Välj en sida

Eländes elände….
Så kan man kort beskriva känslan efter den andra kvalförlusten mot Rosengård. Att åka ur divsion 1 redan efter en säsong fanns ju inte ens på kartan när serien startade i våras. Vi spekulerade snarare om att  FCT skulle bli 4:a eller 6:a eller möjligtvis 8:a men aldrig att vi skulle degraderas.
Så förstå deppen ! Att sedan en hel del supportrar(?) tyckte att detta var spiken i hela satsningen på FCT gjorde ju inte deppen mindre. Jag kan villigt erkänna att jag dagen efter Rosengård-förlusten kände mig helt tom och vilse i pannkakan.

På måndagen efter kvalförlusten satt vi ett gäng på kansliet och spekulerade om hur detta kunde hända och framförallt – vad gör vi nu? Denna kväll hade vi något som kan kallas ”crisis management”. Vi träffade Trollhättans Stad, vi träffade Fotbollskommitten, vi träffade Spelarrådet och vi började ta kontakt med en del större sponsorer. Alla dessa diskussioner mynnade ut i en slutsats: ”vi ger oss inte”. Det här var en jäkla stjärnsmäll men vi kommer tillbaka.
Så har också arbetet bedrivits sedan den måndagen.

Nu är vi åter på banan och vår ambition om Superettan år 2020 ligger fast. Vi kör och vi kommer att anstränga oss ännu hårdare. Vi insåg också att det viktigaste nu var att rekrytera en kraftfull tränare. En sådan rekrytering skulle skicka bra signaler till spelare, till Trollhättans Stad som stor bidragsgivare, till våra sponsorer och till våra supportrar. Några dagar senare hade vi lyckats enrollera Tor-Arne Fredheim som tränare och det är en mycket viktig signal för det fortsatta arbetet och den fortsatta satsningen.

På styrelsemötet den 15 november var vi alla eniga om att vi nu sluter leden i den gemensamma uppfattningen att FCT är en elitsatsande förening och att vi inte ger upp ambitionen om Superettan 2020. Alla större sponsorer har nu uppvaktats om deras stöd för 2017 och det ser ganska bra ut så här långt. Vad som dessutom kvarstår rent principiellt är en diskussion med Trollhättans Stad och de andra fotbollsföreningarna den 7 december om det elitbidrag vi får från staden. Jag är optimistisk på den punkten.

Vi har parallellt med den ovan nämnda problematiken också fortsatt diskussionerna  med de andra klubbarna i stan om hur vi skall bedriva juniorverksamheten i fortsättningen. Vi har haft bra diskussioner men vi är inte i mål ännu.. Jag får återkomma om detta i en senare rapport.

Budgetdiskussionerna för 2017 har nu dragits igång också. Vi har haft ett par bra år bakom oss sett i ekonomiska termer. Hur budgeten kommer att se ut för 2017 är ju såklart osäker i skrivande stund. Vi tror oss veta att matchintäkterna kan öka beroende på ett ökat antal derbymatcher nästa år men vi får också räkna med att andra intäkter kan sjunka något. Sammantaget tror jag att nästa års budget kommer att vara mycket stram med bantade ekonomiska ramar inom alla våra verksamheter. Budgetens balansmål måste ovillkorligen infrias.

Ja det var lite smått och gott om vad vi arbetar med just nu. Full fart framåt gäller alltså och i nästa krönika kommer mera info om hur Daniel och Tor-Arne ser på hur spelartruppem skall formeras inför 2017 års spelsäsong.