Välj en sida

Självklart sparade jag att skriva mitt månadsbrev för vecka 36 till söndag kväll för att kunna stoltsera med våra nyblivna seriesegrare. Trollhättans FK/Halvorstorp/Trollhättans BoIS gemensamma damlag blev idag klara seriesegrare i Damer, Div 3 Västra med två matcher kvar att spela. Efter 12 omgångar i serien är laget fortfarande obesegrade och har gjort 52 mål och släppt in 11. Hur starkt som helst! Jag har tidigare skrivit om behov av samarbete för att lyckatrollhattans-bois-dam-hemsidas och vikten av förebilder för våra unga flickspelare. Det som blir viktigt framöver är att fortsätta det goda samarbetet, utan att förlora klubbidentiteterna, så att tjejerna i TFK, HIS och TBoIS känner sina Damspelare och vet vilka som spelar när de är på respektive lags hemmaplan.

Jag fortsätter med TBoIS Herrlags fortsatta framgångar. Jag hade en dialog i lördags med en herre från Skara FC, som ligger tvåa i den serie som TBoIS toppar med tre omgångar kvar att spela. Han ringde mig och undrade om det fanns något nummer till Arenan han kunde ringa för att få resultatuppdateringar. Då vi varken har en Arena eller en hot line, så enades vi om att det bästa var att vi uppdaterade varandra via sms. Hos oss stod det 0-0 och i Skara ledde hemmalaget med 2-0, vilket innebar att båda lagen stod på 39 poäng. I halvlek hade vi 0-1 då Ulvåkers IF gjort mål precis före paus. I Skara stod det fortfarande 2-0, och då var de förbi oss i tabellen med en poäng. Vi fortsatte skicka sms och när matcherna var slut hade vi vunnit med 2-1 och de spelat 2-2. Nu var TBoIS hastigt och lustigt fyra poäng före i tabellen. Jag skickade inte ens med en smiley i mina sms även om jag var starkt frestad. Alltså, hur hämtar man sig från en sådan berg-och-dalbana? Extra festligt blev det när mammorna i kiosken, som förmodligen aldrig varit på en seniormatch i hela sitt liv, tittade upp från räkningen av dagskassan och konstaterade ”De blev visst glada!”, när väggen mellan kiosken och A-lagets omklädningsrum skakade av hurraropen efter matchen.

Hur många seriesegrare blir det när vi summerar året? Kan det vara så att framgång föder framgång? Att v192i sporrar varandra, både på och utanför planen? Fotbollen har så många utövare i så många åldrar. För de allra flesta handlar det om lek, träning, matchspel som ett led i utvecklingen och det koras inga slutsegrare t o m tolv års ålder. Alla får vara med och träningsflit och kamratskap premieras. Det är här vi bygger grunden till ett gott och förhoppningsvis livslångt förhållande till fotbollen. Här formas viljan att fortsätta träna och kämpa år ut och år in, där det är få förunnat att faktiskt vinna en serie. Glädjen behöver finnas på varje träningspass, varje match och varje kringaktivitet för att kanske någon gång i livet kulminera i en SERIESEGER!

Jag vill skicka en varm tanke till alla ideella ledare som jobbar med våra barn och ungdomar. Ni är den stabila grunden, som alla framgångar byggs på. Utan ert glädjespridande varje gång ni möter era spelare, blir det tunt om spelare i seniorfotbollen längre fram.

Jag skickar också en varm tanke till föreningens funktionärer och föräldrar, som jobbar vid sidan om planen med Klassbollen, Fallens Dagar, BoIS-dagen, Mellandagscupen, Trettondagscupen och lotterier. Utan er insats för att skapa goda förutsättningar, blir det ingen verksamhet alls.   

Nu laddar vi för ett rejält firande av TBoIS 70 år på vår ungdomsavslutning och årsfest 19 november. 

Share This