtta omgångar och släppt in tio. 13 av de gjorda målen kom i helgen mot jumbon IFK Emtunga. Bästa målskytt i laget är Daniel Kolo som kan titulera sig skytteligaledare med sina 13 fullträffar på 8 matcher. Imponerande!

I övrigt har vi TBoIS damlag som ligger på andra plats i division 4. FC Trollhättan på andra plats i Ettan södra, Skoftebyns IF herrar på andra plats i division 3 och som vi nämnt, Halvorstorps IS på andra plats i division 5.

Vi har en härlig avslutning på säsongen att se fram emot. Förhoppningsvis tar några av våra lag ett kliv upp till nästa säsong. Det ser lovande ut i alla fall!